Παρασκευή 19 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΕΡΓΑΤΩΝ ΟΧΙ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ
Δίχως τέλος οι λαθροχειρίες της συνδικαλιστικής μαφίας

«Περιβόλι» άθλιων μεθοδεύσεων και το κείμενο της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ για τον διορισμό προσωρινής διοίκησης

Οι άδοξες προσπάθειες να επιβάλουν συνέδριο νόθων και εργοδοτών δεν πτοούν τους μετρ της λαθροχειρίας...
Οι άδοξες προσπάθειες να επιβάλουν συνέδριο νόθων και εργοδοτών δεν πτοούν τους μετρ της λαθροχειρίας...
Τις συνεχιζόμενες λαθροχειρίες της συνδικαλιστικής μαφίας στη ΓΣΕΕ σχολιάζει με ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ, επισημαίνοντας το γεγονός ότι αυτές αποτυπώνονται ακόμα και στο κείμενο που κατέθεσε στο δικαστήριο για τον διορισμό προσωρινής διοίκησης.

Η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ παρουσίασε ένα κείμενο στο οποίο εμφανίζονται 61 συνδικαλιστικές οργανώσεις να ζητούν με αποφάσεις Διοικητικών Συμβουλίων τον αποκλεισμό της ΔΑΣ από τη διοίκηση της ΓΣΕΕ (μια ακόμα εξόφθαλμη μεθόδευση που τελικά δεν πέρασε). Ωστόσο, όπως επιβεβαιώθηκε γρήγορα, τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι, ούτε σε ό,τι αφορά τις αποφάσεις που εμφανίζονται...

«Τίποτε δεν τους δίδαξαν οι άδοξες προσπάθειές τους να επιβάλουν συνέδριο νόθων και εργοδοτών, το γεγονός ότι δεν τους στήριξε ποτέ κανείς εργάτης, ούτε στην Καλαμάτα, ούτε στη Ρόδο», σημειώνει το ΠΑΜΕ, ξεκαθαρίζει μια σειρά ζητήματα γύρω από τις νέες λαθροχειρίες:

-- Πρώτον, εμφανίζουν Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες να στηρίζουν την άθλια μεθόδευση της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ, όταν στην πραγματικότητα πάρθηκαν «αποφάσεις» από τηλεφώνου και «διά περιφοράς» και όχι με αληθινές συνεδριάσεις των διοικήσεων.

-- Δεύτερον, ακόμα και στις οργανώσεις που πράγματι συνεδρίασαν, «υπήρξαν ισχυρότατες αντιδράσεις μελών των διοικήσεων στην πρόταση των ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ομάδα Βασιλόπουλου/ΣΥΡΙΖΑ, να αποκλείσουν τη ΔΑΣ».

-- Τρίτον, υπήρξαν οργανώσεις που «συνεδρίασαν» χωρίς να ενημερωθούν τα μέλη της ΔΑΣ, όπως έγινε στην Ομοσπονδία Επισιτισμού - Τουρισμού.

-- Τέταρτον, μια σειρά οργανώσεις που εμφανίζονται να στηρίζουν τάχα το κείμενο της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ, «στην πραγματικότητα ποτέ δεν αποφάσισαν να ζητήσουν τον αποκλεισμό της ΔΑΣ, όπως για παράδειγμα τα Εργατικά Κέντρα Αρκαδίας και Μεσολογγίου».

-- Πέμπτον, «Εργατικά Κέντρα, όπως στα Κρέστενα ή στην Εδεσσα, που παρουσιάζουν ότι δήθεν συνεδρίασαν, δεν έχουν ούτε καν τη στοιχειώδη λειτουργία μιας συνδικαλιστικής οργάνωσης. Δεν έχουν ποτέ βγάλει ούτε μια ανακοίνωση για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η εργατική τάξη στην περιοχή τους. Δεν έχουν την παραμικρή δράση. Παρ' όλα αυτά, παρουσίασαν στο δικαστήριο απόσπασμα πρακτικού συνεδρίασης».

Ασφαλώς, η παραπάνω λίστα αποτελεί μια πρώτη καταγραφή που καθημερινά συμπληρώνεται με νέες λαθροχειρίες...

ΔΑΣ ΟΙΥΕ: Καμία εμπιστοσύνη στους «πρωτομάστορες» της συνδικαλιστικής μαφίας

Στο μεταξύ, η ΔΑΣ στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων (ΟΙΥΕ) ξεκαθαρίζει πως δεν συμμετέχει στις συνεδριάσεις της προσωρινής διοίκησης της Ομοσπονδίας για τη συγκρότηση προεδρείου.

«Τίποτα θετικό δεν μπορεί να προκύψει από το διορισμένο ΔΣ της ΟΙΥΕ, με τους πρωτομάστορες της συνδικαλιστικής μαφίας να βρίσκονται εντός», εξηγεί σε δήλωσή του ο Θανάσης Γκώγκος, συνδικαλιστής της ΔΑΣ.

«Απέναντι σε κάθε αστειότητα που κυκλοφορεί από αυτές τις δυνάμεις με τη μορφή ανακοινώσεων ή προσωπικών απόψεων και ντύνεται με σαθρά επιχειρήματα και ψεύδη, κόντρα σε καθετί τάχα θεωρητικό που γράφεται από ναυάγια της ταξικής πάλης και του ΣΥΡΙΖΑ, απέναντι στη σύμπνοια όλων των κομμάτων, που μαζί με τους φασίστες της Χρυσής Αυγής και άλλα φασιστοειδή στηρίζουν τη συνδικαλιστική μαφία, η παρουσία μας στη διορισμένη διοίκηση έχει έναν και μόνο στόχο: Την προσπάθεια να εξασφαλίζουμε σε κάθε στιγμή ότι τίποτα δεν θα γίνεται στα κρυφά και με πρακτικές μαφίας πίσω από τις πλάτες των συνδικάτων και των εργαζομένων», επισημαίνει.

Καλεί τους εργαζόμενους να μη δείξουν καμία εμπιστοσύνη «σε αυτούς που βρίσκονται στο ΔΣ και είναι αποδεδειγμένα εργοδότες, σε όσους έφεραν την εργοδοσία και τα golden boys στις γραμμές μας, σε αυτούς που ήθελαν να κάνουν συνέδρια με μπράβους και αστυνομία, στήνοντας κάλπες μυστικά σε διάφορες αίθουσες πολυτελών ξενοδοχείων».

Υπενθυμίζουμε εδώ ότι μόλις μια μέρα πριν η Πανελλαδική Γραμματεία Εμπορίου - Υπηρεσιών του ΠΑΜΕ έδωσε ένα ακόμα χαρακτηριστικό στοιχείο αυτών των μεθοδεύσεων, αποκαλύπτοντας το γεγονός ότι «συνδικαλιστής», πρώην πρόεδρος του επιχειρησιακού σωματείου εργαζομένων στον «Σκλαβενίτη», ο οποίος μάλιστα ψήφισε και στο σωματείο - μηχανισμό των σούπερ μάρκετ που «εξέλεξε δημοκρατικά» 62 αντιπροσώπους στην ΟΙΥΕ, υπογράφει συμβάσεις εργασίας εκ μέρους της εργοδοσίας!

«Η συγκεκριμένη σύνθεση του ΔΣ δεν εξασφαλίζει ότι το συνέδριο θα είναι εργατικό, χωρίς νόθους αντιπροσώπους και εργοδότες», τονίζει ο Θ. Γκώγκος και καταλήγει: «Ο,τι μας αναλογεί θα το διεκδικήσουμε, με βάση την πραγματική θέληση και βούληση των εργατών, με σωματεία εργατικά και όχι των κυβερνήσεων και των εργοδοτών».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ