Παρασκευή 21 Ιούνη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
Κινητοποίηση ενάντια στα σχέδια για δουλειά και το Σάββατο

Απεργία το Σάββατο 22/6 για τους εργαζόμενους σε φαρμακαποθήκες που επιδιώκουν να επιβάλουν δουλειά και το Σάββατο (ΠΡΟΦΑΡΜ, Παπανικολόπουλος κ.ά.) έχει προκηρύξει το Συνδικάτο Εργαζομένων Φαρμάκου - Καλλυντικού Αττικής.

Οπως καταγγέλλει, η κατάκτηση των εργαζομένων του κλάδου για πενθήμερη εργασία, Δευτέρα έως Παρασκευή, αμφισβητείται από τους εργοδότες, ενώ σε κάποιες φαρμακαποθήκες έχει καταπατηθεί.

«Με πρόσχημα το διευρυμένο ωράριο των φαρμακείων και την "ανάγκη" τροφοδοσίας τους, επικαλούμενοι τον ανταγωνισμό και ισχυριζόμενοι πως οι καιροί έχουν αλλάξει» οι ιδιοκτήτες φαρμακαποθηκών απαιτούν, και σε ορισμένες περιπτώσεις έχουν επιβάλει, δουλειά και το Σάββατο, έχοντας σύμμαχο συγκεκριμένες δημοτικές αρχές που τους παρέχουν τη σχετική άδεια λειτουργίας.

«Το Σαββατοκύριακο είναι για την ξεκούρασή μας, ανήκει σε μας και στις οικογένειές μας, δεν τους το χαρίζουμε στο όνομα κανενός ανταγωνισμού», ξεκαθαρίζει το Συνδικάτο και απαιτεί από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Φαρμακαποθηκαρίων την υπογραφή κλαδικής σύμβασης που να κατοχυρώνει τις κατακτήσεις και τα δικαιώματα των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ