Σάββατο 6 Απρίλη 2019 - Κυριακή 7 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΤΟ ΚΕΝΟ ΟΙ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΜΑΦΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΡΟΔΟ
Το μήνυμα είναι ένα: Ούτε βήμα πίσω στον αγώνα για συνδικάτα στα χέρια εργατών!

Η μάχη συνεχίζεται, για εργατικό κίνημα χειραφετημένο από την εργοδοσία και το κράτος, για συνδικάτα οργανωτές του αγώνα

Με εξορμήσεις στη Ρόδο, οι εργαζόμενοι ενημερώθηκαν για τις αθλιότητες της συνδικαλιστικής μαφίας
Με εξορμήσεις στη Ρόδο, οι εργαζόμενοι ενημερώθηκαν για τις αθλιότητες της συνδικαλιστικής μαφίας
Με τη δύναμη του οργανωμένου ταξικού κινήματος, Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και συνδικάτα που ανταποκρίνονται στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ, έδωσαν ξανά απάντηση στις μαφιόζικες μεθοδεύσεις της έκπτωτης, πλέον, ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ομάδα Βασιλόπουλου/ΣΥΡΙΖΑ), αυτήν τη φορά στη Ρόδο.

Με τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες τους, σε συνέχεια της μάχης που δίνουν όλο το προηγούμενο διάστημα, έστειλαν ελπιδοφόρο μήνυμα σε όλη την εργατική τάξη ότι υπάρχει διαφορετικός δρόμος από την σαπίλα και τον εκφυλισμό, ότι τα συνδικάτα μπορούν να περάσουν στα χέρια των εργαζομένων, να γίνουν στήριγμά τους, μέσο ανάπτυξης ταξικών αγώνων για μια ζωή με αξιοπρέπεια.

Οι άθλιες μεθοδεύσεις των εργατοπατέρων...

Οι εργατοπατέρες, μετά το φιάσκο που έπαθαν στην Καλαμάτα, προσπάθησαν στη Ρόδο να στήσουν ένα «συνέδριο» στα γρήγορα. Στην πραγματικότητα, να στήσουν μια σικέ κάλπη, κεκλεισμένων των θυρών, με όλους τους νόθους και τους εργοδότες μέσα, μόνο και μόνο για να κρατήσουν τις καρέκλες τους και να συνεχίσουν τις υπηρεσίες τους στην εργοδοσία.

Λογάριαζαν όμως χωρίς το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα...

Το πρώτο μέτρο που πήρε η συνδικαλιστική μαφία για να υλοποιήσει τα σχέδιά της, ήταν να κάνει το συνέδριο στο 5άστερο ξενοδοχείο «Rodos Palace», όσο γίνεται πιο μακριά από τα μεγάλα εργατικά κέντρα.

Από την άφιξη των συνδικαλιστών στη Ρόδο
Από την άφιξη των συνδικαλιστών στη Ρόδο
Το δεύτερο μέτρο ήταν η - μάταιη - προσπάθεια να μετατρέψει το ξενοδοχείο σε «απόρθητο φρούριο»: Εφερε μπράβους, ανθρώπους της νύχτας, διαλεγμένα άτομα από σχολές πολεμικών τεχνών, σφράγισε όλες τις εισόδους του ξενοδοχείου, αφήνοντας μόνο μια μικρή πόρτα, πλάτους μερικών εκατοστών. Οταν ήταν να μπουν οι αντιπρόσωποι της ΔΑΣ, άγνωστα άτομα, άσχετα με το συνδικαλιστικό κίνημα, τους περνούσαν 4 φορές από ελέγχους, που διαρκούσαν μέχρι και μισή ώρα...

Το τρίτο μέτρο είχε στόχο να μη μάθει κανείς τι συμβαίνει. Γι' αυτό, σε μια πρωτοφανή ενέργεια, απαγόρευσαν στους δημοσιογράφους να παρακολουθήσουν τις εργασίες του συνεδρίου, επιδιώκοντας με τον τρόπο αυτό να κουκουλώσουν το όργιο νοθείας που έχουν οργανώσει.

Ο «Ριζοσπάστης» κατήγγειλε άμεσα την προσπάθεια αποκλεισμού των δημοσιογράφων και ζήτησε την παρέμβαση της ΕΣΗΕΑ για να διασφαλιστεί η δημοσιογραφική κάλυψη του συνεδρίου. Λίγες ώρες αργότερα, το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ με ανακοίνωσή του στηλίτευσε «την απόφαση του Προεδρείου της ΓΣΕΕ να εμποδίσει την απρόσκοπτη κάλυψη των εργασιών του συνεδρίου της Συνομοσπονδίας στη Ρόδο από δημοσιογράφους».

...σαρώθηκαν από τους εργαζόμενους

Κι όμως... Τόσος κόπος και προσπάθεια πήγαν χαμένα!

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ είχαν ξεκαθαρίσει ήδη από την Καλαμάτα ότι συνέδριο με νόθους αντιπροσώπους και εργοδότες δεν πρόκειται να γίνει. Οτι μόνος δρόμος είναι να γίνει συνέδριο με πραγματικούς αντιπροσώπους εργάτες.

Συγκέντρωση στη Ρόδο την περασμένη Τετάρτη
Συγκέντρωση στη Ρόδο την περασμένη Τετάρτη
Μέρες πριν το νέο «συνέδριο» - παρωδία που ετοίμαζαν οι εργατοπατέρες, στελέχη ταξικών συνδικάτων οργάνωσαν περιοδείες σε χώρους δουλειάς στη Ρόδο, ενημερώνοντας τους εργαζόμενους για τα σχέδια της συνδικαλιστικής μαφίας. Την παραμονή του «συνεδρίου», μαζί με τους δεκάδες εκλεγμένους αντιπροσώπους της ΔΑΣ, έφτασαν στο νησί πολλοί ακόμα συνδικαλιστές, χάνοντας μεροκάματα, παίρνοντας άδειες, στηριγμένοι από τους συναδέλφους στη Ρόδο, που τους βοήθησαν απλόχερα.

Την Τετάρτη, παραμονή του «συνεδρίου», οργάνωσαν κινητοποίηση στο κέντρο της πόλης, ενώ συνεχίστηκαν και οι παρεμβάσεις της ΔΑΣ και των δικηγόρων της σε κάθε αρμόδιο, στον Δικηγορικό Σύλλογο Ρόδου, στους δικαστικούς αντιπροσώπους που ανέλαβαν τη διεξαγωγή του συνεδρίου, στον εισαγγελέα και την Αστυνομική Διεύθυνση του νησιού.

Κι έτσι φτάσαμε στην Πέμπτη, όπου τις πρώτες πρωινές ώρες, με μια αιφνιδιαστική και πειθαρχημένη ενέργεια, συνδικαλιστές και εργαζόμενοι πέρασαν μέσα στο χώρο του ξενοδοχείου. Οι λιγοστοί υποστηρικτές της συνδικαλιστικής μαφίας παρακολουθούσαν αποσβολωμένοι, ενώ στα αυτιά τους βούιζε το σύνθημα: «Συνδικάτα εργατών, όχι των εργοδοτών».

Με ξεψυχισμένες φωνές, γηπεδικές κραυγές και προκλήσεις, λιγοστοί εργατοπατέρες προσπάθησαν να αντιπαρατεθούν στη ζωντάνια του ταξικού εργατικού κινήματος, στους συνδικαλιστές που συγκροτημένα φώναζαν ευρηματικά συνθήματα, φτιαγμένα στη στιγμή, σαρκάζοντας τις μάταιες προσπάθειες της συνδικαλιστικής μαφίας: «Με φουσκωτούς και μπράβους δεν δίνεται η λύση - Φέρτε το ΝΑΤΟ να σας περιφρουρήσει!» ή «Κιουτσούκη, Παναγόπουλε εργατοπατέρες - δεν τις κανονίσατε καλά τις κρουαζιέρες».

Αυτοί που κατηγορούσαν τους συνδικαλιστές της ΔΑΣ για τραμπούκους, κυκλοφορούσαν μέσα στο ξενοδοχείο με ζώνες τυλιγμένες στο χέρι και την αγκράφα για σιδερογροθιά
Αυτοί που κατηγορούσαν τους συνδικαλιστές της ΔΑΣ για τραμπούκους, κυκλοφορούσαν μέσα στο ξενοδοχείο με ζώνες τυλιγμένες στο χέρι και την αγκράφα για σιδερογροθιά
Αλλά και την ανερμάτιστη υποκρισία τους: «Φέρτε μπροστά μας τα αφεντικά - και βάλτε τους να κόβουν σαλάμια και τυριά», σύνθημα που απαντά στις προκλητικές δηλώσεις του έκπτωτου προέδρου της ΓΣΕΕ, που βάφτισε... υπεύθυνους τυριών και αλλαντικών τα εκατοντάδες επιτελικά διευθυντικά στελέχη που συμμετέχουν αυτοπροσώπως σε «σωματεία» - μηχανισμούς της εργοδοσίας και διαμορφώνουν πλαστούς συσχετισμούς. Δεν έλειψαν βέβαια και τα συνθήματα για τον γνωστό εργοδότη - «συνδικαλιστή» Καραγεωργόπουλο, ο οποίος εξαφανίστηκε από το χώρο.

Σκηνικό στημένων «επεισοδίων»

Οι εργατοπατέρες, ανίκανοι να αντιπαραθέσουν οτιδήποτε άλλο στην αλήθεια και την ορμή των ταξικών συνδικάτων, έκαναν ό,τι ξέρουν καλά: Προβοκάτσια και συκοφαντία.

Από τις αρχικές προκλήσεις, με εμετικές φράσεις του τύπου «φασιστάκια κομμουνιστές», με τύπους που κυκλοφορούσαν με τις ζώνες στα χέρια, πέρασαν σε απειλές εναντίον φωτορεπόρτερ του «Ριζοσπάστη», προχωρώντας τελικά και σε βίαιες επιθέσεις εναντίον εκλεγμένων αντιπροσώπων, πάντα με τη συνοδεία μπράβων, προκαλώντας αγανάκτηση στους συγκεντρωμένους αντιπροσώπους και συνδικαλιστές.

Πολλή ώρα μετά την είσοδο των αντιπροσώπων της ΔΑΣ και των συνδικαλιστών στο χώρο του ξενοδοχείου, οι εργατοπατέρες προσπάθησαν με θεατρινισμούς να κουκουλώσουν όλα τα παραπάνω.

Από την κινητοποίηση στα γραφεία της ΓΣΕΕ την Πέμπτη
Από την κινητοποίηση στα γραφεία της ΓΣΕΕ την Πέμπτη
Στο ρόλο του «θύματος» ξεχώρισε για το ...θεατρικό ταλέντο του ο επικεφαλής της ΔΑΚΕ, Ν. Κιουτσούκης. Αυτός που σε Καλαμάτα και Ρόδο πρωτοστάτησε σε επιθέσεις, καμώθηκε τον τραυματισμένο, φώναξε ασθενοφόρο, έφυγε με καροτσάκι και «βαριά αναπνοή», για να επιστρέψει λίγο αργότερα υγιέστατος (!) και αφού είχε κάνει απαράδεκτες δηλώσεις ενάντια στο ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ. Δικαίως, λοιπόν, οι αντιπρόσωποι της ΔΑΣ του αφιέρωσαν το σύνθημα: «Γεια σου Κιουτσούκη εργατοπατέρα, στο θέατρο θα έκανες καλύτερη καριέρα»!

Παράλληλα, οι εργατοπατέρες δημοσιοποίησαν ένα ακόμα βίντεο... «αλήθειας», που εμφάνιζε μονταρισμένες σκηνές από διαφορετικές στιγμές σαν να είναι ένα γεγονός. Ομως όση κοπτοραπτική και αν έκαναν, δεν μπόρεσαν να «αποδείξουν» τα όσα ψευδή ισχυρίζονταν, ότι τάχα οι αντιπρόσωποι της ΔΑΣ τους επιτέθηκαν με λοστούς! Το ίδιο το βίντεο δείχνει το ακριβώς αντίθετο: Πλήθος εργατοπατέρων να επιτίθεται σε έναν και μόνο αντιπρόσωπο της ΔΑΣ, που δεν έκανε τίποτα σε κανέναν.

Στα γραφεία της ΓΣΕΕ στην Αθήνα

Την απαίτηση για συνέδριο χωρίς εργοδότες και νόθους αντιπροσώπους διαδήλωσαν σωματεία και εργαζόμενοι την Πέμπτη και στην Αθήνα, στα γραφεία της ΓΣΕΕ, τα όποια μετέτρεψαν σε κέντρο αγώνα και ενημέρωσης των εργαζομένων για τις εξελίξεις στη Ρόδο.


Νόμιζαν ότι με μπράβους και φουσκωτούς δεν θα περνάει κουνούπι. Λογάριαζαν όμως χωρίς τον ξενοδόχο...

Eurokinissi

Νόμιζαν ότι με μπράβους και φουσκωτούς δεν θα περνάει κουνούπι. Λογάριαζαν όμως χωρίς τον ξενοδόχο...

Από συγκέντρωση αντιπροσώπων της ΔΑΣ και συνδικαλιστών μέσα στο ξενοδοχείο των εργατοπατέρων
Από συγκέντρωση αντιπροσώπων της ΔΑΣ και συνδικαλιστών μέσα στο ξενοδοχείο των εργατοπατέρων

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ