Παρασκευή 21 Ιούνη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΜΕΓΑΡΑ - Ν. ΠΕΡΑΜΟΣ - ΚΙΝΕΤΑ - ΑΛΕΠΟΧΩΡΙ
Συρρικνώνεται η λειτουργία της μοναδικής δημόσιας δομής Υγείας λόγω έλλειψης προσωπικού

Σε κινητοποίηση τη Δευτέρα 24/6 έξω από το Κέντρο Υγείας Μεγάρων καλεί η ΚΟΒ Μεγάρων - Ν. Περάμου του ΚΚΕ

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, που τάχα «αναστήλωσε το δημόσιο σύστημα Υγείας» και έκανε «τομές στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας», ξαναχτυπά, πάντα στην ίδια αντιλαϊκή ρότα των προκατόχων της, τη φορά αυτή περιστέλλοντας παραπέρα τη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Μεγάρων, λόγω των τεράστιων ελλείψεων σε προσωπικό.

Συγκεκριμένα, η 2η ΥΠΕ με έγγραφό της ενημερώνει ότι από 18/6 το Κέντρο Υγείας θα λειτουργεί 5 μέρες τη βδομάδα (Δευτέρα έως Παρασκευή) αντί για 7, από τις 8 π.μ. έως τις 3 μ.μ., αντί για 24 ώρες το 24ωρο. Μάλιστα η 2η ΥΠΕ αναφέρεται στην «έλλειψη ενδιαφέροντος από ιατρούς (κυρίως γενικούς ιατρούς) να εγγραφούν στον πίνακα επικουρικών ιατρών» και στην «αδυναμία ενίσχυσης του Κέντρου Υγείας Μεγάρων με μετακίνηση ιατρών από άλλα Κέντρα Υγείας, αποκεντρωμένες μονάδες της 2ης ΥΠΕ».

Να σημειωθεί ότι το ΚΥ Μεγάρων αποτελεί τη μοναδική δημόσια δομή Υγείας στην περιοχή Μεγάρων, Κινέτας, Αλεποχωρίου και Νέας Περάμου, έχοντας στην ευθύνη του πάνω από 40.000 μόνιμους κατοίκους, με τον πληθυσμό μάλιστα να υπερδιπλασιάζεται τους καλοκαιρινούς μήνες.

Εδώ και ένα χρόνο περίπου, στο ΚΥ υπηρετούν μόλις τέσσερις γιατροί, από τους οποίους οι δύο πρόσφατα βγήκαν σε αναρρωτική άδεια, με αποτέλεσμα οι εφημερίες να μη «βγαίνουν», ενώ για πρόσληψη μόνιμου προσωπικού ούτε λόγος...

Το ΚΥ ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2002 και το οργανόγραμμά του (το οποίο πλέον θεωρείται απαρχαιωμένο και πίσω από τις πραγματικές ανάγκες) προβλέπει 12 οργανικές θέσεις. Ωστόσο, επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ ουδέποτε καλύφθηκαν αυτές οι θέσεις και όλα αυτά τα χρόνια το ΚΥ, όπως άλλωστε συμβαίνει με την πλειοψηφία των δημόσιων δομών Υγείας, λειτουργεί με το φιλότιμο και την αυτοθυσία των εργαζομένων.

Κάλεσμα αγωνιστικής απάντησης στην αντιλαϊκή πολιτική και την κοροϊδία

«Η "ανάπτυξη" που υποσχέθηκε η κυβέρνηση και που χειροκρότησε η ΝΔ, μαζί με τα διάφορα κόμματα - "αναχώματα" του συστήματός τους, συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς», σημειώνει σε ανακοίνωσή της για τις εξελίξεις η ΚΟΒ Μεγάρων - Ν. Περάμου του ΚΚΕ.

Και προσθέτει:

«Ανακοίνωσαν ότι "θα μπορούμε να αρρωσταίνουμε ή να τραυματιζόμαστε Δευτέρα - Παρασκευή, 8.00 με 15.00, και... Σαββατοκύριακα κλειστά"! Και βγαίνουν οι υποψήφιοι από τη ΝΔ και καταγγέλλουν! Βγαίνει και το υπουργείο και λέει ότι είναι "προσωρινό" γιατί φύγανε δύο γιατροί και ψάχνουν και δεν βρίσκουν κανέναν! Πρέπει επιτέλους να τους δείξουμε ότι δεν μπορούν να κοροϊδεύουν κανέναν!

Τόσο οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ - ΝΔ όσο και η σημερινή του ΣΥΡΙΖΑ απαξίωσαν και υποβάθμισαν συνειδητά το αίτημα του λαού για δημόσια δωρεάν Υγεία (...) γιατί υπηρετούν τα συμφέροντα των επιχειρηματιών στην Υγεία. Γιατί βλέπουν και την Υγεία ως εμπόρευμα! Αυτό σημαίνει όλο και μεγαλύτερες περικοπές στην Υγεία, είσοδος των επιχειρήσεων στα νοσοκομεία, υποβάθμιση των Κέντρων Υγείας, όποια κυβέρνηση κι αν προκύψει μετά τις εκλογές! Πέρα από την αυτοθυσία - και είναι αλήθεια - που δείχνει το ιατρικό προσωπικό, αν θέλουμε να έχουμε την υγεία μας, πρέπει να βάλουμε βαθιά το χέρι στην τσέπη κι αν δεν έχουμε... θα πεθάνουμε! Θα τους αφήσουμε;».

Η Οργάνωση καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο ΚΥ Μεγάρων τη Δευτέρα 24/6, στις 10 π.μ., διεκδικώντας «σύγχρονα Κέντρα Υγείας, με τον κατάλληλο εξοπλισμό, που να εξυπηρετούν τις ανάγκες όλου του λαού. Μόνιμο προσωπικό με όλες τις ειδικότητες. Εξω οι επιχειρήσεις από την Υγεία».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ