Πέμπτη 18 Ιούλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΚΗ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
Θέατρο, υπονοούμενα και ασυναρτησίες στην απολογία Πατέλη...

Eurokinissi

Ολοκληρώθηκε χτες η απολογία του πυρηνάρχη Νίκαιας της Χρυσής Αυγής, Γιώργου Πατέλη, στη δίκη της ναζιστικής - εγκληματικής οργάνωσης. Ο εν λόγω κατηγορείται για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και απλή συνέργεια στη δολοφονία Φύσσα (είναι μεταξύ των 18 κατηγορουμένων).

Για τη ναζιστική ιδεολογία, την οργανωτική δομή της ναζιστικής οργάνωσης και την εγκληματική της δράση, ο χρυσαυγίτης Πατέλης προσπάθησε με απλοϊκούς ισχυρισμούς να «μαζέψει τα ασυμμάζευτα». Για τα όσα αναδείχθηκαν στη διαδικασία των εγγράφων, όπως π.χ. τη φωτογραφία των χρυσαυγιτών της ΤΟ Νίκαιας να χαιρετούν ναζιστικά μοστράροντας τη σημαία των SS στη στρατιωτική εκπαίδευση στη Νέδα, ο πυρηνάρχης επανέλαβε τα όσα έχουν πει και οι άλλοι χρυσαυγίτες, περί «αρχαιοελληνικού χαιρετισμού που τον έκανε και ο Μεταξάς». Επανέλαβε επίσης τα όσα είπε ο χρυσαυγίτης Καζαντζόγλου περί χλευασμού για τις πόζες με τη σημαία των SS, ότι δήθεν έφτασε στα γραφεία της Νίκαιας με δέμα το οποίο έγραφε «αυτό να το δείξετε στον πυρηνάρχη σας, να δείτε ποιοι είστε» και την πήρε στη Νέδα για να χλευάσει δήθεν αυτούς που το έκαναν... Για την ομοιομορφία της ενδυμασίας των ταγμάτων εφόδου, έκανε λόγο περί μόδας που πέρασε (!).

Επιπλέον, κάθε φορά που δεν μπορούσε να απαντήσει στις σχετικές ερωτήσεις του δικαστηρίου, ή δεν τον βόλευε, τα έριχνε στην έλλειψη ...ευγλωττίας ή στην αμνησία. Για το περιβόητο «ό,τι κινείται σφάζεται», ισχυρίστηκε ότι «δεν μιλούσε καλά» και εννοούσε άλλα από αυτά που έλεγε.

Ακόμα, ο Πατέλης αρνήθηκε ότι υπήρξε πειθαρχικός έλεγχος και επίπτωση από τη ναζιστική Χρυσή Αυγή σε βάρος του μετά τη δολοφονία Φύσσα, επιβεβαιώνοντας και την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε στις 23 Σεπτέμβρη με τον Ι. Λαγό, ο οποίος που του είπε χαρακτηριστικά «Γιώργο μένεις». Αξίζει επίσης να θυμίσουμε ότι μάρτυρες υπεράσπισης του αρχηγού Μιχαλολιάκου είχαν καταθέσει ακριβώς τα αντίθετα.

Και αυτός αρνήθηκε κάθε συμμετοχή και παρουσία στην δολοφονία (ισχυρίστηκε ότι ήταν σπίτι του), δικαιολογώντας το sms που έστειλε στις 23.30, μετά τις συνεννοήσεις με Καζαντζόγλου - Λαγό, ότι αφορούσε διανομή φυλλαδίων για επικείμενη εκδήλωση με τον Μιχαλολιάκο. Δεν μπόρεσε όμως να απαντήσει σε ερώτηση της εφέτη Τσουλφόγλου γιατί για τόσα λίγα φυλλάδια - όπως ο ίδιος παραδέχτηκε ότι ήταν - κινητοποίησε τόσο μεγάλο αριθμό χρυσαυγιτών... Υποστήριξε ότι το μήνυμα που έστειλε και η δολοφονία Φύσσα είναι δύο διαφορετικά συμβάντα, τα οποία δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους. Σε ερώτηση μάλιστα της προέδρου ποιος τελικά κινητοποίησε τα άτομα που βρέθηκαν στο Κοράλι, είπε ότι «ο Αγγος βρισκόταν στο Κοράλι με δικούς του ανθρώπους, αυτός έπαιρνε τηλέφωνα για το πρόβλημα που αντιμετώπισε». «Γιατί να μην τους κινητοποίησε ο Αγγος;», αναρωτήθηκε, αμφισβητώντας τα όσα είπε ο Αγγος στην απολογία του, ότι δήθεν άκουσε κραυγές από το σπίτι του και ότι ενημερώθηκε από αστυνομικό πως «κάποιος Ρουπακιάς μαχαίρωσε ένα παλικάρι».

Ο Πατέλης δεν μπόρεσε να δώσει εξήγηση ούτε για ποιο λόγο ο δολοφόνος του Φύσσα, Γ. Ρουπακιάς, επέλεξε από όλους τους γνωστούς και φίλους να καλέσει αυτόν μετά την προσαγωγή του για να τον ενημερώσει για το τι είχε συμβεί. Ούτε για τα μηνύματα του Ι. Λαγού για τη δολοφονική επίθεση στους κομμουνιστές και συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στο Πέραμα. Ισχυρίστηκε ότι δεν ήξερε τίποτα για τη δολοφονική επίθεση στους αλιεργάτες, και για τα περί «εντολής Λαγού» στα μηνύματα που έστελνε ανέφερε ότι το έκανε από μόνος του, για να υπάρχει ανταπόκριση και να έρχεται κόσμος στην τοπική.

Χαρακτήρισε τον Ρουπακιά «ενεργό υποστηρικτή» της Χρυσής Αυγής και όχι μέλος του πενταμελούς συμβουλίου της Νίκαιας, όπως έχει αποδειχθεί από την ακροαματική διαδικασία, αφού άλλωστε, όπως είπε, η ΤΟ Νίκαιας είχε μόνο υποστηρικτές και όχι μέλη της Χρυσής Αυγής. Ισχυρίστηκε δε ότι ούτε ο ίδιος ήταν μέλος της ΧΑ!


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ