Πέμπτη 11 Ιούλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΟ - ΕΛΛΗΝΟΒΟΥΛΓΑΡΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ
«Οι επιχειρηματίες περιμένουν πολλά από την κυβέρνηση»

Δεν περνά μέρα δίχως «παραινέσεις» από πλευράς των επιχειρηματικών ομίλων προς την κυβέρνηση, με την προσδοκία ταυτόχρονα ότι θα συνεχίσει και θα επιταχύνει στον αντιλαϊκό δρόμο που της έστρωσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα, χτες ο πρόεδρος του Ελληνοτουρκικού και Ελληνοβουλγαρικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, Π. Κουτσίκος, δήλωσε ότι «οι επιχειρηματίες περιμένουν πολλά από τη νέα κυβέρνηση (...) η επόμενη τετραετία αποτελεί μοναδική ευκαιρία για τη χώρα μας να διαμορφώσει ένα θετικό επιχειρηματικό κλίμα και να οδηγηθεί σε περιβάλλον αναπτυξιακής τροχιάς. Η προσέλκυση ξένων και εγχώριων επενδύσεων, με αντίστοιχες θεσμικές ρυθμίσεις, θα πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα του νέου υπουργού Ανάπτυξης, καθώς και η ασφάλεια».

Εκτιμώντας άλλωστε ότι η ΝΔ δεν έχει περιθώρια δικαιολογιών απέναντι στο κεφάλαιο, επισήμανε: «Η ευτυχής συγκυρία που διαθέτει η σημερινή κυβέρνηση με την αυτοδυναμία της, η επιτυχία στις 12 από τις 13 περιφέρειες που ανήκουν στη ΝΔ, καθώς και στην πλειονότητα των δήμων της χώρας, αφήνουν χώρο ώστε να κερδίσουν το χαμένο έδαφος, δημιουργώντας υψηλούς βαθμούς ανάπτυξης».

Αναδεικνύοντας τέλος τις σχέσεις συνεργασίας και ανταγωνισμού πάνω στις οποίες κινούνται οι σχέσεις των αστικών τάξεων των δύο χωρών, ο Π. Κουτσίκος διαβεβαίωσε ότι «με πρωτοβουλία του Ελληνοτουρκικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, μέσω συνεδρίων, θα προσπαθήσουμε να ξαναφέρουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων Ελληνες και Τούρκους πολιτικούς και επιχειρηματίες, όπως άλλωστε αυτό έπραττε πάντοτε».


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org