Παρασκευή 10 Μάη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Σήμερα η ημερίδα για τον αστικό σχεδιασμό και την πρόταση του ΚΚΕ

Ημερίδα με θέμα «Πειραιάς και αστικός σχεδιασμός. Η πρόταση του ΚΚΕ» διοργανώνουν σήμερα, Παρασκευή, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πειραϊκού Συνδέσμου (Καραΐσκου 104, Πειραιάς), οι ΤΟ Πειραιά και Μεταφορών της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ.

Η ώρα προσέλευσης είναι στις 6.30 μ.μ. και το πρόγραμμα έχει ως εξής:

-- 7 μ.μ.: Ανοιγμα από τον Βαγγέλη Μαρούπα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, Γραμματέα της ΤΕ Πειραιά και υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο Πειραιά με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Α' Μέρος: Εισηγήσεις (με προεδρείο τους Βαγγέλη Μαρούπα, Γιώργο Καλαμαρά και Μαρία Παπαελευθερίου):

-- 7.10 μ.μ.: «Πειραιάς: Πεδίο διεθνών και εγχώριων αντιθέσεων». Ομιλητής: Μάκης Παπαδόπουλος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος ευρωβουλευτής.

-- 7.30 μ.μ.: «Η πολιτική της ΕΕ για την ενίσχυση του κεφαλαίου στη Ναυτιλία». Ομιλητής: Κώστας Παπαδάκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, ευρωβουλευτής και εκ νέου υποψήφιος.

-- 7.45 μ.μ.: «Ο μύθος της ΟΧΕ (Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση) και οι σύγχρονες ανάγκες των εργατικών - λαϊκών στρωμάτων στον Πειραιά». Ομιλήτρια: Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, βουλευτής και υποψήφια δήμαρχος Πειραιά με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

-- 8 μ.μ.: «Διέξοδος είναι ο δρόμος που προτείνει το ΚΚΕ». Ομιλητής: Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Β' Μέρος: Παρεμβάσεις (με προεδρείο τους Γρηγόρη Μόφορη, Βασίλη Βατίστα, Ιωνα Παπανδρεόπουλο):

-- 8.30 μ.μ. - Ενότητα «Η όξυνση της εκμετάλλευσης όρος για την καπιταλιστική ανάπτυξη»:

  • «Το παράδειγμα των λιμενεργατών». Θα μιλήσει ο Βασίλης Κόκκινος, γγ του Σωματείου Λιμενεργατών ΕΝΕΔΕΠ και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Περάματος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».
  • «Το παράδειγμα με τη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη». Θα μιλήσει ο Σωτήρης Πουλικόγιαννης, πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου και υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

-- 8.50 μ.μ. - Ενότητα «Οι συνέπειες στα λαϊκά στρώματα και στη νεολαία»:

  • «Οι επιπτώσεις του αστικού σχεδιασμού στους αυτοαπασχολούμενους του Πειραιά». Θα μιλήσει ο Βασίλης Οικονόμου, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».
  • «Ανάγκες του κεφαλαίου vs Νεολαία». Θα μιλήσει η Ευτυχία Χατζηδάκη, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ, Γραμματέας του ΤΣ Πειραιά της ΚΝΕ και υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».
  • «Το περιβάλλον θύμα της καπιταλιστικής ανάπτυξης». Θα μιλήσει η Εύη Γεωργιάδου, μέλος της Ομάδας Περιβάλλοντος της ΚΕ του ΚΚΕ.
  • «Διεκδίκηση ελεύθερων χώρων προς όφελος του λαού». Θα μιλήσει ο Αλέκος Κοτέας, δημοτικός σύμβουλος Πειραιά με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».
  • «Για να έχουμε στις γειτονιές του Πειραιά ζωή...». Θα μιλήσει η Δέσποινα Μαστρολέων, μέλος της ΕΠ της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ και υποψήφια ευρωβουλευτής.

-- 9.35 μ.μ.: Κλείσιμο ημερίδας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ