Σάββατο 20 Απρίλη 2019 - Κυριακή 21 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ - ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ - ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
Συνεχίζουν τη μάχη ενάντια στη νοθεία και την παρέμβαση της εργοδοσίας

Παράλληλα με τη μάχη για την προετοιμασία της απεργίας και των συγκεντρώσεων της Πρωτομαγιάς, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις που ανταποκρίνονται στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ συνεχίζουν τον αγώνα ενάντια στη συνδικαλιστική μαφία στην ηγεσία της ΓΣΕΕ, ενάντια στην προσπάθεια να «νομιμοποιηθούν» τα όργια νοθείας των εργατοπατέρων και η απροκάλυπτη παρέμβαση της εργοδοσίας στις γραμμές των συνδικάτων.

Μετά την επιτυχημένη σύσκεψη που έγινε το Σάββατο 13/4 στην Αθήνα, με τη συμμετοχή Εργατικών Κέντρων, Ομοσπονδιών, συνδικάτων και συνδικαλιστών από όλη τη χώρα, η ενημέρωση και η οργάνωση της δράσης συνεχίζονται με ανάλογες πρωτοβουλίες σε πόλεις, κλάδους και χώρους δουλειάς. Η συνέχεια δίνεται με πλατύ κάλεσμα σε κάθε εργαζόμενο, σε κάθε τίμιο συνδικαλιστή, να πάρουν θέση, να συμβάλουν μπροστά και στην 1η Μάη στην ενίσχυση ενός ενωτικού, μαχητικού ρεύματος των δυνάμεων που αντιδρούν στα φαινόμενα εκφυλισμού, των δυνάμεων που θέλουν τα συνδικάτα οργανωτές της πάλης ενάντια στην επίθεση του κεφαλαίου και των κυβερνήσεών του.

Απέτυχε η μεθόδευση αποκλεισμού της ΔΑΣ από τη διοίκηση της ΓΣΕΕ

Την ίδια ώρα, στο κενό έπεσε τη βδομάδα που πέρασε η άθλια μεθόδευση της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ με σκοπό να αποκλείσει τη ΔΑΣ από την προσωρινή διοίκηση της Συνομοσπονδίας.

Με προσωρινή διαταγή που εξέδωσε το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθήνας (η τακτική δικάσιμος έχει οριστεί για τις 6 Μάη), ορίστηκε ως προσωρινή διοίκηση της ΓΣΕΕ η διοίκηση της οποίας η θητεία έληξε πρόσφατα. Στη διοίκηση αυτή, οι εργαζόμενοι είχαν αναδείξει με την ψήφο τους τη ΔΑΣ δεύτερη δύναμη, με 10 εκλεγμένα μέλη.

Το βασικό αίτημα των εργατοπατέρων να πεταχτεί έξω η ΔΑΣ από την προσωρινή διοίκηση, που θα αναλάβει να οργανώσει το συνέδριο, απορρίφθηκε, ωστόσο η απόφαση συμπεριλαμβάνει στην προσωρινή διοίκηση και τους «πρωτομάστορες» της συνδικαλιστικής μαφίας (Γ. Παναγόπουλος, Ν. Κιουτσούκης, Θ. Βασιλόπουλος), ακόμα και εργοδότες (Δ. Καραγεωργόπουλος), αυτούς δηλαδή που συνέβαλαν αποφασιστικά με τη στάση τους στην προσπάθεια «νομιμοποίησης» νόθων «αντιπροσώπων» και εργοδοτών. Στο έδαφος αυτών των εξελίξεων, Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και σωματεία συνεχίζουν χωρίς καμία επανάπαυση τη μάχη ενάντια στην εργοδοτική παρέμβαση, στη νοθεία, στον εκφυλισμό.

«Δεν θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί», υπογραμμίζει η ΔΑΣ, ξεκαθαρίζοντας ότι η συμμετοχή της στην προσωρινή διοίκηση της ΓΣΕΕ, όπως και στην προσωρινή διοίκηση της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων, υπηρετεί ακριβώς το αταλάντευτο ξεσκέπασμα των άθλιων μεθοδεύσεων των εργατοπατέρων.

Λαθροχειρίες χωρίς τέλος και νέα στοιχεία για την παρέμβαση της εργοδοσίας

Στο μεταξύ, οι συνεχιζόμενες λαθροχειρίες της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ αποτυπώνονται και στο ίδιο το κείμενο που κατατέθηκε για λογαριασμό της στο δικαστήριο, στο οποίο εμφανίζονται 61 συνδικαλιστικές οργανώσεις να ζητούν με αποφάσεις Διοικητικών Συμβουλίων τον αποκλεισμό της ΔΑΣ.

Η πραγματικότητα ωστόσο δεν άργησε να αποκαλυφθεί: Στη λίστα με τις μεθοδεύσεις και τις παρατυπίες που εντόπισε, το ΠΑΜΕ επισημαίνει μια σειρά από «αποφάσεις» που πάρθηκαν ...τηλεφωνικά και «διά περιφοράς» και όχι με αληθινές συνεδριάσεις. Εντοπίζει οργανώσεις, όπως τα Εργατικά Κέντρα Αρκαδίας και Μεσολογγίου, που εμφανίζονται να στηρίζουν τάχα το κείμενο της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ ενώ στην πραγματικότητα ποτέ δεν αποφάσισαν να ζητήσουν τον αποκλεισμό της ΔΑΣ. Διαπιστώνει ακόμα πως Εργατικά Κέντρα, όπως αυτά στα Κρέστενα και την Εδεσσα, φαίνεται να συνεδρίασαν για ...πρώτη φορά, αφού δεν εμφανίζουν ούτε καν μια στοιχειώδη λειτουργία, δεν συνεδριάζουν, δεν εκδίδουν ανακοινώσεις, είναι άγνωστα στις περιοχές τους.

Λαθροχειρία που βγάζει μάτι και απαράδεκτη πρακτική, από αυτούς που κατά τ' άλλα επιδίδονται σε «μαθήματα δημοκρατίας», αποτελεί και η πρακτική της πλειοψηφίας στην Ομοσπονδία Επισιτισμού - Τουρισμού να συγκαλέσει «συνεδρίαση» για το επίμαχο ζήτημα χωρίς να ενημερώσει καν τα εκλεγμένα μέλη της ΔΑΣ!

Μέρα με τη μέρα, όμως, δεν αποκαλύπτονται μόνο οι μεθοδεύσεις στις οποίες καταφεύγουν οι εργατοπατέρες αλλά και ο ρόλος τους στη διευκόλυνση της απροκάλυπτης παρέμβασης της εργοδοσίας στο συνδικαλιστικό κίνημα. Εξάλλου, τα φαινόμενα εκφυλισμού, παρατυπιών και νοθείας και η απροκάλυπτη παρέμβαση της εργοδοσίας, που επιδιώκει να πατήσει πόδι στα σωματεία, αποτελούν τις δύο όψεις του ίδιου νομίσματος.

Ετσι, την ώρα που οι εκπρόσωποι της συνδικαλιστικής μαφίας διαμαρτύρονται πως τάχα οι καταγγελίες για την παρουσία πλήθους διευθυντικών στελεχών της εργοδοσίας στις εργατικές οργανώσεις αφορούν... προϊστάμενους στους πάγκους των τυριών και των αλλαντικών, η Πανελλαδική Γραμματεία Εμπορίου - Υπηρεσιών του ΠΑΜΕ έδωσε στη δημοσιότητα έγγραφο σύμβασης για την πρόσληψη εργαζόμενου, και μάλιστα μέσα από εταιρεία «παροχής ανθρωπίνου δυναμικού», το οποίο υπογράφει εκ μέρους της εργοδοσίας «συνδικαλιστής» και στέλεχος της εταιρείας «Σκλαβενίτης». Ο υπογράφων (Τ. Α.) είναι ο πρώην πρόεδρος του επιχειρησιακού σωματείου στην «Σκλαβενίτης», ενώ το όνομά του φιγουράρει στον κατάλογο των ψηφισάντων στο σωματείο - μηχανισμό των σούπερ μάρκετ, δηλαδή του εργοδοτικού μηχανισμού που «εξέλεξε δημοκρατικά», με τις υποδείξεις πάντα της εργοδοσίας, 62 αντιπροσώπους στην ΟΙΥΕ και 6 στη ΓΣΕΕ! Η νέα αυτή λαμπρή σελίδα στα πεπραγμένα της συνδικαλιστικής μαφίας αποδεικνύει πως τα στελέχη της εργοδοσίας που «συνδικαλίζονται» σε «σωματεία» - μηχανισμούς, δεν... κόβουν σαλάμια, αλλά υπογράφουν εκ μέρους της επιχείρησης συμβάσεις εργαζομένων, «νοικιάζουν» εργαζόμενους από τρίτες εταιρείες.

Παρούσα και η «διεθνής» του εργατοπατερισμού

Η αναζήτηση υποστήριξης στα σχέδια και το ρόλο της από την κλίκα των εργατοπατέρων μπορεί να έχει αποβεί άκαρπη όσον αφορά τους εργαζόμενους και τις ζωντανές συνδικαλιστικές οργανώσεις, βρίσκει όμως άμεση ανταπόκριση στις γραμμές της «διεθνούς» του εργατοπατερισμού. Η Συνομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συνδικάτων (ETUC) και η Διεθνής Συνδικαλιστική Συνομοσπονδία (ITUC), όργανα των μονοπωλίων, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ στο διεθνές συνδικαλιστικό κίνημα, εμφανίστηκαν τις προηγούμενες μέρες για να στηρίξουν τη συνδικαλιστική μαφία της ΓΣΕΕ και να επιτεθούν χυδαία στα συνδικάτα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ!

Σε κοινή τους ανακοίνωση αποκαλούν τους δεκάδες αντιπροσώπους στο συνέδριο της ΓΣΕΕ, τους προέδρους Ομοσπονδιών, Εργατικών Κέντρων και συνδικάτων της Ελλάδας «εγκληματίες» (!!!) και την είσοδο εκλεγμένων αντιπροσώπων και συνδικαλιστών στο χώρο του συνεδρίου... «εισβολή»! Στρατεύονται στον στόχο για αποκλεισμό της ΔΑΣ από τη διοίκηση της Συνομοσπονδίας, αποκαλώντας τη δεύτερη σε δύναμη παράταξη «σταλινική μειοψηφία». Φτάνουν πρόθυμα στο σημείο να αναπαράγουν ψέματα και συκοφαντίες που χρησιμοποιεί ενάντια στα ταξικά συνδικάτα η ναζιστική Χρυσή Αυγή και να καλούν σε καταστολή και διώξεις σε βάρος αγωνιστών συνδικαλιστών.

«Κάθε συνδικάτο, ανεξαρτήτως της πολιτικής του τοποθέτησης και προσανατολισμού, εφόσον είναι συνδικάτο με εργάτες, πρέπει να καταδικάσει την απροκάλυπτη, νέα παρέμβαση των ETUC - ITUC στα εσωτερικά ζητήματα του ελληνικού συνδικαλιστικού κινήματος», επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org