Σάββατο 25 Μάη 2019 - Κυριακή 26 Μάη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ ΠΑΝΤΟΥ
Η μόνη κερδισμένη για το λαό ψήφος, η ψήφος στο ΚΚΕ

INTIME NEWS

Το χιλιομπαλωμένο «επιχείρημα» της χαμένης ψήφου επιστρατεύουν ξανά πάνω από την κάλπη ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ για να ενισχύσουν την πόλωση και τα ψευτοδιλήμματα στο λαό. Τα κόμματα αυτά, που μαζί με το ΠΑΣΟΚ, με τα ίδια ακριβώς ψεύτικα διλήμματα και τους εκβιασμούς έφεραν το λαό ως εδώ, ψηφίζοντας και εφαρμόζοντας τα μνημόνια και τους εφαρμοστικούς νόμους, αυτοί που ορκίζονται όπου σταθούν κι όπου βρεθούν ότι οι αντιλαϊκές δεσμεύσεις στο διηνεκές ισχύουν στο ακέραιο και τσακώνονται για το ποιος μπορεί να υπηρετήσει καλύτερα τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων, λένε με θράσος στο λαό ότι κάθε ψήφος που δεν πάει σε εκείνους, είναι χαμένη ψήφος!

Ο λαός πρέπει να τους απαντήσει την Κυριακή, με τη μόνη κερδισμένη ψήφο, που είναι η ψήφος στο ΚΚΕ. Γιατί η ψήφος στο ΚΚΕ:

-- Δεν θα αθροιστεί σε κανένα άλλο κόμμα, δεν θα γίνει «τσόντα» σε κανένα αντιλαϊκό σενάριο, δεν θα κατατεθεί στο «ταμείο» του κεφαλαίου και των σχεδίων του. Θα αθροιστεί στη δύναμη του λαού, θα ενισχύσει τη λαϊκή αντιπολίτευση απέναντι σε οποιαδήποτε κυβέρνηση προκύψει από τις επόμενες εθνικές εκλογές, που η πολιτική της θα είναι από χέρι αντιλαϊκή, είτε σχηματιστεί με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ είτε τη ΝΔ.

-- Είναι ψήφος που ο λαός θα τη βρει δίπλα του και όχι απέναντι, στήριγμα στους αγώνες του από την επόμενη μέρα για να βάλει εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική, στην πάλη για την ανάκτηση όλων των απωλειών των προηγούμενων χρόνων, για να περάσει στην αντεπίθεση για τις σύγχρονες ανάγκες του, σε σύγκρουση με το κεφάλαιο, τις κυβερνήσεις του και την ΕΕ.

-- Γιατί μόνο το ΚΚΕ στέκεται απέναντι στους λεγόμενους «εθνικούς» στόχους της αστικής τάξης που σηματοδοτούν βαθύτερη εμπλοκή στα ιμπεριαλιστικά σχέδια ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, πολύ μεγάλους κινδύνους για το λαό μας και τους λαούς της περιοχής, «παζάρεμα» των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας.

-- Γιατί μόνο το ΚΚΕ αποτελεί συνεπή αντίπαλο της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, γιατί αντιπαλεύει το σύστημα που θρέφει και χρειάζεται το φασιστικό ρεύμα. Μπαίνει μπροστά για να απομονωθούν η εγκληματική - ναζιστική Χρυσή Αυγή, ο φασισμός και ο ναζισμός, από τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα σε κάθε χώρο δουλειάς και γειτονιά. Γιατί τη μάχη ενάντια στο φασισμό και την ακροδεξιά δεν μπορεί να τη δώσουν εκείνοι, όπως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, που κρατάνε τη σημαία της ΕΕ και του κεφαλαίου, που θρέφουν τους φασίστες ως εφεδρεία και δύναμη κρούσης απέναντι στο εργατικό - λαϊκό κίνημα.

-- Γιατί στέλνει μήνυμα ελπίδας και προοπτικής για το λαό. Γιατί το ΚΚΕ έχει σχέδιο για το σήμερα και για το αύριο, φωτίζει με το ανατρεπτικό του πρόγραμμα το δρόμο, ώστε οι εργαζόμενοι να πάρουν την εξουσία και την οικονομία στα χέρια τους, να αξιοποιήσουν τις μεγάλες παραγωγικές δυνατότητες για τις δικές τους ανάγκες και όχι για τα κέρδη του κεφαλαίου. Αυτό είναι το σύγχρονο και το προοδευτικό και όχι η ζωή με ψίχουλα, ο συμβιβασμός με τα «κατώτατα», με ζωή και δουλειά χωρίς δικαιώματα, με τα ψίχουλα που θα πέφτουν από το τραπέζι της καπιταλιστικής κερδοφορίας.

Γι' αυτό και κάθε ψήφος στο ΚΚΕ είναι μια ακόμα χαμένη ψήφος για το κεφάλαιο, τους επιχειρηματικούς ομίλους, τα κόμματά τους, όσους τσακίζουν τη ζωή του λαού για τα συμφέροντα μιας χούφτας εκμεταλλευτών.

Χαμένη για το λαό είναι η ψήφος σε ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και τα υπόλοιπα κόμματα του κεφαλαίου και της ΕΕ, που την επόμενη μέρα θα την παρουσιάσουν ως «συγχωροχάρτι» για όλα τα βάσανα που φόρτωσαν στο λαό και πολύ περισσότερο ως άλλοθι και «λευκή επιταγή» για τη συνέχιση της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής που τσακίζει το λαό για τα κέρδη και τα προνόμια των επιχειρηματικών ομίλων και του κεφαλαίου και «εγγυάται» ψίχουλα και ψευτοπαροχές για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα.

Χαμένη για το λαό είναι η ψήφος που την άλλη μέρα θα παρουσιαστεί ως «καθαρή εντολή» για τις αντιλαϊκές κυβερνήσεις και σχήματα που παίρνουν η μια τη σκυτάλη από την άλλη για να συνεχίσουν στον ίδιο αντιλαϊκό δρόμο που μας έφερε ως εδώ, αφού στον πυρήνα της πολιτικής τους έχουν τα συμφέροντα του κεφαλαίου και αυτά υπηρετούν.

Χαμένη είναι η ψήφος που πέφτει κάτω από τον εκβιασμό του τάχα «μικρότερου» κάθε φορά κακού που πάει το λαό από το κακό στο χειρότερο, μας παγιδεύει να δεχόμαστε κάθε φορά πως «ό,τι χάσαμε, χάσαμε», να λέμε «ευχαριστώ» όταν επιστρέφουν κάποιο ψίχουλο από τα καρβέλια που μας έκλεψαν, που αποθρασύνει τον πραγματικό μας αντίπαλο, το κεφάλαιο και τις κυβερνήσεις του.

Το πιο δυνατό ΟΧΙ στην ΕΕ

Κερδισμένη για το λαό ψήφος στις ευρωεκλογές είναι μόνο η ψήφος στο ΚΚΕ:

-- Γιατί μόνο αυτή μπορεί να εκφράσει το πιο δυνατό «όχι» στην ΕΕ του κεφαλαίου, της εκμετάλλευσης, της φτώχειας, των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, την αγανάκτηση και την αντίθεση απέναντι στην ΕΕ, αυτήν την ένωση του κεφαλαίου, που μόνο χειρότερη γίνεται για τους λαούς. Πιο δυνατό ΚΚΕ σημαίνει πιο δυνατός ο αγώνας ενάντια στα μνημόνια διαρκείας της ΕΕ, στους μηχανισμούς εποπτείας, απέναντι στα αντιλαϊκά μέτρα που για τα κέρδη του κεφαλαίου τσακίζουν σε όλες τις χώρες τους λαούς, σαρώνουν εργατικά και λαϊκά δικαιώματα.

-- Γιατί δυναμώνει τον κοινό αγώνα των λαών, στέλνει μήνυμα αισιοδοξίας και μαχητικότητας στους λαούς όλης της Ευρώπης, στα Κομμουνιστικά Κόμματα και όλες τις ζωντανές αγωνιστικές δυνάμεις σε όλη την Ευρώπη που παλεύουν σε δύσκολες συνθήκες για να αναγεννηθεί το εργατικό - λαϊκό κίνημα σε κάθε χώρα, που αγωνίζονται ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζεται ενιαία σε όλες τις χώρες.

-- Γιατί οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ ήταν, είναι και θα είναι η μοναδική φωνή υπεράσπισης των εργατικών - λαϊκών συμφερόντων, τα «μάτια» και η «φωνή» του λαού στην Ευρωβουλή, με τις εκατοντάδες παρεμβάσεις τους, με τις αποκαλύψεις τους για τα αντιλαϊκά μέτρα που σχεδιάζονται, συμβάλλοντας στην οργάνωση της πάλης.

-- Γιατί ψήφος στο ΚΚΕ είναι το πιο δυνατό ΝΑΙ στην Ελλάδα και την Ευρώπη του σοσιαλισμού, για να απαλλαγεί ο λαός μας από τα δεσμά της ιμπεριαλιστικής ένωσης, για αποδέσμευση από την ΕΕ και όλες τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις, με το λαό να έχει στα χέρια του την εξουσία και την οικονομία. Τη μόνη εγγύηση για τη φιλία, την αλληλεγγύη, τις ισότιμες σχέσεις των λαών της Ευρώπης.

Χαμένη ψήφος για το λαό είναι η ψήφος σε ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και τα άλλα κόμματα της ΕΕ, που στηρίζουν την ιμπεριαλιστική ένωση των μονοπωλίων, ψηφίζουν μαζί το 90% των αντιλαϊκών της αποφάσεων, διεκδικούν αναβαθμισμένο ρόλο της Ελλάδας στην παραπέρα στρατιωτικοποίηση της ΕΕ, στη συμμετοχή της σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις.

Χαμένη για το λαό είναι η ψήφος που προσμετράται ως «ναι» στην ΕΕ της φτώχειας, της ανεργίας για τους νέους, του αντικομμουνισμού, της ενιαίας επίθεσης στα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα. Στην ΕΕ που χτίζει τείχη και «Μόριες» για τους κατατρεγμένους από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, όπου η ίδια συμμετέχει.

Χαμένη είναι η ψήφος που ενισχύει αυταπάτες για μια «καλύτερη» τάχα ΕΕ, όπως αυτές που καλλιεργεί ο ΣΥΡΙΖΑ με το «προοδευτικό» του μέτωπο, που είναι φορέας της ίδιας αντιδραστικής - αντιλαϊκής πολιτικής με αυτήν των νεοφιλελεύθερων συμμάχων της ΝΔ.

«Λαϊκή Συσπείρωση» σε δήμους και Περιφέρειες γιατί δεν κομματιάζουμε την απάντησή μας

Κερδισμένη ψήφος για το λαό στις τοπικές εκλογές, σε δήμους και Περιφέρειες είναι μόνο η ψήφος στη «Λαϊκή Συσπείρωση»:

-- Γιατί ακόμα περισσότεροι εκλεγμένοι δήμαρχοι, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι με τα ψηφοδέλτιά της σημαίνει ότι δυναμώνει η λαϊκή αντιπολίτευση - από θέση δημοτικής αρχής ή από θέση μειοψηφίας - απέναντι στις αντιλαϊκές κατευθύνσεις της ΕΕ, στα αντιλαϊκά μέτρα που υλοποιούνται από κυβερνήσεις και εξειδικεύονται σε δήμους και Περιφέρειες, ενιαία.

-- Γιατί η πολιτική που τσακίζει το λαό για να στηρίξει το κεφάλαιο είναι ενιαία από πάνω μέχρι κάτω και όλοι αυτοί δεν κομματιάζουν την πολιτική τους... Ετσι κι εμείς δεν κομματιάζουμε την ψήφο μας, δεν κομματιάζουμε την απάντησή μας, ακριβώς γιατί δεν κομματιάζουμε τη ζωή μας, τη θέλουμε ολόκληρη και με δικαιώματα, με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας.

-- Γιατί οι δήμαρχοι, οι δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι του ΚΚΕ, όπως άλλωστε έχουν αποδείξει με τη δράση τους οι 5 κομμουνιστές δήμαρχοι σε Καισαριανή, Χαϊδάρι, Ικαρία, Πάτρα και Πετρούπολη, δεν λένε ότι τα λαϊκά προβλήματα δεν είναι στην «αρμοδιότητά» τους, δεν κρύβονται πίσω από το αντιλαϊκό θεσμικό πλαίσιο, για να κρύψουν τις ευθύνες τους και τη συμφωνία τους με την κεντρική πολιτική, αλλά συγκρούονται με αυτό, όπως και με τα σχέδια των επιχειρηματικών ομίλων, διεκδικούν μαζί με το λαό μέτρα στήριξης και ανακούφισης των εργατικών - λαϊκών οικογενειών, έργα υποδομής για τις δικές τους ανάγκες, με βάση τις σύγχρονες δυνατότητες και τα συμφέροντα του λαού και όχι τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

Χαμένη για το λαό ψήφος στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές είναι αυτή που πηγαίνει στους συνδυασμούς ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ - ΚΙΝΑΛ, στους κάθε λογής «παρδαλούς» και δήθεν «ανεξάρτητους» συνδυασμούς που είναι πλήρως εξαρτημένοι από την κυρίαρχη πολιτική, που με «ομοφωνία» θα υλοποιούν από την επόμενη μέρα την αντιλαϊκή πολιτική, τις μνημονιακές «υποχρεώσεις» των «πλεονασματικών προϋπολογισμών», με τις περικοπές δαπανών, την ανταποδοτικότητα, τις τεράστιες ελλείψεις, αλλά και τα «δωράκια» και τις διευκολύνσεις για τα σχέδια των επιχειρηματικών ομίλων.

Τελικά, χαμένη είναι η ψήφος με την οποία ο λαός πυροβολεί τα πόδια του και θα του γίνει μπούμερανγκ από το βράδυ κιόλας των εκλογών. Γι' αυτό, τις ώρες που απομένουν μέχρι την ώρα της κάλπης «σκέψου καλά, σημάδεψε σωστά». Ισχυρό ΚΚΕ για να γίνει η πραγματική διαφορά!


Τ. Γ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ