Παρασκευή 10 Μάη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ ΠΑΝΤΟΥ
ΣΕΡΡΕΣ
Στο δρόμο της συμπόρευσης με το ΚΚΕ βρίσκεται η ελπίδα για το λαό

Στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση μίλησε ο Κώστας Παρασκευάς

Ο Π. Φαρμάκης
Ο Π. Φαρμάκης
«Ισχυρό ΚΚΕ παντού για να δυναμώσει η λαϊκή αντιπολίτευση στην ΕΕ, στις αστικές κυβερνήσεις, στις Περιφέρειες και τους δήμους. Για να ανοίξει πιο ορμητικά η πάλη του λαού για άλλη εξουσία, εργατική. Για να ξημερώσουν καλύτερες μέρες για το λαό». Αυτό το κάλεσμα απηύθυνε ο Κώστας Παρασκευάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας χτες βράδυ στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του Κόμματος στην πόλη των Σερρών. Τη συγκέντρωση χαιρέτισε επίσης ο Παύλος Φαρμάκης, υποψήφιος δήμαρχος Σερρών με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», που κάλεσε τους εργαζόμενους να κάνουν κριτήριό τους τα μεγάλα τους προβλήματα και την αντιλαϊκή πολιτική που τα γεννά, να καταδικάσει στην κάλπη τους υπεύθυνους, τον ΣΥΡΙΖΑ, τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ που φορτώνουν στο λαό δυσβάσταχτα βάρη. Αναφέρθηκε στις διεκδικήσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης», όπως για την πλήρη στελέχωση των δήμων, με εργαζόμενους με μόνιμη και σταθερή δουλειά, ενάντια στην ανταποδοτικότητα και τη φορομπηξία κ.ο.κ.

Απορρίπτουμε τα κάλπικα διλήμματα και τους εκβιασμούς

Ο Κώστας Παρασκευάς κάλεσε το λαό των Σερρών να απορρίψει τα ψεύτικα διλήμματα και τους εκβιασμούς. Να χρησιμοποιήσει σωστά το όπλο της ψήφου ώστε τα βόλια να κατευθυνθούν στο σωστό στόχο για να μη γυρίσουν εναντίον του. Οπως είπε, «τα προβλήματα έχουν τους ίδιους υπευθύνους. Είναι η ΕΕ, οι αστικές κυβερνήσεις, τα κόμματά τους και οι εκπρόσωποί τους στους δήμους και τις Περιφέρειες, που εξειδικεύουν και εφαρμόζουν τις αντιλαϊκές πολιτικές.


Γι' αυτό, ο λαός δεν πρέπει να κομματιάζει τα κριτήρια και την ψήφο του ανάλογα με την κάλπη. Δίνει την ίδια απάντηση παντού, γιατί αυτός είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να καταδικάσει ταυτόχρονα όλους τους υπεύθυνους για τις αντιλαϊκές πολιτικές που φορτώνουν σε βάρος σου.

Ετσι μόνο μπορεί να δείξει τη δύναμή του, να ορθώσει το ανάστημά του.

Ετσι μόνο βάζεις γερές βάσεις, για να δυναμώσουν η λαϊκή αντίσταση και η διεκδίκηση, η ελπίδα, η προοπτική, για να απαλλαγούμε από το σύστημα της εκμετάλλευσης που γεννά φτώχεια και πολέμους. Για να ξημερώσουν καλύτερες μέρες για το λαό».

Αναφέρθηκε, επίσης, στον αποπροσανατολιστικό ψευτοκαβγά ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ για τα σκάνδαλα και τους Πολάκηδες. «Καβγαδίζουν για να κρύψουν τη συμφωνία τους στις αντιλαϊκές και εγκληματικές πολιτικές. Για να ξεχάσετε ότι και οι δυο μαζί έσφαξαν το λαό με τα μνημόνια. Για να κρύψουν ότι και οι δυο τους είναι πάνω στο ίδιο "κότερο", της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, της αντιλαϊκής πολιτικής.

Μπροστά στις εκλογές της 26ης Μάη επιχειρείται από τα κόμματα του συστήματος ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΚΙΝΑΛ - ΠΑΣΟΚ να γίνει κάτι τραγικό και επικίνδυνο. Ο εργαζόμενος λαός με την ψήφο του, όχι μόνο να συγχωρήσει όσους τον έριξαν στο "λάκκο των λεόντων" αλλά και να τους ξαναεμπιστευτεί τους ίδιους, να τους ενισχύσει και από πάνω. Ωστε το σαπισμένο και ανυπόληπτο αστικό πολιτικό σύστημα, να αναβαθμιστεί και να συνεχίσει, για τα επόμενα χρόνια, να κρατά την εξουσία του, να συνεχίσει να εκμεταλλεύεται και να χειραγωγεί το λαό.

Ο Κ. Παρασκευάς
Ο Κ. Παρασκευάς
(...) Θα επιτρέψουμε να μας εξαπατήσουν, να πιστέψουμε ότι μπορεί αυτά τα κόμματα, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ που κατακρεούργησαν τα δικαιώματά μας, τώρα θέλουν να μας σώσουν; Θα δεχτούμε να πετάξουμε την περηφάνια, την αξιοπρέπειά μας, το δίκιο μας στα σκουπίδια και να περιμένουμε λύσεις μέσα από τα υποτιθέμενα "μέτρα ελάφρυνσης";

Θα εκβιαστούμε και θα φοβηθούμε από τα ψεύτικα διλήμματα και θα πιστέψουμε στην "καρικατούρα" της δήθεν "προοδευτικής συμμαχίας" του ΣΥΡΙΖΑ, που με αυτόν τον τρόπο θέλει να κρύψει τη βάρβαρη πολιτική του; Να παρουσιάσει ως πρόοδο ότι σήμερα είναι το βασικό στήριγμα του ΝΑΤΟ;

Θα ξεχάσουμε ότι παρά τις υποσχέσεις, οι οδυνηρές συνέπειες των τριών μνημονίων της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ και όλοι οι μνημονιακοί νόμοι ισχύουν ατόφιοι μέχρι και σήμερα και θα ισχύουν και στο μέλλον; Θα δεχτούμε αντί για δικαιώματα, να παρακαλάμε και να βολευόμαστε εμείς και τα παιδιά μας με τα ψίχουλα και τα επιδόματα;».

Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί με ψίχουλα να ξεπλύνει τις αμαρτίες του

Μιλώντας ειδικότερα για τα μέτρα που εξήγγειλε προχτές ο πρωθυπουργός ανέφερε: «Δίνουν τα πάντα στο κεφάλαιο και προσπαθούν να ξεπλύνουν τις αμαρτίες τους με ψίχουλα. Αρπάζουν εκατό και τάζουν ένα για να κάνουν ψηφοθηρία. Ο Τσίπρας προχτές στο Ζάππειο είπε θρασύτατα ότι ήρθε η ώρα να ανταμειφτούν οι θυσίες του λαού. Ποιον κοροϊδεύουν; Ο λαός δεν έκανε θυσίες με τη θέλησή του. Του τις επέβαλαν με τον εκβιασμό, με τη βία, με την τρομοκρατία, για να μην πληρώσουν την κρίση οι καπιταλιστές τώρα. Επιστρέφουν μερικές πενταροδεκάρες και θέλουν να τους πούμε και ευχαριστώ. Γιατί ο σκοπός τους είναι να μας σφάζουν και να είμαστε ευχαριστημένοι, υποταγμένοι, συμβιβασμένοι».

(...) «Πρόκειται για αναδιανομή της φτώχειας και συνέχιση της πολιτικής που δίνει κι άλλα προνόμια στο κεφάλαιο, στις μεγάλες επιχειρήσεις. Συνεχίζουν το ξεζούμισμα του λαού.

Αυτή η κατάσταση δείχνει πόσο χυδαίο, πόσο κακόγουστο είναι το ανέκδοτο του κ. Τσίπρα ότι μάχεται "για την Ελλάδα των πολλών και όχι την Ελλάδα των λίγων".

Οι εργαζόμενοι δικαιούνται πολλά και παλεύουν για την ανάκτηση των απωλειών, για να πάρουν πίσω αυτά που τους άρπαξαν, γιατί μπροστά βάζουμε τις λαϊκές ανάγκες».

Ο Κ. Παρασκευάς προέτρεψε το λαό να μην παραπλανηθεί από τη δήθεν «προοδευτική συμμαχία» του ΣΥΡΙΖΑ. «Είναι ακόμα μια απάτη. Ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι "μανούλα" στην εξαπάτηση του λαού, είναι αφερέγγυος και επικίνδυνος, γιατί εκμεταλλεύεται με τον πιο αδίσταχτο και αισχρό τρόπο τις ιδέες, τις αξίες, τους αγώνες, τα συναισθήματα ενός ολόκληρου κόσμου που νιώθει και αισθάνεται αριστερός, προοδευτικός. Ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν ούτε ιερό, ούτε όσιο. Εκαναν και κάνουν μεγάλη ζημιά γιατί εξευτελίζουν τις έννοιες της αριστεράς, της προόδου, εξαπάτησαν και απογοήτευσαν αγνούς και τίμιους ανθρώπους.

Μια επιλογή: ΚΚΕ ισχυρό!

Από αυτό το βήμα, απευθυνόμαστε και απλώνουμε το χέρι, σ' όλο αυτόν τον κόσμο, που ψήφισε προηγούμενα τον ΣΥΡΙΖΑ, τον καλούμε να μην απογοητευτεί, να μην πει "τίποτα δεν γίνεται".

(...) Σήμερα, μια επιλογή, ένας δρόμος υπάρχει. Είναι αυτός της συμπόρευσης με το ΚΚΕ. Γιατί σ' αυτό βρίσκεται η ελπίδα για να δυναμώσει η κοινωνική συμμαχία για την αντεπίθεση και την ανατροπή. Γιατί δεν υπάρχει πρόοδος και αριστερά χωρίς να αμφισβητείται και να αντιπαλεύεται η εξουσία των μονοπωλίων, της αστικής τάξης, έξω από τη δύναμη που παλεύει για την ανατροπή τους. Γιατί αυτή είναι η μόνη πρόταση που ανταποκρίνεται και δίνει απάντηση στο σήμερα και στο αύριο της εργατικής τάξης, γενικότερα του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απροκάλυπτη κοροϊδία και κάλπικα διλήμματα για την έκθεση της Κομισιόν(2019-06-07 00:00:00.0)
Ο σκοπός του κεφαλαίου «αγιάζει» διλήμματα, εκβιασμούς και ψέματα(2019-06-06 00:00:00.0)
Η ψήφος στο ΚΚΕ απάντηση στη διαλυτική λογική του μικρότερου κακού(2019-05-09 00:00:00.0)
Ο λαός να οργανώσει πιο αποφασιστικά την πάλη του ενάντια σε παλιά και νέα αντιλαϊκά μέτρα(2017-04-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ