Σάββατο 15 Ιούνη 2019 - Κυριακή 16 Ιούνη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΚΛΟΓΕΣ ΙΟΥΛΗΣ 2019
ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ Ο ΛΑΟΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΔΥΝΑΤΟ ΚΚΕ

Οι προτάσεις ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ - προτάσεις που μοιάζουν σαν δυο σταγόνες νερό -, τα αντιλαϊκά «έργα και ημέρες» τους τα προηγούμενα χρόνια, οι δεσμεύσεις τους σε κεφάλαιο και ιμπεριαλιστικούς θεσμούς για τα πολλά επόμενα, δεν αφήνουν περιθώρια για παρερμηνείες: Την επόμενη μέρα των εκλογών, ανεξάρτητα από το ποιος θα είναι πρώτος και ποιος δεύτερος, ανεξάρτητα απ' τους μεταξύ τους συσχετισμούς, η αντιλαϊκή «σκυταλοδρομία» θα συνεχιστεί.

Είναι σαφές ότι η επόμενη κυβέρνηση ενδεχομένως με κορμό τη ΝΔ θα συνεχίσει και θα ενισχύσει το αντιλαϊκό έργο των προηγούμενων. Είναι επίσης σαφές ότι ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε το ΚΙΝΑΛ, που ταυτίζονται στους αντιλαϊκούς στόχους, δεν μπορούν ούτε έχουν τα «μούτρα» να ασκήσουν αντιπολίτευση από τη σκοπιά του λαού. Θα ψηφίζουν μαζί τα επίμαχα για το κεφάλαιο, θα τσακίζουν μαζί το λαό και θα τσακώνονται όπως συνήθως για δευτερεύοντα...

Την επόμενη μέρα λοιπόν έχουμε αγώνες! Γι' αυτό χρειάζεται ένα πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ, δοκιμασμένο στήριγμα του λαού και μπροστάρης στον αγώνα για να κερδίσουν οι εργαζόμενοι, οι επαγγελματίες, οι αγρότες, η νεολαία όσα δικαιούνται. Χρειάζεται δυνατή λαϊκή αντιπολίτευση. Εκεί θα καταθέσει το ΚΚΕ κάθε ψήφο: Στην οργάνωση του αγώνα απέναντι στο κεφάλαιο, στις κυβερνήσεις και τα κόμματά του, στη διεκδίκηση, στη στήριξη των δίκαιων αιτημάτων του λαού μας, εντός και εκτός Βουλής. Φωτίζοντας σταθερά με το ριζοσπαστικό του Πρόγραμμα και την πολιτική του πρόταση τον άλλο δρόμο ανάπτυξης, με κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής και το λαό να έχει την πραγματική εξουσία, τον μόνο δρόμο που μπορεί να ικανοποιήσει τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ