Πέμπτη 4 Ιούλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΚΛΟΓΕΣ ΙΟΥΛΗΣ 2019
Γιώργος ΤΡΙΜΠΕΡΗΣ

Ομότιμος Καθηγητής του Τμήματος Φυσικής του ΕΚΠΑ

Ασφαλώς και η εκλογική διαδικασία οδηγεί στην ανάδειξη της επόμενης κυβέρνησης της χώρας. Στη χώρα μας η εναλλαγή των συστημικών κομμάτων στην εξουσία αποτελεί παράδοση χρόνια τώρα. Ο λαός, εγκλωβισμένος στο διπολικό πολιτικό παιχνίδι, εκφράζει πλειοψηφικά τη δυσαρέσκειά του στο τρέχον πολιτικό κόμμα ψηφίζοντας το κόμμα της μείζονος αντιπολίτευσης.

Τα προβλήματά του όμως, και αυτό έχει αποδειχθεί διαχρονικά, διαιωνίζονται καθώς τα αστικά κόμματα εναλλάσσονται στην εξουσία, διατηρώντας ή και ενισχύοντας τους νόμους που εξυπηρετούν τα συμφέροντα της ολιγαρχίας του πλούτου, την πολύπλευρη εκμετάλλευση των εργαζομένων, θυσιάζοντας την κοινωνική πρόοδο στο βωμό του κέρδους των ολίγων.

Το ΚΚΕ έχει αναδείξει τα αίτια της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης και με τις δυνάμεις που διαθέτει στο λαό έχει σταθεί εμπόδιο στην εφαρμογή αυτών των πολιτικών στην κατεύθυνση της ακύρωσής τους.

Μπορεί η σοσιαλιστική προοπτική της κοινωνίας να είναι ο στόχος, αλλά στην καθημερινή μας ζωή η αντίσταση που προβάλλει, οι προτάσεις του στη Βουλή, είναι στοιχείο αναντικατάστατο στον αγώνα του καθενός για μια καλύτερη ζωή ακόμα και σήμερα.

Οσο μεγαλύτερη δύναμη αποκτήσει με την ψήφο μας το ΚΚΕ τόσο πιο αποτελεσματικός θα είναι ο αγώνας αυτός.

Ακόμα και αν κάποιος πιστεύει ότι η σοσιαλιστική προοπτική είναι μακρινή, ότι το ΚΚΕ δεν θα κυβερνήσει μετά από αυτές τις εκλογές, ψήφος στο ΚΚΕ σημαίνει στήριξη και ενίσχυση του αγώνα για ένα καλύτερο μέλλον την επομένη των εκλογών ανεξάρτητα από το ποιος θα κυβερνά αυτόν τον τόπο.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ