Παρασκευή 3 Μάη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
2019 ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ
«Ζεσταίνουν τις μηχανές» της κοροϊδίας

«Ζέσταμα» στις μηχανές, για τους αποπροσανατολιστικούς καβγάδες που ετοιμάζονται να στήσουν από βδομάδα στην τελική ευθεία για τις εκλογές, προκειμένου να συγκαλύψουν τη στρατηγική τους σύμπλευση, κάνουν ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ.

Δίνοντας μια μικρή πρόγευση για το ρεσιτάλ κοροϊδίας που είναι ενόψει, χτες, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, με αφορμή και την προαναγγελία από τη ΝΔ ότι θα καταθέσει τροπολογία για τη μη μείωση του αφορολόγητου, έφτασαν να «τσακώνονται» για το ποιος θα ανακουφίσει τάχα περισσότερο το λαό από τα βάρη που μαζί τού φόρτωσαν και με δεδομένες πάντα τις δεσμεύσεις που και οι δύο έχουν αναλάβει για συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής, για ματωμένα πλεονάσματα για πολλές δεκαετίες μπροστά, που σημαίνουν συνέχιση της φορολεηλασίας και των περικοπών.

Με διαρροές η κυβέρνηση απαντούσε ότι «ο κ. Μητσοτάκης κρούει ανοιχτές θύρες για το αφορολόγητο, όπως είχε κάνει και με την περικοπή στις συντάξεις», θυμίζοντας και την πρόσφατη πρόταση του πρωθυπουργού - μνημείο απάτης - ότι «όσο είναι κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, όχι μόνο δεν θα μειωθεί το αφορολόγητο, αλλά θα ληφθούν και άμεσα νέα μέτρα φορολογικής ελάφρυνσης και κοινωνικής ενίσχυσης».

Αλλωστε, και το «χουβαρνταλίκι» του Κυρ. Μητσοτάκη για το αφορολόγητο ή ότι θα επιδιώξει να επαναδιαπραγματευτεί παραμέτρους των μνημονιακών προγραμμάτων, συνοδεύτηκε απ' την εξήγηση (στην εφημερίδα «Le Soir» του Βελγίου) ότι αυτά αφού πρώτα πείσει εταίρους και δανειστές ότι η κυβέρνησή του παραμένει προσηλωμένη και μπορεί να περνά αντιλαϊκά μέτρα, προβάλλοντας μάλιστα με καμάρι τα αντιλαϊκά «ένσημα» που έχει κολλήσει ως υπουργός.

Οπως χαρακτηριστικά δήλωσε, θυμίζοντας το «παρηγοριά στον άρρωστο» μέχρι να του υφαρπαχτεί η ψήφος, «πρέπει πρώτα να κερδίσω την εμπιστοσύνη της Ευρώπης. Δεν θα αποτελέσει ζήτημα που θα ενταχθεί στον προϋπολογισμό του 2020 αλλά στους προϋπολογισμούς των ετών 2021 και 2022 (...) Θέλω να υλοποιήσω μεταρρυθμίσεις γιατί είναι πολύ σημαντικές για την Ελλάδα και όχι γιατί κάποιος μου λέει να τις κάνω. Αλλωστε, έλαβα ορισμένες πολύ δύσκολες αποφάσεις όταν ήμουν υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ