Πέμπτη 18 Ιούλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ
Αντιπαράθεση με αφορμή την αποφυλάκιση Φλώρου

Δικομματικός καβγάς έχει ξεσπάσει μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την αποφυλάκιση του επιχειρηματία Αριστείδη Φλώρου και την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου (παρά την αντίθετη πρόταση του εισαγγελέα) να κάνει δεκτή την αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής. Η αντιπαράθεση αυτή, που επικεντρώνεται στο «ποιος έβγαλε τον Φλώρο από τη φυλακή», δεν μπορεί να κρύψει την ουσιαστική ταύτιση της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων αστικών κομμάτων στη γενική αντιδραστική κατεύθυνση του νέου Ποινικού Κώδικα, όπως π.χ. ότι με τις προτεινόμενες αλλαγές ευνοούνται παντός είδους μεγαλοκαταχραστές, υπόδικοι ή καταδικασμένοι σε σοβαρές υποθέσεις διαφθοράς, αλλά και οι υπόδικοι ναζιστές εγκληματίες της Χρυσής Αυγής.

Η αντίδραση της ΝΔ εκφράστηκε με πηγές της Πειραιώς να «χρεώνουν» την αποφυλάκιση του Αρ. Φλώρου στον ΣΥΡΙΖΑ και στον νέο Ποινικό Κώδικα, προσθέτοντας ότι «οι πρώτες αρνητικές συνέπειες του νέου Ποινικού Κώδικα που ψήφισε μόνος του ο ΣΥΡΙΖΑ άρχισαν ήδη να εκδηλώνονται». Η Κουμουνδούρου από την πλευρά της σημειώνει ότι «η αποφυλάκιση του κ. Φλώρου, συνεργάτη του διευθυντή του γραφείου του πρωθυπουργού, κ. Δημητριάδη, είναι η επιστροφή στην "κανονικότητα" που είχε υποσχεθεί η ΝΔ». Παράλληλα, χαρακτηρίζει «αβάσιμους και αστείους» τους «ισχυρισμούς της ΝΔ και των φίλα προσκείμενων Μέσων της πως ο κ. Φλώρος αποφυλακίστηκε με τον νέο Ποινικό Κώδικα και πως γι' αυτό ευθύνεται ο ΣΥΡΙΖΑ».

Σημειωτέον, μιλώντας χτες σε ραδιοφωνικό σταθμό ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δ. Βερβεσός, ρωτήθηκε για την αποφυλάκιση του Φλώρου και δήλωσε πως δεν οφείλεται στους νέους Ποινικούς Κώδικες αλλά «έτσι αποφάσισαν οι δικαστές» για την υπόθεση του επικεφαλής της «Energa». Εμφανίστηκε αρνητικός στην αναστολή των Ποινικών Κωδίκων, λέγοντας πως κάτι τέτοιο θα σήμαινε οπισθοδρόμηση και πισωγύρισμα. «Το ότι κάποιοι κάνουν χρήση κάποιων ευεργετικών διατάξεων δεν σημαίνει ότι δεν έπρεπε να αλλάξουν οι κώδικες», ανέφερε.

Ο δημόσιος φορέας ΔΑΠΕΕΠ (πρώην ΛΑΓΗΕ) επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωση ότι «εξακολουθεί να διεκδικεί με κάθε ένδικο μέσο από τον όμιλο εταιρειών ENERGA A.E. και από την HELLAS POWER A.E. και τους υπευθύνους αυτών, το ποσόν των περίπου 115 εκατομμυρίων ευρώ που αντιστοιχεί στο έλλειμμα των συναλλαγών ΗΕΠ (Ημερήσιος Ενεργειακός Προγραμματισμός) και τέλος ΑΠΕ (Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας) που δημιούργησαν οι εταιρείες αυτές μετά τη διαγραφή τους από το Μητρώο Συναλλαγών ΗΕΠ, καθώς εάν το έλλειμμα αυτό δεν καλυφθεί από αυτούς που το δημιούργησαν, το ποσό αυτό θα κληθεί τελικώς να καταβάλει ο Ελληνας καταναλωτής και φορολογούμενος».

Την απόφαση για την αποφυλάκιση του επιχειρηματία στηλιτεύει σε σχετική ανακοίνωση ο Αλ. Κούγιας, συνήγορος του πρώην νομικού συμβούλου του ΛΑΓΗΕ (Λειτουργός Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας), Γ. Αντωνόπουλου, προσωρινά κρατούμενου για υπόθεση εκβίασης του Φλώρου.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ