Παρασκευή 3 Μάη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Προεκλογικές φιέστες δίπλα στις καταστροφές από τις πλημμύρες

Το οδικό έργο Ηράκλειο - Μεσαρά, που έχει μετατραπεί σε σύγχρονο γιοφύρι της Αρτας, επιθεώρησε χτες ο πρωθυπουργός που επισκέπτεται την Κρήτη και κόβει κορδέλες κατά την προεκλογική συνήθεια των αστικών κομμάτων. Ο Αλ. Τσίπρας συνοδευόμενος απ' τον αρμόδιο υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χρ. Σπίρτζη, αναλώθηκε σε κομπασμούς για το πώς «ένα έργο 16 χιλιομέτρων είχε βαλτώσει τόσα χρόνια και εμείς με έναν "μαγικό" τρόπο καταφέραμε να ξεβαλτώσουμε». Στη συνέχεια, ο Αλ. Τσίπρας εγκαινίασε το τμήμα Γούβες - Χερσόνησος του Βόρειου Οδικού Αξονα Κρήτης, που επίσης εκκρεμεί εδώ και πολλά χρόνια.

Στο γνωστό εξάλλου μοτίβο, με την κυβέρνηση να βγάζει το ένα πίσω απ' το άλλο τα «εμπόδια» από το δρόμο του κεφαλαίου, ο Αλ. Τσίπρας εκδήλωσε την πρόθεσή του να παραστεί και σε νέες φιέστες στην ολοκλήρωση του έργου, επισκεπτόμενος ξανά το Ηράκλειο, ενώ υποσχέθηκε στο κεφάλαιο που δραστηριοποιείται στην Κρήτη επιτάχυνση στην κατασκευή «αναπτυξιακών έργων» που «επιβάλλεται να μην εμφανίζουν τέτοιες καθυστερήσεις».

Ολα αυτά ενώ η κυβέρνησή του ολοκληρώνει τον τέταρτο χρόνο της με τεράστιες ελλείψεις σε υποδομές και αναγκαία έργα για τον λαό, όπως αυτά για αντιπλημμυρική προστασία, την απουσία των οποίων ο λαός της Κρήτης πλήρωσε το προηγούμενο διάστημα πάρα πολύ ακριβά, με νεκρούς και τεράστιες καταστροφές στην παραγωγή. Εργα που δεν προχωρούν, καθώς δεν διατίθενται κονδύλια για την αντιπυρική, αντισεισμική, αντιπλημμυρική προστασία του λαού, μιας και τέτοια έργα δεν αποδίδουν κέρδη όπως κυνικά παραδέχτηκε ξανά χτες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, απαντώντας σε σχετική Ερώτηση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ