Πέμπτη 11 Ιούλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Μεγάλες ζημιές σε καλλιέργειες στην περιοχή του Τυρνάβου

Να ληφθούν άμεσα μέτρα ανακούφισης και αποζημίωσης των πληγέντων αγροτών απαιτούν οι Αγροτικοί Σύλλογοι Τυρνάβου - Αργυροπουλίου - Λυγαριάς

Μεγάλες καταστροφές προκάλεσαν οι άνεμοι και το χαλάζι
Μεγάλες καταστροφές προκάλεσαν οι άνεμοι και το χαλάζι
Μεγάλες ζημιές σε καλλιέργειες προκάλεσαν ισχυροί άνεμοι σε συνδυασμό με χαλαζόπτωση που χτύπησαν το μεσημέρι της Τετάρτης την ευρύτερη περιοχή του Τυρνάβου, με επίκεντρο το Αργυροπούλι.

Οι Αγροτικοί Σύλλογοι Τυρνάβου - Αργυροπουλίου - Λυγαριάς σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

«Η χαλαζόπτωση, μαζί με την απερίγραπτη σε ένταση ανεμοθύελλα, διέλυσε και γκρέμισε τα πάντα στις αγροτικές μας παραγωγές, ξερίζωσε πολυετείς καλλιέργειες (δένδρα, αμπέλια), αλλά και σταβλικές εγκαταστάσεις. Η καταστροφή για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους είναι πρωτοφανής και ολοκληρωτική, φέρνοντάς μας σε απόγνωση. Τίθεται σήμερα κιόλας ζήτημα επιβίωσης, τίθεται σήμερα κιόλας ζήτημα αποζημίωσης, αλλά και αποκατάστασης των καταστροφών. Εχουμε ήδη έρθει σε επαφή με τον τοπικό προϊστάμενο του ΕΛΓΑ, ο οποίος μας διαβεβαίωσε ότι θα επισκεφθεί με κλιμάκιο αύριο τις πληγείσες περιοχές.

Από τη νέα κυβέρνηση δεν θέλουμε συμπαράσταση και δάκρυα, όπως έκαναν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, θέλουμε άμεσα πράξεις. Αμεσα να υπάρξει πάγωμα των ασφαλιστικών εισφορών, των δόσεων των δανείων και κάθε μορφής χαρατσιών για τους πληγέντες συναδέλφους μας, γιατί θα έχουν καλλιεργητικά έξοδα χωρίς έσοδα, εξαιτίας της ανυπολόγιστης καταστροφής. Απαιτούμε άμεση αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, να γίνει κρατικός φορέας που θα καλύπτει και θα αποζημιώνει στο 100% της ζημιάς από όλες τις αιτίες της καταστροφής σε φυτική - ζωική παραγωγή και πάγιο κεφάλαιο, χωρίς καθυστερήσεις.

Μία ακόμη καταστροφή δείχνει το πόσο επίκαιρο και αναγκαίο είναι το πάγιο αίτημά μας: Ο δήμος Τυρνάβου να κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ