Τετάρτη 12 Ιούνη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΜΕΣΣΗΝΙΑ
Επιχείρηση εκφοβισμού αγωνιζόμενων αγροτών

Στο Αστυνομικό Τμήμα καλούνται αγρότες που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις του περασμένου χειμώνα, αλλά και εργάτες που τους συμπαραστάθηκαν

Από τις κινητοποιήσεις του περασμένου Φλεβάρη
Από τις κινητοποιήσεις του περασμένου Φλεβάρη
Δεν έχουν τελειωμό η «φάμπρικα» των «αγροτοδικείων» και οι εκφοβισμοί ενάντια στο συνεπές αγροτικό κίνημα, καθώς λίγους μήνες μετά τις μεγάλες κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν σε όλη τη χώρα, στο πλαίσιο των σχετικών αποφάσεων που είχε λάβει η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, ο κρατικός κατασταλτικός μηχανισμός ξεκινά τη γνωστή του δράση.

Οπως καταγγέλλει ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Μεσσήνης, δεκάδες αγρότες και άλλοι συνδικαλιστές που συμμετείχαν σε κινητοποίηση στις 7 Φλεβάρη 2019 αποκλείοντας συμβολικά τον κόμβο του «Πράκτικερ», καλούνται στην Αστυνομική Διεύθυνση Καλαμάτας για ανωμοτί καταθέσεις κατόπιν σχετικής εντολής του εισαγγελέα της περιοχής και αναφοράς που είχε συντάξει αρμόδιο αστυνομικό όργανο.

Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος, «ενώ ο υπουργός επιμένει ότι κατάργησε τα "αγροτοδικεία", ο κατασταλτικός μηχανισμός είναι σε εγρήγορση, με μεθόδους που θυμίζουν άλλες εποχές (έκαναν κρυφά καταγραφή οχημάτων για να προχωρήσουν σε διώξεις).

Με απίστευτη γρηγοράδα προχωρούν τις διώξεις. Ομως δεν δείχνουν την ίδια γρηγοράδα στην επίλυση των προβλημάτων μας, στην ικανοποίηση των αιτημάτων μας. Για το δάκο και την αντιμετώπισή του δεν δίνουν λεφτά, επικαλούνται μια σειρά καθυστερήσεις κ.τ.λ. Ενώ για να μας σύρουν στα δικαστήρια τρέχουν αμέσως».

Ο Αγροτικός Σύλλογος τονίζει ακόμη πως «η δικαστική δίωξη, επί της ουσίας, στρέφεται ενάντια στο ίδιο το συνδικαλιστικό μας δικαίωμα», καθώς και ότι «η ευθύνη για τη συγκεκριμένη, απαράδεκτη και προκλητική δικαστική δίωξη ανήκει στην κυβέρνηση», προειδοποιώντας ταυτόχρονα «την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και την νέα, όποια και αν είναι αυτή που θα προκύψει, ότι μάταια και άδικα κοπιάζει να μας τρομοκρατήσει. (...)

Το οργανωμένο αγροτικό κίνημα, η αγροτιά που μάχεται στα μπλόκα για την επιβίωσή της, δεν πρόκειται να φοβηθεί και να κάνει πίσω.

Δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα, ακόμα πιο μαζικά, με πιο μεγάλο πείσμα, ακόμη πιο δυνατά και αποφασιστικά, οργανωμένοι στο σύλλογό μας και συσπειρωμένοι στην Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων».


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org