Τετάρτη 12 Ιούνη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΚΑΤ
Κινητοποίηση ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του τηλεφωνικού κέντρου

Από την κινητοποίηση της Δευτέρας
Από την κινητοποίηση της Δευτέρας
Μαζική παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν την περασμένη Δευτέρα στη διοίκηση του Νοσοκομείου ΚΑΤ εργαζόμενοι με πρωτοβουλία της «Ταξικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης» (στηρίζεται από το ΠΑΜΕ) και τη συμμετοχή του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Αμαρουσίου και γύρω δήμων, ΟΓΕ Αμαρουσίου και της Λαϊκής Επιτροπής Αμαρουσίου. Αιχμή της κινητοποίησης στάθηκε η απόφαση της διοίκησης να δοθούν τα τηλεφωνικά ραντεβού του νοσοκομείου σε ιδιωτική εταιρεία και το κόστος να μετακυλίεται στον ασθενή, με χρεώσεις τύπου 5ψήφιου και 090!

Εργαζόμενοι και φορείς απαίτησαν να παρθεί πίσω η απόφαση και να δημιουργηθεί ένα σύγχρονο τηλεφωνικό κέντρο, το οποίο θα στελεχώνεται με μόνιμο προσωπικό και οι κλήσεις για τα ραντεβού των ασθενών να είναι δωρεάν. Η απάντηση της διοίκησης ήταν ότι δεν διαθέτει χρήματα για τον εκσυγχρονισμό του τηλεφωνικού κέντρου.

Σε ανακοίνωσή της, η «Ταξική Αγωνιστική Συσπείρωση» επισημαίνει τον τρόπο με τον οποίο δρομολογήθηκε το ξεπούλημα, παρατώντας εδώ και χρόνια το τηλεφωνικό κέντρο στη μοίρα του, και προσθέτει πως «αποτελεί μια πάγια επιδίωξη των κυβερνήσεων και των διοικήσεων να παραδώσουν στους ιδιώτες υπηρεσίες της Υγείας με στόχο τη σίγουρη κερδοφορία τους! Το ζήσαμε παλιότερα με την παραχώρηση κλινών σε ασφαλιστικές εταιρείες. Επιδίωξη πλήρως εναρμονισμένη με τον στρατηγικό στόχο της ΕΕ, για Υγεία - εμπόρευμα».

Σημειώνει ακόμη πως «η ίδια η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, που καυχήθηκε για την κατάργηση του 5ευρου για την εξέταση στα πρωινά εξωτερικά ιατρεία, είναι η ίδια που το επαναφέρει "από το παράθυρο" και μάλιστα κατευθείαν στην τσέπη του ασθενή», κάνοντας πράξη «άλλη μία Οδηγία της ΕΕ για τη μείωση της πρόσβασης των αρρώστων στα νοσοκομεία, στο πλαίσιο της βιωσιμότητας του νοσοκομείου - επιχείρηση που θα λειτουργεί στη λογική κόστους - οφέλους».

«Εως τώρα, με το φιλότιμο του προσωπικού που προσπαθούσε να απαλύνει την τραγική κατάσταση στα νοσοκομεία, κάποιος κόσμος να εξετάζεται στα πρωινά εξωτερικά ιατρεία σαν υπεράριθμος προκειμένου να μην περιμένει μήνες για να εξυπηρετηθεί. Τώρα ανατίθεται σε μια ιδιωτική εταιρεία να κρατάει πιο σφιχτά τα "λουριά" στις πύλες του νοσοκομείου και με τελικό αποτέλεσμα να παίρνουν οι λίστες αναμονής τεράστιες διαστάσεις.

Η ιδιωτικοποίηση του τηλεφωνικού κέντρου, δηλαδή, έχει άμεσο και σίγουρο κέρδος για το κεφάλαιο και απώτερο στρατηγικό στόχο για το σύστημα Υγείας που ονειρεύονται ΕΕ και κυβερνήσεις», υπογραμμίζει η παράταξη που στηρίζεται από το ΠΑΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ