Τετάρτη 12 Ιούνη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗ «FRIGOGLASS»
Σήμερα στην Αθήνα, μετά τη μαχητική συγκέντρωση στην Πάτρα

Το Εργατικό Κέντρο Πάτρας, σωματεία και εργαζόμενοι της πόλης, αλλά και η δημοτική αρχή στέκονται σταθερά στο πλευρό τους

Από τη χτεσινή κινητοποίηση στην Πάτρα
Από τη χτεσινή κινητοποίηση στην Πάτρα
Με μια μαζική συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας, οι εργαζόμενοι της «Frigoglass», μαζί με σωματεία και εργαζόμενους της πόλης, που μαζικά εκδήλωσαν την αλληλεγγύη τους, διαδήλωσαν ξανά χτες την απόφασή τους να υπερασπίσουν τις θέσεις εργασίας και να μην αφήσουν να περάσουν τα σχέδια της εργοδοσίας για κλείσιμο του εργοστασίου στην Κάτω Αχαΐα.

Μπροστά στην αποφασιστικότητα των εργαζομένων και της συμπαράστασης που ξεσηκώθηκε, με τη σταθερή στήριξη του Εργατικού Κέντρου Πάτρας, η εργοδοσία υποχρεώθηκε σε αναδίπλωση και στη συνάντηση που έγινε χτες με το επιχειρησιακό σωματείο δεν τους επέδωσε απολύσεις, όπως σχεδίαζε.

Στη συγκέντρωση πήραν μέρος πολλά σωματεία της πόλης, ενώ παραβρέθηκε και αντιπροσωπεία της δημοτικής αρχής. Αύριο οι εργαζόμενοι θα μεταβούν στην Αθήνα και θα κάνουν συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εργασίας στις 12 μ., ενώ την ίδια ώρα έχει προγραμματιστεί τριμερής συνάντηση, με παρέμβαση του Εργατικού Κέντρου Πάτρας.

Μιλώντας στη συγκέντρωση εκ μέρους της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου, ο Σωτήρης Παρίσης, οργανωτικός γραμματέας, σημείωσε χαρακτηριστικά: «Κανείς σήμερα δεν πρέπει να κάνει πίσω. Ο αγώνας που δίνουν αυτές τις μέρες οι εργάτες και οι εργάτριες της "Frigoglass" είναι μια σκληρή ταξική μάχη, σηματοδοτεί και δείχνει το δρόμο που αντικειμενικά και αναγκαστικά πρέπει να διαλέγουν οι εργαζόμενοι. Σήμερα μόνο με την αποφασιστική και μαχητική στάση των εργαζομένων μπορούν να ανατραπούν τα σχέδια της εργοδοσίας.

Μόνο με την τεράστια δύναμη που κρύβουν μέσα τους οι εργάτες και που όταν εκφραστεί συλλογικά και οργανωμένα, μπορούν να αντιμετωπίσουν τον κάθε εργοδότη, τον κάθε καπιταλιστή που τους ρουφά το αίμα και τον ιδρώτα. Και μέχρι στιγμής οι εργαζόμενοι της "Frigoglass" δρουν και κινητοποιούνται σαν μια γροθιά. Αυτή ακριβώς η στάση τους είναι που σήμερα ανάγκασε την εργοδοσία να κάνει πίσω και να μην απαιτήσει τις άμεσες απολύσεις όλων των εργαζομένων...».

Μιλώντας επίσης στη συγκέντρωση, ο Θανάσης Παπαστεφανόπουλος, πρόεδρος του επιχειρησιακού σωματείου της «Frigoglass», κάλεσε σε συμπαράσταση όλο τον κόσμο της Πάτρας, όχι μόνο για να προστατευτούν οι συγκεκριμένες θέσεις εργασίας, αλλά γιατί, όπως είπε, χρειάζεται «οι εργαζόμενοι συνολικά να σηκώσουν το ανάστημά τους, απέναντι στην αυθαιρεσία του κεφαλαίου, που είναι ανεξέλεγκτο, καθώς όλοι οι εργαζόμενοι βιώνουν ανάλογες καταστάσεις». Αγωνιστικό χαιρετισμό απηύθυνε και ο πρόεδρος του ΕΚΠ, Κ. Σπανός.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ