Παρασκευή 19 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΝΑΥΠΗΓΕΙΩΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ
Κινητοποίηση για δεδουλευμένα, ένσημα και θέσεις εργασίας

Σε κινητοποίηση με τετράωρη στάση εργασίας και πορεία στο κέντρο της Αθήνας κατέβηκαν χτες οι εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία Ελευσίνας, διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους, τα ένσημα και την κατοχύρωση των θέσεων εργασίας τους.

Οι εργαζόμενοι ξεκινώντας από την Ελευσίνα έφτασαν με πούλμαν στην πλατεία Καραϊσκάκη, απ' όπου ξεκίνησαν πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου. Εκεί αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με τον υπουργό Επικρατείας, Αλ. Φλαμπουράρη, στον οποίο επέδωσαν ψήφισμα με τα αιτήματά τους, ενώ στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς τη Βουλή.

Στο κάλεσμά της για την κινητοποίηση η «Συσπείρωση Εργαζομένων» τόνιζε ότι «η εργοδοσία συνεχίζει μέρα με τη μέρα την απαξίωση και διάλυση του ναυπηγείου», ενώ με δεδομένο ότι η παράταση του προγράμματος του Πολεμικού Ναυτικού τελειώνει σε λίγους μήνες, η «Συσπείρωση» καλεί τους εργαζόμενους σε επαγρύπνηση και κινητοποιήσεις, με κύριο αίτημα «τα δεδουλευμένα μας, καμία απόλυση, καμία βλαπτική μεταβολή στις εργασιακές μας σχέσεις. Να κατοχυρωθούν τα ένσημα του 2018 και να υπάρξει κάλυψη παροχών Υγείας για εμάς και τις οικογένειές μας».

Στο πλευρό των εργαζομένων βρέθηκαν χτες ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος, καθώς και ο Σωτήρης Πουλικόγιαννης, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ και πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας.

Μιλώντας στην κινητοποίηση, ο Χρ. Κατσώτης εξέφρασε τη συμπαράσταση του ΚΚΕ στα δίκαια αιτήματά τους.

Το ΚΚΕ κατέθεσε επίσης ως Αναφορά στη Βουλή την επιστολή του Σωματείου Εργαζομένων Ναυπηγείων Ελευσίνας, σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ναυπηγεία και οι εργαζόμενοι σ' αυτά.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org