Τετάρτη 19 Ιούνη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ «ΚΟΙΝΩΦΕΛΗ ΕΡΓΑΣΙΑ»
Στην αναμονή για την παράταση

Παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Διοίκησης του ΟΑΕΔ πραγματοποίησε την περασμένη Παρασκευή αντιπροσωπεία του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής και της Παναττικής Επιτροπής εργαζομένων στην «κοινωφελή εργασία», απαιτώντας άμεση εφαρμογή της τροπολογίας που προβλέπει τετράμηνη παράταση των συμβάσεων όλων των εργαζομένων.

Το Συνδικάτο και η Επιτροπή καταγγέλλουν την κυβέρνηση και τη Διοίκηση του ΟΑΕΔ, καθώς μέχρι σήμερα δεν έχει προχωρήσει η σχετική διαδικασία. Ετσι, ενώ το 8μηνο λήγει και καθημερινά εργαζόμενοι απολύονται, δεν έχει σταλεί ούτε ένα έγγραφο προκειμένου να διευκρινιστούν οι διαδικασίες που θα πρέπει να ακολουθήσουν οι δήμοι για την παράταση των συμβάσεων.

Σε συνάντηση με την αντιπροσωπεία, υπηρεσιακοί παράγοντες του ΟΑΕΔ ενημέρωσαν πως τις επόμενες μέρες πρόκειται να υπογραφεί η σχετική ΚΥΑ, στην οποία θα προβλέπεται η παράταση των συμβάσεων για τέσσερις ακόμα μήνες, για όλους τους εργαζόμενους σε όλες τις ειδικότητες, ακόμα και όσους θα έχουν απολυθεί μέχρι την έκδοσή της.

«Ακόμα και για την παράταση η κυβέρνηση συνεχίζει την τακτική να εμπαίζει τους εργαζόμενους. Δεν υπολογίζει ότι αφορά εργαζόμενους που το φάντασμα της ανεργίας στοιχειώνει τα όνειρά τους», τονίζει το Συνδικάτο και καλεί σε ετοιμότητα για κινητοποίηση στην περίπτωση που δεν υλοποιηθεί η παραπάνω δέσμευση.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ