Σάββατο 25 Μάη 2019 - Κυριακή 26 Μάη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ ΠΑΝΤΟΥ
ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ - ΑΛΑΒΑΝΟΣ
Η νεολαία έχει επιλογή: Δυνατό ΚΚΕ

Από την ομιλία στην Καλαμαριά
Από την ομιλία στην Καλαμαριά
«Οι νέοι έχουν επιλογή»: Αυτό το μήνυμα έστειλε από συγκεντρώσεις και περιοδείες που μίλησε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος. Ο υποψήφιος του Κόμματος, εκτός από τη μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση στο Σύνταγμα, μίλησε επίσης στην Καλαμαριά και το Ν. Ηράκλειο, καλώντας τη νεολαία να στηρίξει το ΚΚΕ.

Αναφέρθηκε στους νέους που θα ψηφίσουν για πρώτη φορά, στους μαθητές, που αγωνίστηκαν ενάντια στο νέο ακόμα πιο ταξικό σχολείο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, στους φοιτητές, που βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να σπουδάσουν, που πληρώνουν πανάκριβα μεταπτυχιακά και τσακίζονται από την ανεργία και τους μισθούς πείνας, αλλά και στους νέους επιστήμονες που οι πολιτικές των ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ τους ανάγκασαν να φύγουν από τη χώρα.

Οπως είπε, όλοι οι παραπάνω έχουν επιλογή κι αυτή δεν είναι να συνεχιστούν η ένταση της εκμετάλλευσης, η φτώχεια, η μισή δουλειά και η μισή ζωή. Τους κάλεσε να μην αποδεχτούν τους αναχρονιστικούς ταξικούς φραγμούς, την υποχρηματοδότηση της Εκπαίδευσης. Αντίθετα, κάλεσε τη νεολαία να κάνει επιλογή της το «να περάσει απέναντι»: «Απέναντι στην αντιδραστική ΕΕ και τα κόμματα που τη στηρίζουν, απέναντι στους μονοπωλιακούς ομίλους και τα παράσιτα που στηρίζει, που πλουτίζουν όσο εμείς φτωχαίνουμε. Κόντρα στην ακροδεξιά και τη Χρυσή Αυγή, τον πιο ωμό, βάρβαρο και δόλιο καπιταλισμό! Για να γκρεμιστεί από την 3η θέση».

Γιατί, όπως εξήγησε, το προοδευτικό και το σύγχρονο βρίσκεται στην πάλη για την αλλαγή των συσχετισμών. Στη διεκδίκηση μόνιμης και σταθερής δουλειάς, δωρεάν Υγείας και Πρόνοιας, δημόσιας και δωρεάν Παιδείας, απρόσκοπτης πρόσβασης στον αθλητισμό και τον πολιτισμό.

Τόνισε, ανάμεσα σε άλλα, ότι το ΚΚΕ είναι εγγύηση για να δυναμώσουν οι αγώνες του λαού και της νεολαίας, για να αναπτυχθεί δραστήρια πάλη για την αποδέσμευση από την ΕΕ, για την ανατροπή του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος. Για την Ελλάδα και την Ευρώπη του Σοσιαλισμού.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η νεολαία μπορεί να κάνει τη διαφορά(2023-05-16 00:00:00.0)
Μήνυμα ενίσχυσης του ΚΚΕ από τη μαζική συγκέντρωση(2019-05-17 00:00:00.0)
Με το ΚΚΕ κόντρα στο ρεύμα των μειωμένων απαιτήσεων για τις σύγχρονες ανάγκες μας(2019-04-23 00:00:00.0)
Ψήφος στο ΚΚΕ για να δυναμώσει ο δρόμος της λαϊκής διεκδίκησης(2019-04-16 00:00:00.0)
Οσο πιο ισχυρό το ΚΚΕ, τόσο πιο ισχυρός ο ίδιος ο λαός(2014-04-03 00:00:00.0)
Οι νέοι αγκάλιασαν το Φεστιβάλ(1998-09-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ