ΧΑΡΤΟΥΜ.--
Ο στρατός του Σουδάν ανακοίνωσε συμφωνία με τις αντιπολιτευόμενες δυνάμεις που συγκροτούν τη λεγόμενη «Συμμαχία για την Ελευθερία και την Αλλαγή», με στόχο μια τριετή περίοδο «πολιτικής μετάβασης».
Ο υποστράτηγος Γιάσερ Ατα, μέλος του Στρατιωτικού Μεταβατικού Συμβουλίου, που κατέλαβε την εξουσία μετά την ανατροπή του πρώην Προέδρου Ομάρ Μπασίρ, διευκρίνισε ότι η συμμαχία της αντιπολίτευσης, που εκπροσωπεί μέρος των διαδηλωτών, θα καταλάβει τα 2/3 ενός 300μελούς «νομοθετικού συμβουλίου» και πως το άλλο 1/3 θα καταλάβουν κόμματα που δεν ανήκουν στη συμμαχία αυτή.
Οι διαδηλωτές ήθελαν να υπάρξει τετραετής μεταβατική περίοδος, ο στρατός διετής. Σύμφωνα με τον υποστράτηγο Ατα, μέσα στο πρώτο εξάμηνο της μεταβατικής περιόδου θα επιδιωχθεί η επίτευξη ειρηνευτικών συμφωνιών με ένοπλες αντικαθεστωτικές οργανώσεις στο δυτικό και το νότιο Σουδάν.