Παρασκευή 21 Ιούνη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΡΟΔΟΣ
Διαμαρτυρία στον ΟΑΕΔ για το επίδομα μετεκπαίδευσης

Διαμαρτυρία στον ΟΑΕΔ στη Ρόδο έκαναν χτες απόφοιτοι των σχολών μετεκπαίδευσης του υπουργείου Τουρισμού, καθώς δεν έχουν λάβει ακόμα το επίδομα μετεκπαίδευσης, παρότι έχουν ολοκληρώσει το σχετικό πρόγραμμα. Στο πλευρό τους είχαν τα Σωματεία Εργαζομένων στα ξενοδοχεία «MIRAMARE», «SHERATON», «AMILIA MARE» και «PARADISE VILLAGE».

Η φοίτηση στις σχολές προϋποθέτει επίδομα μετεκπαίδευσης, με δεδομένο ότι το επίδομα ανεργίας όσων συμμετέχουν διακόπτεται. Παρ' όλα αυτά, οι σπουδαστές μέχρι σήμερα δεν έχουν πάρει ούτε ένα ευρώ. «Γνωρίζετε ότι δουλεύουμε εποχικά, ότι τα εισοδήματά μας κυμαίνονται στην καλύτερη περίπτωση από 6 έως 8 χιλιάδες ευρώ ετησίως, μαζί με αυτό το πενιχρό μεν αλλά άκρως απαραίτητο για εμάς και τις οικογένειές μας επίδομα ανεργίας, που φέτος στερηθήκαμε λόγω του ότι παρακολουθήσαμε το πρόγραμμα της μετεκπαίδευσης», σημειώνουν οι σπουδαστές στο υπόμνημα που κατέθεσαν προς το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΕΔ και το υπουργείο Τουρισμού.

Οπως καταγγέλλουν, δεν έχουν λάβει καμία συγκεκριμένη απάντηση για τους λόγους της καθυστέρησης και το πότε τελικά θα πληρωθούν, ενώ δεν λείπουν και οι πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες θα πρέπει να περιμένουν έως τον Σεπτέμβρη. Σπουδαστές και εκπρόσωποι των σωματείων ξεκαθάρισαν ότι θα προχωρήσουν σε νέες κινητοποιήσεις, προκειμένου να καταβληθεί άμεσα το επίδομα μετεκπαίδευσης.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ