Πέμπτη 4 Ιούλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δούλεμα...

Ο ένας - ο ΣΥΡΙΖΑ - αφού πρώτα ψήφισε το τρίτο μνημόνιο και εφάρμοσε άλλα δύο, αφού λεηλάτησε το λαό για τα συμφέροντα του κεφαλαίου και έβαλε φαρδιά - πλατιά την υπογραφή του για το «μεταμνημονιακό» μνημόνιο, με τα ματωμένα πλεονάσματα και τις υπόλοιπες αντιλαϊκές δεσμεύσεις έως το 2060, ανοίγοντας διάπλατα το δρόμο στη ΝΔ, από χτες «βγήκε στα κεραμίδια» για τη ΝΔ που «φέρνει νέο μνημόνιο».

Ο άλλος - η ΝΔ - με τον «αέρα» που της έδωσε η αντιλαϊκή πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, εμφανίζεται τώρα «δικαιωμένη» για την πρότερη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική της, δεσμεύεται σε όλους τους τόνους ότι θα «τηρήσει στο ακέραιο» τις δεσμεύσεις στους ιμπεριαλιστικούς «θεσμούς» και λέει «φωναχτά» εκείνα που θέλει το κεφάλαιο.

Και οι δύο κάνουν ότι δεν ξέρουν τίποτα για το γεγονός ότι την επόμενη κιόλας μέρα των εκλογών, στις 8 Ιούλη, το Γιούρογκρουπ θα «υπενθυμίσει» - όπως λένε οι κύκλοι του - το κοινό τους πρόγραμμα για την επόμενη μέρα, αυτό που επιτάσσουν τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων και προβλέπει νέο γύρο αντιλαϊκής επίθεσης, και είπαν να ξεθάψουν από χτες την μπαγιάτικη και ξένη στο λαό αντιπαράθεση για το αν θα γδάρουν το λαό για την «πιστοληπτική γραμμή» ή για το «μαξιλάρι ασφαλείας» του κεφαλαίου.

Με δυο λόγια, το δούλεμα πάει σύννεφο. Για να τους κοπεί ο αέρας, και - το κυριότερο - για να βάλουμε δύσκολα στην αντιλαϊκή πολιτική από την επόμενη μέρα, την Κυριακή δυνατό ΚΚΕ!


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ