Πέμπτη 18 Ιούλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
Ιδια η στρατηγική για την Ενέργεια «ανεξαρτήτως κυβέρνησης»

Αποκαλυπτική ομιλία του Κ. Χατζηδάκη στο συνέδριο του «Economist» ως προς τη σύμπλευση ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στις στρατηγικές επιλογές του κεφαλαίου στον τομέα της Ενέργειας και της «ενεργειακής διπλωματίας»

Eurokinissi

Τη σύμπλευση ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στα ζητήματα της διεθνούς ενεργειακής πολιτικής υπογράμμισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κ. Χατζηδάκης, μιλώντας χτες στο συνέδριο του «Economist», εκφράζοντας μάλιστα την ικανοποίησή του που ο ΣΥΡΙΖΑ κατά την περίοδο που είχε αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας «εγκατέλειψε τις δοξασίες του και προσχώρησε στις δικές μας απόψεις», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός υπογράμμισε ότι σήμερα «μπορούν και οι εταίροι μας, οι χώρες με τις οποίες θέλουμε να συνεργαστούμε, οι μεγάλες εταιρείες διεθνώς να ξέρουν ότι, ανεξαρτήτως του ποια κυβέρνηση είναι στη χώρα, γι' αυτά τα ζητήματα - της ενεργειακής διπλωματίας - υπάρχει μία συμφωνία», εκφράζοντας την ελπίδα η συμφωνία αυτή να επιτευχθεί και για την εξεύρεση λύσης στο ζήτημα της ΔΕΗ.

Ο Κ. Χατζηδάκης αναφέρθηκε και στον στρατηγικό στόχο της αστικής τάξης για την ανάδειξη της Ελλάδας ως «περιφερειακού κόμβου», μιλώντας σχετικά με την προώθηση «μακρόπνοων σχεδίων υποδομής» και πιο συγκεκριμένα την ολοκλήρωση του αγωγού TAP και του διασυνδετήριου ελληνοβουλγαρικού αγωγού IGB, την προώθηση νέων υποδομών εισαγωγής Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου και τον αγωγό φυσικού αερίου «East Med», έργα που όλα έχουν τη «θερμή υποστήριξη» των ΗΠΑ και της ΕΕ και που όλες οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις έχουν υπηρετήσει απαρέγκλιτα.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος ανακοίνωσε επίσης ότι την ερχόμενη βδομάδα θα συμμετάσχει σε συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στο Κάιρο στις 24 και 25 Ιούλη στο πλαίσιο του «East Med Gas Forum», όπου θα συμμετάσχουν ακόμη ο υπουργός Ενέργειας των ΗΠΑ και αρμόδιοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι από την Κύπρο, την Αίγυπτο, την Παλαιστινιακή Αρχή και την Ιταλία.

Ξεκαθάρισε ότι η πολιτική στήριξης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας θα συνεχιστεί, όπως επίσης και η διεύρυνση του ρόλου των εναλλακτικών καυσίμων στο εγχώριο ενεργειακό μείγμα, όπως δηλαδή έκανε και η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Τέλος, ο Κ. Χατζηδάκης εξέφρασε τη στήριξη της κυβέρνησης στη διασύνδεση της Κρήτης με το ηπειρωτικό σύστημα ηλεκτρισμού, βάσει ακριβώς του σχεδιασμού που είχε προκρίνει και ο ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας βέβαια παράλληλα ότι «προφανώς και θα θέλαμε υποθαλάσσια σύνδεση της Ελλάδας με την Κύπρο, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία»...

  • Χτες το απόγευμα, ο υπουργός Περιβάλλοντος πραγματοποίησε συνάντηση με τη διοίκηση της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, όπου θα εξεταζόταν ο κυβερνητικός σχεδιασμός για το μέλλον της επιχείρησης. Δεν ανακοινώθηκαν λεπτομέρειες από το περιεχόμενο της συζήτησης, ωστόσο ο Κ. Χατζηδάκης σε γραπτή του δήλωση ισχυρίστηκε ότι το σχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση «θα εξασφαλίσει το μέλλον και της εταιρείας και των εργαζομένων», παραπέμποντας για περισσότερες λεπτομέρειες στις προγραμματικές δηλώσεις που θα γίνουν το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στη Βουλή.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ