Σάββατο 25 Μάη 2019 - Κυριακή 26 Μάη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ ΠΑΝΤΟΥ
ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Εστειλε μήνυμα ελπίδας, συστράτευσης, μάχης μέχρι και την τελευταία στιγμή

Μήνυμα αισιοδοξίας, πλατιάς συστράτευσης, μαχητικότητας μέχρι και την τελευταία στιγμή, για να φτάσει το κάλεσμα του ΚΚΕ σε κάθε λαϊκό σπίτι και χώρο δουλειάς, ώστε ακόμα περισσότερα «κόκκινα βόλια» να πέσουν αυτήν την Κυριακή στις κάλπες των ευρωεκλογών και των τοπικών εκλογών, έστειλε η μεγαλειώδης κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ, το βράδυ της Τετάρτης στην πλατεία Συντάγματος.

Χιλιάδες εργαζόμενοι και άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, επαγγελματίες, συνταξιούχοι, άντρες, γυναίκες και τα παιδιά τους, χιλιάδες νέα παιδιά, εργάτες του χεριού και του πνεύματος, άνθρωποι των Τεχνών και των Γραμμάτων, του αθλητισμού, των Ενόπλων Δυνάμεων, ήταν εκεί, δίνοντας το στίγμα της πλατιάς συμπόρευσης με το Κόμμα, στέλνοντας το δικό τους κατακόκκινο μήνυμα.

Οτι απορρίπτουν το δρόμο των συνεχών θυσιών για το κεφάλαιο, δεν διαλέγουν ανάμεσα στη Σκύλλα και τη Χάρυβδη, δεν συμβιβάζονται με τα ψίχουλα που πέφτουν από το φαγοπότι της καπιταλιστικής κερδοφορίας, απαντάνε στα κάλπικα διλήμματα και τους εκβιασμούς δυναμώνοντας το ΚΚΕ παντού, στήριγμα και δύναμη στο δικό τους αγώνα, στη σκληρή μάχη ενάντια στο κεφάλαιο και τις πολιτικές του δυνάμεις, για την ανάκτηση όλων των απωλειών, για την ικανοποίηση των δικών τους σύγχρονων λαϊκών αναγκών.

Στις προσυγκεντρώσεις, που ξεπέρασαν κάθε προσδοκία, βάφοντας με τα χρώματα της ελπίδας τους δρόμους της Αθήνας, σε κάθε γωνιά της πλατείας Συντάγματος και ένα μοναδικό στιγμιότυπο.

Αγωνιστές που συναντηθήκαμε για πρώτη φορά όλο το προηγούμενο διάστημα στις δύσκολες μάχες στους χώρους δουλειάς και στις γειτονιές. Παλιοί φίλοι και συναγωνιστές που οι δρόμοι μας είχαν χωρίσει και τώρα επιστρέφουν, ξεπερνώντας δισταγμούς και πικρίες, την απογοήτευση από άλλες πολιτικές επιλογές που έκαναν, πιο ώριμοι, πιο σίγουροι τώρα ότι το αποκούμπι του λαού, το ΚΚΕ, πρέπει να βγει πιο ενισχυμένο και από αυτήν τη μάχη. Δίνοντας μία ακόμα επιβεβαίωση της πλατιάς συμπόρευσης με το Κόμμα, που εκφράστηκε όλο το προηγούμενο διάστημα, όπως και με τη συμμετοχή στα ψηφοδέλτια του Κόμματος.

Ξεχωριστή η συμμετοχή της νεολαίας. Μαθητές που η πρώτη τους ψήφος θα είναι κόκκινη, φοιτητές, νέοι της κατάρτισης, εργαζόμενοι, άνεργοι, που δεν συμβιβάζονται με τη ζωή και τη δουλειά με ψίχουλα, με την ανεργία, με τα κουτσουρεμένα δικαιώματα, που δεν τους ταιριάζει η μιζέρια του συμβιβασμού με τα ελάχιστα, που έχουν όνειρα για το σήμερα και για το αύριο και δεν παραιτούνται από αυτά, γιατί προοδευτικό είναι να αμφισβητείς, να παλεύεις για μια καλύτερη ζωή, για μια κοινωνία δίκαιη, χωρίς εκμετάλλευση και πολέμους. Που ρίχνουν κόκκινο στο μαύρο του φασισμού, που δεν ανάβουν το «πράσινο φως» σε όσους παίζουν τον αυλό για να σηκώνεται το μαύρο φίδι του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος.

Ηταν όλοι εκεί λοιπόν. Παίρνοντας μια τελευταία ανάσα, δύναμη και κουράγιο για τις τελευταίες ώρες της μάχης: Για να κάνουν αυτήν τη φορά ακόμα περισσότεροι, ακόμα πιο αποφασιστικά το βήμα, να περάσουν απέναντι από την πολιτική που τους τσακίζει τη ζωή για τα κέρδη του κεφαλαίου. Για να μην πάει ούτε μία ψήφος χαμένη, στον ΣΥΡΙΖΑ, στη ΝΔ, στα υπόλοιπα κόμματα που θα βρουν την επόμενη μέρα απέναντί τους. Για να μην υποκύψει κανείς από όσους σκέφτονται για πρώτη φορά να κάνουν το βήμα στους εκβιασμούς, στις πιέσεις, στα ψεύτικα διλήμματα.

Στη συγκέντρωση χαιρετισμό απηύθυναν ο Μάρκο Ρίτσο, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚ - Ιταλία, που έγινε δεκτός με ενθουσιασμό από τους συγκεντρωμένους, με χειροκροτήματα και συνθήματα για την αλληλεγγύη και την κοινή πάλη των λαών, ο Γιάννης Πρωτούλης, υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής και μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ο Νίκος Σοφιανός, υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας και μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, και οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές Κώστας Παπαδάκης, μέλος της ΚΕ, Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος και Σεμίνα Διγενή.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ