Πέμπτη 22 Αυγούστου 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΣ
Σκληραίνουν τη στάση τους στη Νότια Κινεζική Θάλασσα απέναντι στην Κίνα

ΜΑΝΙΛΑ - ΠΕΚΙΝΟ.--

Στο εξής όλα τα ξένα πλοία θα πρέπει να ζητούν και να παίρνουν άδεια για να διασχίσουν ένα πέρασμα στα ύδατα των Φιλιππίνων στη Νότια Κινεζική Θάλασσα, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του Προέδρου των Φιλιππίνων, Ροντρίγκο Ντουτέρτε, αντιδρώντας βασικά στην Κίνα που διεκδικεί το σύνολο της Νότιας Κινεζικής Θάλασσας μεταξύ άλλων και με περιπολίες πολεμικών πλοίων.

Σύμφωνα με στοιχεία του φιλιππινέζικου στρατού, από τον Ιούλη τουλάχιστον 5 κινεζικά πολεμικά πλοία έχουν διασχίσει τα ύδατα των Φιλιππίνων. Τα κινεζικά πλοία δεν απάντησαν στα αιτήματα των φιλιππινέζικων αρχών ούτε είχαν δηλώσει το πέρασμά τους.

Εξαιτίας της δραστηριότητας της κινεζικής Ακτοφυλακής, του Πολεμικού Ναυτικού και των αλιευτικών στην περιοχή της Νότιας Κινεζικής Θάλασσας που ελέγχουν οι Φιλιππίνες, η κυβέρνηση προέβη τις περασμένες βδομάδες σε αρκετές διπλωματικές διαμαρτυρίες.

Ο Πρόεδρος των Φιλιππίνων θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Κίνα από τις 28 Αυγούστου έως τις 2 Σεπτέμβρη, όπου θα συζητήσει με τον ομόλογό του, Σι Τζινπίνγκ, μεταξύ άλλων και για την κατάσταση στη Νότια Κινεζική Θάλασσα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ