Τετάρτη 10 Ιούλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΠΑΡΙΣΙ.-- Η γαλλική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι από το 2020 θα επιβάλει έναν «περιβαλλοντικό φόρο», από 1,50 μέχρι και 18 ευρώ, σε όλες τις πτήσεις, όλων των αεροπορικών εταιρειών, που αναχωρούν από γαλλικά αεροδρόμια. Εκτιμάται ότι έτσι θα συγκεντρωθούν 180 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία θα επενδυθούν για την ανάπτυξη «πιο οικολογικών υποδομών» στον τομέα των μεταφορών, κυρίως στους σιδηροδρόμους.

ΡΩΜΗ.-- Μέσα στον Σεπτέμβρη αναμένεται να εγκριθεί οριστικά νόμος που θα προβλέπει ότι θα χρησιμοποιούνται τα δακτυλικά αποτυπώματα αλλά και η βιντεοπαρακολούθηση των δημοσίων υπαλλήλων για να διαπιστώνεται αν προσέρχονται με συνέπεια στη δουλειά τους. Η υπουργός Δημόσιας Διοίκησης Τζούλια Μποντζόρνο μίλησε για «μια αποτελεσματική μέθοδο για την καταπολέμηση των απουσιών από την εργασία».

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ.-- Δύο αεροσκάφη των εταιρειών «EasyJet» και KLM συγκρούστηκαν χτες το πρωί στο αεροδρόμιο Σίπχολ του Αμστερνταμ, χωρίς τραυματίες. Το ατύχημα, που ευτυχώς είχε μόνο υλικές ζημιές, έγινε ενώ το πρώτο αεροσκάφος ετοιμαζόταν για απογείωση, με προορισμό το Λονδίνο.

ΜΑΔΡΙΤΗ.-- Ενας νεκρός και τεράστιες καταστροφές είναι ο απολογισμός σφοδρής βροχόπτωσης που έπληξε το απόγευμα της Δευτέρας την επαρχία Ναβάρα στη Βόρεια Ισπανία και στην πόλη Ταφάλα, 10.000 κατοίκων, όπου υπερχείλισε ο ποταμός Σιδάκο. Ο νεκρός είναι πνιγμένος οδηγός ΙΧ, που παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά του ποταμού. Οι καταστροφές στην ευρύτερη περιοχή είναι σημαντικές.


Κορυφή σελίδας
Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ για τη συμπλήρωση 80 χρόνων από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ