Πέμπτη 22 Αυγούστου 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΙΝΑ
Επιβεβαίωσε σύλληψη εργαζόμενου στο βρετανικό προξενείο

ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ.--

Οξύνεται η αντιπαράθεση Κίνας και άλλων ιμπεριαλιστικών κέντρων (ΗΠΑ, Βρετανία, ΕΕ κ.ά.) με φόντο τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στο Χονγκ Κονγκ, που συνεχίζονται εδώ και δυο μήνες, με την Κίνα να κατηγορεί τις ΗΠΑ, τον Καναδά και τη Βρετανία ότι τις υποκινούν για να «σύρουν» την κινεζική επαρχία προς τη Δύση.

Χτες το κινεζικό ΥΠΕΞ επιβεβαίωσε τις ανησυχίες που είχε εκφράσει το βρετανικό ΥΠΕΞ, ότι εργαζόμενος στο προξενείο της Βρετανίας στο Χονγκ Κονγκ συνελήφθη στα σύνορα της Κίνας, στην πόλη Σεντζέν, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου, Γκενγκ Σουάνγκ. «Το πρόσωπο που αναφέρατε έχει τεθεί σε διοικητική κράτηση για 15 μέρες ως τιμωρία» από την αστυνομία του Σεντζέν για «παράβαση νόμου περί δημόσιας ασφάλειας», δήλωσε ο Σουάνγκ, προσθέτοντας ότι ο υπάλληλος ήταν από το Χονγκ Κονγκ και επομένως πρόκειται για εσωτερικό ζήτημα.

«Τελευταία το Ηνωμένο Βασίλειο έχει κάνει πολλές εσφαλμένες παρατηρήσεις σχετικά με το Χονγκ Κονγκ», συνέχισε ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ και «για ακόμη μια φορά παροτρύνουμε τη βρετανική πλευρά να σταματήσει να υποδεικνύει και να πυροδοτεί καταστάσεις στο θέμα του Χονγκ Κονγκ».

Η οικογένεια του εργαζόμενου, που αγνοείται από τις 8 Αυγούστου, είχε εκφράσει φόβους ότι έχει συλληφθεί και έδωσε στη δημοσιότητα το όνομά του - Σάιμον Τσενγκ - λέγοντας ότι μετέβη στις 8 Αυγούστου στη Σεντζέν, στην επαρχία Γκουανγκντόνγκ, που απέχει μία ώρα από το Χονγκ Κονγκ, για μια επαγγελματική συνάντηση.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ