Τετάρτη 17 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΜΑΘΗΤΙΚΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΗΣ ΚΝΕ
Πλήθος εκδηλώσεων το Σαββατοκύριακο

Με σύνθημα «Κάψε τα σενάρια και γράψε το δικό σου. Με δυνατό ΚΚΕ κάνε τη διαφορά!» τα Μαθητικά Φεστιβάλ της ΚΝΕ απλώνονται στις γειτονιές της Αττικής. Για το Σάββατο 20 Απρίλη, Φεστιβάλ έχουν προγραμματιστεί να γίνουν:

Στην Αθήνα, στο Θησείο (σταθμός ΗΣΑΠ), στις 6 μ.μ. Θα γίνει ομιλία και το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης επίδειξη από ομάδες χορού, συναυλίες μαθητικών συγκροτημάτων, συναυλία με τον Μύρωνα Στρατή.

Στον Πειραιά, στην πλατεία Κοραή, στις 7 μ.μ. Θα πραγματοποιηθεί συζήτηση με θέμα «Πρώτη ψήφος κόκκινη και αγωνιστική», με τη συμμετοχή των υποψήφιων δημοτικών συμβούλων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στους δήμους Πειραιά Αρη Παπαϊωαννίδη, Κερατσινίου - Δραπετσώνας Μιχάλη Φαναρτζή, Περάματος Αναστάση Ζιγγιρίδη και τον υποψήφιο στην Περιφέρεια Αττικής Χάρη Ευθύμερο. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης συναυλία με τους Bunta Planedo και με μαθητικά συγκροτήματα, προβολή ταινιών, παρουσίαση συλλογικών εργασιών μαθητών κ.ά.

Στο Γαλάτσι, στο πάρκο Λυσίου, στις 6.30 μ.μ. Θα περιλαμβάνει συζήτηση με θέμα «Νομοσχέδιο ΣΥΡΙΖΑ - Γαβρόγλου VS το σχολείο που έχουμε ανάγκη» και θα παρέμβουν η Μαρία Σκορδαλή, υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», και ο Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος, υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΚΚΕ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης προβολή βίντεο από μαθητές γυμνασίων, hip hop live με τους Rhyme Riot, Afaza και Rebellion Connexion.


Στην Καισαριανή, στην κεντρική πλατεία, στις 7 μ.μ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ομιλία με θέμα «Η νεολαία ψηφίζει όπως αγωνίζεται! Κάνουμε τη διαφορά με ισχυρό ΚΚΕ!», θεατρική παράσταση, σύγχρονο χορό, συναυλία με μαθητικά συγκροτήματα και stand up comedy με τον Χριστόφορο Ζαραλίκο.

Στο Ηράκλειο, στο Θεατράκι ΗΣΑΠ, στις 7 μ.μ. Θα μιλήσει ο Νίκος Ζαχαρόπουλος, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης συναυλία με τον Ησαΐα Ματιάμπα.

Την Κυριακή 21 Απρίλη, στο Μπραχάμι, στην πλατεία Αρη Βελουχιώτη, στις 6 μ.μ. Θα μιλήσουν οι νέοι υποψήφιοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στο δήμο Αργυρούπολης Στέφανος Σαβοριανάκης και στην Περιφέρεια Νάσος Μπούρδος. Θα περιλαμβάνει επίσης συναυλία από μαθητικά συγκροτήματα και τους Rhyme Riot, παρουσίαση χορογραφίας και άλλες δραστηριότητες.

Την ίδια μέρα, φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν επίσης: Στο Ιλιον, στην πλατεία Δημαρχείου, με ομιλήτρια την Κωνσταντίνα Τσιουπρά, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ και υποψήφια ευρωβουλευτή με το ΚΚΕ, και συναυλία με τους Κυραμαριός και Frank. Στο Μενίδι, στην πλατεία Αγ. Βλάσση. Στην Ελευσίνα, στην πλατεία Λαού.

Στην υπόλοιπη χώρα

Μαθητικά Φεστιβάλ διοργανώνονται τις επόμενες μέρες σε μεγάλες πόλεις της χώρας ως εξής:

Παρασκευή 19 Απρίλη:

 • Κατερίνη, στην κεντρική πλατεία, στις 6.30 μ.μ.
 • Αγρίνιο, πλατεία Δημάδη, στις 7.30 μ.μ.
 • Αμαλιάδα, πλατεία Δημαρχείου, στις 7.30 μ.μ.

Σάββατο 20 Απρίλη:

 • Ηράκλειο Κρήτης, στην πλατεία Ελευθερίας, στις 7.30 μ.μ.
 • Τούμπα Θεσσαλονίκης, στο Πολιτιστικό Κέντρο, στις 6 μ.μ.
 • Καλαμαριά Θεσσαλονίκης, στον πεζόδρομο, στις 6.30 μ.μ.
 • Γιαννιτσά, στο Πολύκεντρο, στις 7.30 μ.μ.
 • Ξάνθη, στο πάρκο Μεγάλου Αλεξάνδρου, στις 11.30 π.μ.
 • Πάτρα, στο 12ο Γυμνάσιο, στις 6 μ.μ.
 • Ληξούρι, στην κεντρική πλατεία, στις 7.30 μ.μ.
 • Πύργος, στην Αγ. Βαρβάρα, στις 5 μ.μ.

Κυριακή 21 Απρίλη:

 • Ζάκυνθος, πλατεία Αγίου Μάρκου, στις 8 μ.μ.
 • Αργοστόλι, κεντρική πλατεία, στις 7.30 μ.μ.

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org