Πέμπτη 16 Μάη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Γερουσιαστές ζητούν κυρώσεις σε εταιρείες που εμπλέκονται στο «Nord Stream 2»

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ - ΜΟΣΧΑ.--

Μια ομάδα Ρεπουμπλικανών και Δημοκρατικών γερουσιαστών σχεδιάζει να καταθέσει νομοσχέδιο για επιβολή κυρώσεων στις εταιρείες και τους ιδιώτες που εμπλέκονται στην κατασκευή του ρωσικού αγωγού φυσικού αερίου «Nord Stream 2», που θα ολοκληρωθεί έως το τέλος του έτους και θα καταλήγει στη Βόρεια Γερμανία.

Οπως αναφέρουν διεθνή ΜΜΕ επικαλούμενα «ανώνυμη πηγή», το νομοσχέδιο θα προτείνει ταξιδιωτικές και οικονομικές κυρώσεις σε εταιρείες και πρόσωπα που εμπλέκονται στην κατασκευή του αγωγού. Προκειμένου να τεθεί σε εφαρμογή, θα πρέπει να εγκριθεί τόσο από τη Γερουσία όσο και από τη Βουλή των Αντιπροσώπων και κατόπιν να υπογραφεί από τον Πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ.

Στην κατασκευή του αγωγού, με επικεφαλής την κρατική ρωσική εταιρεία φυσικού αερίου «Gazprom», συμμετέχουν οι εταιρείες «Uniper» και «Wintershall» της Γερμανίας, η αγγλοολλανδική «Shell», η αυστριακή OMV και η γαλλική «Engie».

Οι ΗΠΑ προσπαθούν να επιβάλλουν τις υπηρεσίες τους τόσο στην οικονομία όσο και στην άμυνα, σχολίασε ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, μετά από χτεσινή συνάντησή του με τον Αυστριακό ομόλογό του, Αλεξάντερ βαν ντε Μπέλεν. Οι απόπειρες των Αμερικανών να εκτροχιάσουν συγκεκριμένα επιχειρηματικά σχέδια είναι «αθέμιτος ανταγωνισμός», συμπλήρωσε.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ