Πέμπτη 11 Ιούλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΙΝΑΛ
Σε «ανηφορικό δρόμο» και φάση διεργασιών

Σε φάση διεργασιών μπαίνει το ΚΙΝΑΛ μετά το αποτέλεσμα της Κυριακής, με σαφή την πίεση του ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που εμμέσως παραδέχονται και στελέχη του κόμματος.

Χαρακτηριστικά μπρος στις συνεδριάσεις των κομματικών οργάνων (σήμερα το απόγευμα το Πολιτικό Συμβούλιο, αύριο μεσημέρι η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή), με θέμα «την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος και τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις», ο Μ. Οθωνας, στενός συνεργάτης της Φ. Γεννηματά (διευθυντής του Πολιτικού της Γραφείου), μιλώντας χτες στον «Alpha», κατέκρινε κατ' αρχάς τα στελέχη τους που μετακινούνται προς ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ: «Ευτυχώς στην παράταξή μας παραμένουν πολλά στελέχη που αντιστέκονται σε αυτόν τον πειρασμό αντίθετα με όσους σπεύδουν να καταλάβουν καρέκλες εξουσίας δεξιά και αριστερά», χαρακτήρισε το εκλογικό αποτέλεσμα «αποτέλεσμα του μεγαλύτερου και πιο κυνικού πολιτικού "νταλαβεριού" της μεταπολίτευσης. ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ (...) τα φόρτωσαν όλα στο ΠΑΣΟΚ, προκειμένου και οι δύο από κοινού με τη ΝΔ να λαφυραγωγήσουν την παράταξή μας, ο καθένας από τη μεριά του».

Για το τι αντιμετωπίζει πλέον το ΚΙΝΑΛ, είπε πως «βαδίζουμε έναν ανηφορικό δρόμο (...) Είμαστε εδώ. Δεν είμαστε ενθουσιασμένοι από το εκλογικό αποτέλεσμα είτε λόγω αυτοδυναμίας της ΝΔ είτε από τη συγκράτηση δυνάμεων από τον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί ελλοχεύουν κίνδυνοι και προβλήματα για τον τόπο».

Δεν παρέλειψε, βέβαια, και τις νέες διαβεβαιώσεις ότι κι από την αντιπολίτευση θα βάλει πλάτη στη ΝΔ για τα ζητούμενα του κεφαλαίου, τονίζοντας πως «εμείς λέμε ότι πρέπει να συμπηχθεί μέτωπο στο πλαίσιο της ευρύτερα δυνατής πολιτικής συνεννόησης. Εμείς μπαίνουμε και στο αεροπλάνο με όλους αν χρειαστεί, για να υπάρξει μια εθνική διαπραγμάτευση γι' αυτά τα θέματα», «τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα και το υπερταμείο της υποτέλειας».

Στο μεταξύ, ο από τον Ιούλη 2018 και μέχρι χτες γραμματέας Επικοινωνίας του ΚΙΝΑΛ και υποψήφιος βουλευτής στις εκλογές της Κυριακής, Στ. Μαλέλης, μετά από συνάντηση που είχε χτες με την Φ. Γεννηματά, της έκανε γνωστό ότι αποχωρεί από τη θέση: «Στη μεταξύ μας συνάντηση επικυρώθηκε αυτό που συμβαίνει εδώ και δυο μήνες. Η διάσταση απόψεων και προσεγγίσεων για τα χαρακτηριστικά που πρέπει να λάβει η μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη. Η κ. Γεννηματά όπως έχει κάθε δικαίωμα σκοπεύει να δρομολογήσει αλλαγές στην κομματική διάρθρωση, με τις οποίες εγώ δεν συμφωνώ», δήλωσε, σημειώνοντας πως «το Κίνημα πρέπει να είναι μπροστά με καθαρές και όχι αμφίσημες απόψεις. Την κριτική μου σε πράξεις και παραλείψεις που οδήγησαν το ΚΙΝΑΛ να χάσει την ηγεμονία του προοδευτικού χώρου θα την ασκήσω στα όργανα του κόμματος».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ