Τετάρτη 17 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Σαν τον κλέφτη επιχειρεί η κυβέρνηση να περάσει το πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία

Ανακοίνωση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ

Με άκρως προκλητικό τρόπο επιχειρεί η κυβέρνηση να περάσει, σαν τον κλέφτη, το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας που αφορά το νέο Λύκειο και την πρόσβαση στην Ανώτατη Εκπαίδευση, καθώς και μια σειρά συγχωνεύσεις και αναδιαρθρώσεις σε ιδρύματα της Ανώτατης Εκπαίδευσης, αλλά και άλλες διατάξεις που ήδη έχουν ξεσηκώσει σοβαρές αντιδράσεις.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ενημέρωση που έκανε ο πρόεδρος της Βουλής στη χτεσινή συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων σχετικά με τον προγραμματισμό των συνεδριάσεων, το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας πρόκειται να πάει στην Ολομέλεια της Βουλής τη Μεγάλη Δευτέρα, όταν οι χώροι της Εκπαίδευσης θα έχουν κλείσει για τις διακοπές του Πάσχα και να συζητηθεί και να ψηφιστεί μέσα σε μία μόλις μέρα!

Νωρίτερα, προς το τέλος αυτής της βδομάδας, προβλέπεται να πάει στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής και να συζητηθεί για μία ή δύο μέρες. Πρόκειται για άκρως συνοπτικές διαδικασίες, τις οποίες δεν χαρακτηρίζουν καν κατεπείγουσες. Και να σημειωθεί ότι αφορούν ένα νομοσχέδιο 370 σελίδων, το οποίο είχε δώσει τμηματικά στη δημοσιότητα την προηγούμενη βδομάδα το υπουργείο Παιδείας, χωρίς την εισηγητική του έκθεση, και το οποίο μέχρι χτες το απόγευμα δεν είχε ακόμα κατατεθεί στη Βουλή. Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση προχωρά σε αυτές τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις για να μη βρεθεί αντιμέτωπη με τη νέα γενιά, το μέλλον της οποίας υπονομεύει μετατρέποντας το Λύκειο σε ένα ανταγωνιστικό φροντιστήριο και υποτάσσοντας ακόμα περισσότερο την Ανώτατη Εκπαίδευση στις απαιτήσεις του κεφαλαίου.

Αμεση αντίδραση του ΚΚΕ

Με αφορμή αυτές τις εξελίξεις η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ σημειώνει σε δελτίο Τύπου της:

«Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης κατήγγειλε, στη σημερινή (σ.σ. χτεσινή) συνεδρίαση της Διάσκεψης της Βουλής, την απαράδεκτη μεθόδευση της κυβέρνησης να φέρει για συζήτηση και ψήφιση το νομοσχέδιο για την Παιδεία τη Μεγάλη Δευτέρα, που είναι κλειστά τα σχολεία και τα πανεπιστήμια.

Η επιλογή αυτή μόνο τυχαία δεν είναι. Το νομοσχέδιο για την Παιδεία έχει προκαλέσει τις δικαιολογημένες αντιδράσεις μαθητών, φοιτητών, εκπαιδευτικών και γονιών και γι' αυτό η κυβέρνηση επιχειρεί να το περάσει εν κρυπτώ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, που κατά τ' άλλα κόπτεται για τη φωνή των νέων, τους αγνοεί προκλητικά σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα και προσπαθεί στα μουλωχτά να εφαρμόσει την πολιτική του».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πολύμορφες δράσεις ενάντια στο πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία(2020-04-29 00:00:00.0)
Συλλαλητήριο τη Μ. Δευτέρα ενάντια στο πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία(2019-04-19 00:00:00.0)
Ρυθμίσεις στο πλαίσιο των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων(2019-04-19 00:00:00.0)
Στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων το πολυνομοσχέδιο(2019-04-18 00:00:00.0)
Αντιδρούν στα νέα αντιεκπαιδευτικά μέτρα(2003-11-12 00:00:00.0)
Παραιτούνται οι πρυτανικές αρχές(2001-04-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ