Τρίτη 13 Αυγούστου 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Νέος γύρος συνομιλιών ΗΠΑ - Ταλιμπάν

ΚΑΜΠΟΥΛ.--

Οι αντιπροσωπείες των ΗΠΑ και των Ταλιμπάν ολοκλήρωσαν χτες τον όγδοο κατά σειρά γύρο των διαπραγματεύσεων που διεξάγουν στην πρωτεύουσα του Κατάρ, Ντόχα, για τον τερματισμό της πολεμικής σύγκρουσης στο Αφγανιστάν, ανέφερε ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν Ζαμπιουλάχ Μουτζάχιντ.

Οι συνομιλίες δεν κατέληξαν σε συμφωνία αλλά «συμφωνήσαμε ότι οι πλευρές θα διαβουλευθούν με τις ηγεσίες τους για τα περαιτέρω βήματα», δήλωσε ο εκπρόσωπος. Οι ΗΠΑ ζητούν κατάπαυση του πυρός και απευθείας συνομιλίες ανάμεσα στην αφγανική κυβέρνηση και τους Ταλιμπάν, ενώ ζητούν «εγγυήσεις» ότι το Αφγανιστάν δεν θα μετατραπεί εκ νέου σε «καταφύγιο τρομοκρατικών οργανώσεων». Οι Ταλιμπάν από την πλευρά τους ζητούν την αποχώρηση όλων των ξένων στρατευμάτων, ενώ μέχρι σήμερα αρνούνται να συζητήσουν με την κυβέρνηση του Αφγανιστάν.

Ο Πρόεδρος της χώρας, Ασράφ Γάνι, η κυβέρνηση του οποίου έχει παραμείνει στο περιθώριο των συνομιλιών, φάνηκε να αμφισβητεί την όποια ενδεχόμενη συμφωνία της Ουάσιγκτον με τους Ταλιμπάν, με το πρόσχημα ότι η χώρα του πρέπει να αποφασίσει για το μέλλον της και όχι «οι ξένοι».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ