Παρασκευή 21 Ιούνη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΣΕΤΗΠ
Ενισχυμένη η «Ταξική Ενότητα»

Την αύξηση της συμμετοχής στις αρχαιρεσίες του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής (ΣΕΤΗΠ) Αττικής και την ενίσχυση των δυνάμεών της χαιρετίζει η «Ταξική Ενότητα», ο συνδυασμός των συνδικαλιστών που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ.

Για την ανάδειξη Διοικητικού Συμβουλίου ψήφισαν 1.397 εργαζόμενοι (από 1.303 το 2017). Στην κάλπη βρέθηκαν και 10 άκυρα και λευκά ψηφοδέλτια.

Η «Ταξική Ενότητα» έλαβε 1.215 ψήφους (από 1.127) και εξέλεξε 10 έδρες (όσες είχε).

Η «Radical IT» (συμμετέχουν δυνάμεις προσκείμενες σε ΛΑΕ - ΑΝΤΑΡΣΥΑ) έλαβε 172 ψήφους (από 155) και εξέλεξε 1 έδρα στο ΔΣ (από 1).

Για αντιπροσώπους στο ΕΚΑ, η «Ταξική Ενότητα» εξέλεξε 8 (από 6). Δύο αντιπροσώπους εξέλεξε η «Radical IT» (όσους είχε).

Τέλος, σε αυτές τις αρχαιρεσίες οι εργαζόμενοι ψήφισαν για αντιπροσώπους στην Ομοσπονδία (ΟΜΕ) στο πλαίσιο της προσπάθειας να μετατραπεί η ΟΜΕ σε κλαδική Ομοσπονδία. Η «Ταξική Ενότητα» εξέλεξε 9 αντιπροσώπους και η «Radical IT» 2.

«Η ενίσχυση των ταξικών δυνάμεων δείχνει ότι οι αγώνες που δώσαμε όλο το προηγούμενο διάστημα είναι σημαντική παρακαταθήκη ώστε με όποια κυβέρνηση και αν προκύψει από τις εκλογές, με καλύτερους όρους να μπούμε μπροστά για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας και τη διεκδίκηση με κριτήριο τις δικές μας ανάγκες», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η «Ταξική Ενότητα» και καλεί σε συνέχιση του αγώνα για κλαδική ΣΣΕ με βάση το σχέδιο του Συνδικάτου, επιχειρησιακές Συμβάσεις σε κάθε χώρο δουλειάς, διεκδίκηση με βάση τις ανάγκες των εργαζομένων και όχι την κερδοφορία του κεφαλαίου.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ