Πέμπτη 11 Ιούλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΑΦΟΙ ΒΛΑΧΟΥ»
Η αγωνιστική στάση τους έφερε αποτελέσματα

Συσπειρωμένοι στο Συνδικάτο Τύπου και Χάρτου και τη Σωματειακή Επιτροπή ανάγκασαν την εργοδοσία να αποδεχτεί αιτήματά τους

Από τη συμμετοχή των εργαζομένων στην «Αφοί Βλάχου» σε παλιότερη κινητοποίηση
Από τη συμμετοχή των εργαζομένων στην «Αφοί Βλάχου» σε παλιότερη κινητοποίηση
Στη σθεναρή και ενιαία αγωνιστική στάση των εργαζομένων στην εταιρεία «Αφοί Βλάχου» που ανάγκασαν την εργοδοσία να αποδεχτεί αιτήματά τους, αναφέρεται με ανακοίνωσή του το Συνδικάτου Τύπου και Χάρτου. Καλεί ταυτόχρονα «σε ετοιμότητα και ενωμένοι σαν μια γροθιά να υποχρεώσουμε την εργοδοσία να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της, να απορροφήσει σταδιακά τους εργολαβικούς εργαζόμενους, ξεκινώντας από αυτούς που η σύμβασή τους λήγει μέσα στον Ιούλη. Μπορούμε και θα επιβάλουμε το δίκιο μας».

Το κλαδικό Συνδικάτο επισημαίνει ότι το ίδιο, μαζί με την Σωματειακή Επιτροπή του και τους εργαζόμενους στην επιχείρηση, «προχωρήσαμε το προηγούμενο διάστημα σε κινητοποιήσεις για τη διεκδίκηση αιτημάτων που να καλύπτουν τις ανάγκες των συναδέλφων. Από την πρώτη στιγμή το Συνδικάτο και η Σωματειακή Επιτροπή του εργοστασίου δεν έκαναν κανέναν διαχωρισμό ανάμεσα σε εργολαβικούς και μόνιμους εργαζόμενους, διεκδικούσε και διεκδικεί την μονιμοποίηση καθώς και αυξήσεις στους μισθούς όλων των εργαζομένων».

Στο πλαίσιο αυτό διεκδίκησε «αυξήσεις στους μισθούς των εργολαβικών συναδέλφων, για να πάρουν το 10% ανθυγιεινό επίδομα και να πληρώνονται τη νυχτερινή εργασία από 25% σε 50% όπως και οι μόνιμοι συνάδελφοι. Αυτή ήταν και η πρότασή μας στην εργοδοσία, που αυθαίρετα έδωσε αύξηση σε κάποια λίγα άτομα και δεν δεχόταν τίποτα παραπάνω».

Ακολούθησαν Γενικές Συνελεύσεις, στις οποίες, παρά τις προσπάθειες της εργοδοσίας, οι εργαζόμενοι υπερψήφισαν τις προτάσεις της Σωματειακής Επιτροπής για κινητοποιήσεις. Στην πορεία αυτή, στις 24 Ιούνη «έγινε ακόμα μια Γενική Συνέλευση που προετοιμάστηκε σωστά από όλη την Επιτροπή, για να σπάσει η γραμμή που ύπουλα η εργοδοσία προσπάθησε να περάσει στους εργαζόμενους για να τους διασπάσει. Δεν τα κατάφερε. Η απάντηση των εργαζομένων ήταν ομόφωνη υπέρ της πρότασης για τετράωρη στάση εργασίας σε κάθε βάρδια την Τετάρτη 26 Ιούνη.

Μια μέρα πριν από τη στάση εργασίας (...) η εργοδοσία αποδέχθηκε την πρώτη πρόταση για αυξήσεις στους "εργολαβικούς", να δώσει το 10% ανθυγιεινό επίδομα σε όσους εργαζόμενους δεν το παίρνουν και η νυχτερινή εργασία να πληρώνεται με 50% προσαύξηση για όλους». Ακόμα «δεσμεύτηκε το φθινόπωρο να κάνει αυξήσεις και στο μόνιμο προσωπικό, όπως και στο να απαντήσει στο αίτημα για απορρόφηση σταδιακά των "εργολαβικών" από την εταιρεία».

Εργαζόμενοι PDS: Σε ετοιμότητα για νέα απεργία

Για απεργία ετοιμάζονται οι εργαζόμενοι στην «PD Solutions» (PDS - θυγατρική της Τράπεζας Πειραιώς), όπως αποφάσισαν στη Γενική Συνέλευση που πραγματοποίησαν χτες το μεσημέρι, κατά τη διάρκεια στάσης εργασίας.

Βασικό αίτημα των εργαζομένων είναι η υπογραφή επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για όλους τους εργαζόμενους, ανεξαρτήτως σχέσης εργασίας.

Η Συνέλευση αποφάσισε να ζητήσει από την εργοδοσία να παρουσιάσει την αντιπρότασή της μέχρι την Τετάρτη 17/7. Τη μέρα που η εργοδοσία θα παρουσιάσει τη δική της πρόταση θα γίνει στάση εργασίας και Γενική Συνέλευση, όπου οι εργαζόμενοι θα αποφασίσουν την περαιτέρω δράση τους. Αν η εργοδοσία δεν φέρει καμιά πρόταση, τότε θα κάνουν απεργία στις 18 Ιούλη.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org