Παρασκευή 19 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
Αγωνιστικές πρωτοβουλίες από τους εργαζόμενους στο Εμπόριο

Σε αγωνιστικές πρωτοβουλίες, ξεκινώντας από την Κυριακή 21/4, με σύνθημα «Οχι στα ωράρια των πολυεθνικών, Κυριακή αργία όλων των εργατών», έχει καλέσει σωματεία και εργαζόμενους η Πανελλαδική Γραμματεία Εμπορίου - Υπηρεσιών του ΠΑΜΕ.

Μπροστά στο «εορταστικό» ωράριο και στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, που σε μια σειρά περιοχές της χώρας θα συνεχιστεί έως τον Οκτώβρη, η Γραμματεία του ΠΑΜΕ απευθύνει στα σωματεία και τους εργαζόμενους του κλάδου κάλεσμα: «Είναι ανάγκη και καθήκον να ορθώσουμε πιο αποφασιστικά το ανάστημά μας. Να υπερασπιστούμε το αυτονόητο δικαίωμά μας στην προσωπική, κοινωνική και οικογενειακή ζωή, τον ελεύθερο χρόνο. Πιο αποφασιστικά να δοθεί συνέχεια στη μάχη για νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας».

Παρεμβάσεις σχεδιάζει τις επόμενες μέρες ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας. Αύριο Σάββατο, οργανώνει μαζική εξόρμηση, στις 4 μ.μ. (πλ. Καπνικαρέας), ενάντια στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές. Την Κυριακή 21/4 καλεί σε συγκέντρωση, στις 10.30 π.μ., στα γραφεία του, προκειμένου να γίνουν παρεμβάσεις σε καταστήματα.

«"Πρόοδος", "δίκαιη ανάπτυξη", "επιστροφή στην κανονικότητα" για εμάς είναι όσα καθημερινά βιώνουμε στο πετσί μας με τις εργασιακές σχέσεις - λάστιχο, τα σμπαραλιασμένα ωράρια (σπαστά, 6ήμερα χωρίς ρεπό, 10ωρα - 12ωρα), τη μετακίνηση από κατάστημα σε κατάστημα ανά την Αττική, την εντατικοποίηση, τους μισθούς ψίχουλα που δεν επαρκούν να καλύψουν ούτε τις βασικές μας ανάγκες», σημειώνει ο Σύλλογος στην ανακοίνωσή του. Οπως εξηγεί, η κατάσταση που αντιμετωπίζουν χιλιάδες εργαζόμενοι «έχει την υπογραφή και της σημερινής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και όλων των προηγούμενων ΝΔ - ΠΑΣΟΚ κάτω από τις κατευθύνσεις της ΕΕ».

«Τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει με εμάς θεατές», τονίζει ο Σύλλογος και καλεί τους εργαζόμενους να δυναμώσουν τον αγώνα «για νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας, για υπογραφή κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης, κατάργηση των σπαστών ωραρίων, κατάργηση όλων των νόμων και των διατάξεων που απελευθερώνουν το ωράριο, μέτρα στήριξης της εργαζόμενης μητέρας, μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς».

Στάση εργασίας από το Σωματείο στα «Praktiker»

Στάση εργασίας (11 π.μ. έως 3 μ.μ.) έχει προκηρύξει για την Κυριακή το Σωματείο Εργαζομένων «Praktiker», ενώ θα προχωρήσει σε παρέμβαση στις 10.30 π.μ., στο κατάστημα της επιχείρησης στον Ταύρο.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org