Τετάρτη 12 Ιούνη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ «MELLON»
Συνεχίζουν τον αγώνα με τέταρτη μέρα απεργίας

Με ακόμα μεγαλύτερη αποφασιστικότητα συνεχίζουν τον αγώνα τους οι εργαζόμενοι στην εταιρεία «Mellon», πραγματοποιώντας και σήμερα 24ωρη απεργία, για τέταρτη μέρα, διεκδικώντας υπογραφή επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που να καλύπτει όλους τους εργαζόμενους και απαντώντας στη νέα πρόκληση της εργοδοσίας, που τους κάλεσε να αποδεχτούν τα ψίχουλα.

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή και στη χτεσινή απεργία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, όπως και στη συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της εταιρείας στη λεωφόρο Πειραιώς. Η εργοδοσία από τη μεριά της κόλλησε χτες χαρτί στην τζαμαρία της εισόδου, με το οποίο τους καλούσε να αποδεχτούν τα 20 ευρώ «αύξηση» το μήνα με τη μορφή κουπονιών και να γυρίσουν στη δουλειά, ενώ δεν δέχεται η Σύμβαση να καλύπτει όλους τους εργαζόμενους, γιατί δεν το αντέχουν τα οικονομικά της! Η προκλητική ενέργεια της εργοδοσίας κυριολεκτικά εξόργισε τους εργαζόμενους, γιατί μεταξύ άλλων αγνόησε το Σωματείο τους, δηλαδή τους ίδιους, και συνεχίζει να απορρίπτει το σύνολο των αιτημάτων τους. Την απάντηση έδωσαν στη Γενική Συνέλευση που ακολούθησε, αποφασίζοντας να συνεχίσουν τον αγώνα τους με μεγαλύτερη δύναμη.

Σήμερα τελικά αναμένεται η αντιπροσωπεία των απεργών συναδέλφων τους από τη Θεσσαλονίκη, που αρχικά είχε προγραμματιστεί να έρθει στην Αθήνα χτες, αλλά δεν ήταν δυνατό. Υπενθυμίζεται ότι η υπάρχουσα Σύμβαση λήγει στις 30/6 και καλύπτει λιγότερους από τους μισούς εργαζόμενους.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org