Τετάρτη 17 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΝΙΚΟΣ ΑΜΠΑΤΙΕΛΟΣ
Οι μαθητές με δυνατό ΚΚΕ να κάνουν τη διαφορά!

Στο Μαθητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ στο Περιστέρι μίλησε το Σάββατο ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ και υποψήφιος ευρωβουλευτής

Στο Μαθητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ στο Περιστέρι, που λόγω του κακού καιρού μεταφέρθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του δήμου, η οποία γέμισε ασφυκτικά, μίλησε το περασμένο Σάββατο ο Νίκος Αμπατιέλος, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ και υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε μεταξύ άλλων καλλιτεχνικά δρώμενα από μαθητές, καθώς και την παράσταση «Καθαρή Εξόδιος» του Αποστόλη Μπαρμπαγιάννη - «Τσολιάς εντ δε Τσόλια Μπαντ», που προσέφερε άφθονο γέλιο σατιρίζοντας την πολιτική επικαιρότητα και όχι μόνο.

Παραθέτουμε παρακάτω αποσπάσματα από την ομιλία του Ν. Αμπατιέλου:

«Τα Μαθητικά Φεστιβάλ της ΚΝΕ κάθε χρόνο είναι το ραντεβού, η συνάντηση όλων των μαθητών που ονειρεύονται, που ψάχνονται, που δεν το βάζουν κάτω, που προβληματίζονται για όλα όσα ζουν οι ίδιοι, οι οικογένειές τους και ο κόσμος γύρω τους. Των μαθητών που με το κεφάλι ψηλά αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους, το δίκιο των αιτημάτων τους.

Και εδώ, που ο καιρός μπορεί να πήγε να μας το χαλάσει, είναι μία απάντηση ότι θα τα καταφέρουμε και στις εκλογές που έχουμε, αλλά και σε όλες τις μάχες που έχει η νέα γενιά μπροστά της. Γιατί έχει μπροστά της μια ζωή να ζήσει, μια ζωή να κερδίσει, και αυτό μπορεί να το καταφέρει μαζί με το ΚΚΕ, με τη συλλογική δράση και διεκδίκηση, τον αγώνα ενάντια στο σύστημα της εκμετάλλευσης, που γεννά φτώχεια, πολέμους, φασισμό.


Αυτός είναι ο πραγματικός μονόδρομος και για τους μαθητές.

Φέτος, ακόμα μια χρονιά, και ακόμα πιο μαζικά, οι μαθητές πραγματικά έκαναν τη διαφορά, βάλανε τα γυαλιά σε πολλούς...

Μεθοδεύουν την ψήφιση του νομοσχεδίου τη Μεγάλη Βδομάδα

Σε όλους αυτούς που νόμιζαν ότι θα τους βάλουν στο χέρι (όπως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και οι συνεργάτες της...), όταν προσπάθησαν - και προσπαθούν ακόμα, έχοντας κάνει την κοροϊδία επιστήμη - με παραμύθια και κολπάκια να τους πείσουν ότι όλα είναι ωραία και κανονικά στα σχολειά τους και ότι το νομοσχέδιο για το εξεταστικό που θέλουν να ψηφίσουν είναι προς όφελός τους.

Σε όλους αυτούς που πίστευαν ότι θα πιάσουν στον ύπνο τους μαθητές και θα περάσουν ανενόχλητοι το νομοσχέδιο χωρίς να κουνηθεί φύλλο, στην κυβέρνηση που δεν διστάζει να φλομώνει στο παπατζιλίκι τους μαθητές και τους γονείς τους για το τι σχολείο διαμορφώνει το νομοσχέδιο που ετοιμάζει, και όπου δεν πιάνει αυτό να επιστρατεύει την καταστολή, τα ΜΑΤ και τα μαθητοδικεία. (...)

Ολα δείχνουν πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - η κατά τ' άλλα "διαφορετική" κυβέρνηση από τις προηγούμενες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, όπως η ίδια αυτοαποκαλείται - μεθοδεύει την ψήφιση του νομοσχεδίου τη Μεγάλη Βδομάδα, με τα σχολεία κλειστά... Φανταζόμαστε ότι οι φροντιστηριάρχες δεν θα ξεχάσουν να ανάψουν μια λαμπάδα στον υπουργό και στην κυβέρνηση...

Τέτοιοι είναι... Αφού κάνουν ότι δεν ακούν όλη τη χρονιά τη φωνή των μαθητών σε όλη την Ελλάδα, που βροντοφωνάζουν "Το νομοσχέδιο να μην κατατεθεί!", αφού το υπουργείο Παιδείας έχει αρνηθεί δύο φορές να συναντηθεί με τη Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας, τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ αποφασίζει να ψηφίσει ένα νομοσχέδιο που αφορά τα σχολεία με τους μαθητές διακοπές...

Δεν πρωτοτυπεί βέβαια, αφού κάπως έτσι είχε ξανακάνει ψηφίζοντας άλλα νομοσχέδια μέσα στο καλοκαίρι, με εμβληματική στιγμή το 3ο μνημόνιο, που ψήφισε πριν κάποια χρόνια, παραμονές Δεκαπενταύγουστου (...)

Κριτήριο ψήφου η ζωή των μαθητών

Και οι μαθητές έχουν πολλές ευκαιρίες μπροστά τους, αλλά και πολλούς λόγους ταυτόχρονα να κάνουν φέτος τη διαφορά.

Οι εξελίξεις στην Παιδεία είναι ένας ακόμα λόγος που επιβεβαιώνει την ανάγκη, σήμερα, να ισχυροποιηθεί με χιλιάδες νεανικές ψήφους το ΚΚΕ.

Γιατί οι μαθητές αναγνωρίζουν το ΚΚΕ ως το μόνο κόμμα - συμπαραστάτη τους στον δίκαιο αγώνα τους για το σχολείο και τη ζωή που τους αξίζει.

Γιατί και οι μαθητές μπορούν να στείλουν μήνυμα με την ψήφο τους. Η ψήφος τους μετράει. Ακούγεται. Και αυτή η πρώτη ψήφος εμείς λέμε ότι μπορεί και πρέπει να είναι κόκκινη.

Κριτήριο ψήφου για τους μαθητές να είναι η ζωή τους και το μέλλον τους. Και οι μαθητές δεν θα ψηφίσουν μία από τα ίδια, την κυβέρνηση και τα υπόλοιπα κόμματα που κάνουν χειρότερο το σχολείο, τη ζωή και το μέλλον τους, δεν θα τους χαριστούν.

Πολλοί ψάχνουν να μάθουν τι λέει η νεολαία, την ψάχνουν στα γκάλοπ και στις έρευνες. Θα πάρουν ένα δυνατό μήνυμα! Οπως το πρώτο που έστειλαν την Τετάρτη χιλιάδες φοιτητές σε όλη τη χώρα με τις φοιτητικές εκλογές. Η "Πανσπουδαστική ΚΣ", το ψηφοδέλτιο όπου συμμετέχουν τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ, είναι ξανά δεύτερη δύναμη με πάνω από 20% και η μόνη με καθαρή άνοδο σε ψήφους και ποσοστά.

Πολλές φορές κάποιοι μαθητές λένε: "Δεν με αφορά η πολιτική, τα κόμματα".

Η αλήθεια είναι ότι έχουν δίκιο να τους δημιουργεί αποστροφή η πολιτική, αφού την ταυτίζουν συνήθως με αντιλαϊκά μέτρα, τη διαφθορά, τα σκάνδαλα, την εξυπηρέτηση ατομικών συμφερόντων, το χτίσιμο καριέρας. Δηλαδή όσα βλέπουν από αυτό που κυριαρχεί, την πολιτική και τα αντίστοιχα κόμματα που υπηρετούν τους λίγους, τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Αλλά στην κοινωνία υπάρχουν και οι πολλοί, όλοι αυτοί που οι στόχοι και τα συμφέροντά τους δεν συμβαδίζουν με αυτά των εκμεταλλευτών.

Και επειδή όλους τους αφορά πώς θα κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα, πώς θα παλέψουμε και θα κατακτήσουμε ό,τι δικαιούμαστε, τελικά μας αφορά όλους το πώς θα βάλουμε φρένο στην πολιτική υπέρ των λίγων, την πολιτική της ΕΕ, των κυβερνήσεων, του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ.

Με το ΚΚΕ να κάνουν τη διαφορά

Αυτήν την πολιτική αποστρέφεται η πλειοψηφία των μαθητών και μπορούν να της δώσουν γερό χτύπημα, αν συναντηθούν με την ανατρεπτική πολιτική του ΚΚΕ.

Με το ΚΚΕ αποδεδειγμένα μπορεί να γίνει η πραγματική διαφορά. Αυτό το βλέπει κανείς από την πείρα του. Είναι ίδια τα μέλη της ΚΝΕ στα σχολεία, που ενημερώνουν, οργανώνουν τη διεκδίκηση, την αλληλεγγύη σε όποιον έχει ανάγκη, με καθηγητές, μέλη του ΣΥΡΙΖΑ κ.ά. που έχουν αναλάβει να κάνουν το μυαλό των μαθητών κιμά, να κάνουν το μαύρο άσπρο;

Είναι ίδιο το ΚΚΕ, που στήριξε τα δίκαια αιτήματα των μαθητών για το σχολείο τους, με τον ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα, που τα αιτήματά τους τα αντιμετωπίζουν εχθρικά, ότι "δεν γίνονται"; "Είναι ουτοπία" το αίτημα "Σχολείο να μορφώνει και όχι να εξοντώνει", είπε ο υπουργός! Αντιμετωπίζουν εχθρικά τα αιτήματα των μαθητών, των εργαζομένων, των ανέργων κ.λπ., γιατί έχουν να υπηρετήσουν τα αιτήματα των επιχειρηματιών, του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και άλλων κορακιών της περιοχής. Γι' αυτούς τσακ μπαμ βρίσκουν και τους δίνουν εκατομμύρια ευρώ όποτε το ζητήσουν.

Το ΚΚΕ δεν είναι ίδιο με τα άλλα κόμματα, γιατί παλεύει για μία διαφορετική οργάνωση της κοινωνίας και της οικονομίας. Με το λαό πρωταγωνιστή, στην εξουσία πραγματικά. Ολα τα άλλα κόμματα είναι ίδια, γιατί παρά τις διαφορές τους προσκυνάνε τους ίδιους θεούς: Το άδικο εκμεταλλευτικό σύστημα, την ΕΕ, το ΝΑΤΟ (...)

Η ΕΕ είναι φυλακή των λαών

Αυτό το σύστημα το εξυπηρετούν οι κυβερνήσεις, οι ενώσεις των καπιταλιστών, με πρώτη και καλύτερη την ΕΕ, που φτιάχτηκε ακριβώς γι' αυτόν το λόγο.

Και οι μαθητές αυτό μπορούν να το καταλάβουν.

Παρότι έχουν επενδυθεί δεκάδες ώρες στα σχολειά, προγράμματα, εκδρομές, μαθήματα και εκδηλώσεις για να "αγαπήσουν" οι μαθητές από μικροί την ΕΕ, κι όμως, παρ' όλα αυτά, σε πρόσφατη έρευνα - δικιά τους - ένα 74% απαντά πως βλέπει με προβληματισμό την ΕΕ, την αμφισβητεί.

Και για να πούμε και την αλήθεια, δεν γίνεται να μην αμφισβητείται, από τη σκληρή πραγματικότητα.

Γιατί η ΕΕ είναι φυλακή των λαών, αφού σε αυτή 120 εκατομμύρια Ευρωπαίοι πολίτες ζουν στα όρια της φτώχειας, 17 εκατομμύρια είναι άνεργοι, πάνω από 4 εκατομμύρια είναι άστεγοι...

Δεν είναι ελληνική ιδιομορφία να χρυσοπληρώνουν οι οικογένειες τη μόρφωση των παιδιών τους. Στην ΕΕ το κόστος που πληρώνουν οι οικογένειες για τη μόρφωση ανέρχεται περίπου στα 4,5 - 5 δισ. ευρώ το χρόνο: Γαλλία 2,2 δισ., Γερμανία 1,54 δισ., Ισπανία 464 εκατ., Αγγλία 6 δισ.

Πάνω από το 10% των μαθητών εγκαταλείπουν τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Αυτή είναι η Ευρωπαϊκή Ενωση. Και αλλάζει, όπως αλλάζει και το σύστημα που υπηρετεί. Γίνεται πιο επιθετική στα δικαιώματα της νεολαίας στη μόρφωση, στη δουλειά με δικαιώματα, στη ζωή συνολικά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί με νύχια και με δόντια να πείσει τους μαθητές - όπως και όλο το λαό - πως μπορεί η ΕΕ να γίνει φιλική προς τους λαούς της Ευρώπης. Θέλει να καλλιεργήσει νέες αυταπάτες, να σπρώχνει σε μεγαλύτερο συμβιβασμό, για να προσπαθήσουμε να χωρέσουμε τις ανάγκες μας και τα όνειρά μας στα δικά τους μέτρα.

Ονομάζει πρόοδο το να ζήσει η γενιά των σημερινών μαθητών σε μία εργασιακή ζούγκλα, στην περιπλάνηση από την κακοπληρωμένη δουλειά στην ανεργία, επί της ουσίας να ζήσουν χειρότερα από τους γονείς και τους παππούδες τους.

Γιατί το πραγματικά σύγχρονο και προοδευτικό δεν είναι τα μνημόνια, δεν είναι τα ψίχουλα, δεν είναι το ΝΑΤΟ και οι πολεμικές επεμβάσεις, δεν είναι η ΕΕ της φτώχειας και της εκμετάλλευσης.

Το πραγματικά σύγχρονο και νέο είναι:

Να μορφωνόμαστε ολοκληρωμένα όλοι, χωρίς διακρίσεις με βάση την τσέπη μας. Γιατί για εμάς ένα σχολείο που θα μορφώνει και δεν θα εξοντώνει όλη μέρα, στη διαδρομή σπίτι - σχολείο - φροντιστήριο, δεν είναι ουτοπία αλλά η σύγχρονη δυνατότητα. Για αθλητισμό δωρεάν, με σύγχρονες υποδομές. Για πρόσβαση στην τέχνη, στον πολιτισμό. Να μπορεί κάθε μαθητής να ανακαλύπτει και να εξελίσσει τις κλίσεις, τα ταλέντα του.

Και το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που παλεύει για τη μόνη προοδευτική και ριζοσπαστική διέξοδο, για την Ελλάδα και την Ευρώπη του Σοσιαλισμού! (...)

Κόντρα στο ρεύμα με ψήφο στο ΚΚΕ

Σας καλούμε να στηρίξετε παντού το ΚΚΕ, γιατί θα το βρείτε μαζί σας, μπροστάρη στους αγώνες σας, στη συλλογική αλλά και ατομική σας προσπάθεια για να προχωρήσει ο καθένας και η καθεμιά στη ζωή του. Εκεί θα βρείτε την επόμενη μέρα των εκλογών την ενίσχυση του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές, την ενίσχυση της "Λαϊκής Συσπείρωσης" στην Περιφέρεια Αττικής με επικεφαλής τον Γιάννη Πρωτούλη, στο δήμο Περιστερίου με υποψήφιο δήμαρχο τον Γιώργο Σιδέρη.

Ψηφίζουμε ΚΚΕ παντού!

Περήφανα και ανυπότακτα. Γιατί ψήφος στο ΚΚΕ σημαίνει σηκώνω το κεφάλι, στέκομαι, παλεύω και δρω με βάση τις πραγματικές και σύγχρονες ανάγκες μου.

Γιατί την οργή μας στο σύστημα δεν την χαρίζουμε ούτε στην κυβέρνηση ούτε στη ΝΔ, ούτε στα κόμματα που σήμερα ψηφίζεις και δεν ξέρεις τι θα σου βγει αύριο. Αυτοί μας μαυρίζουν τη ζωή, τους μαυρίζουμε κι εμείς. Ψήφος στο ΚΚΕ σημαίνει εκδίκηση για όσα ζούμε εξαιτίας τους.

Αισιόδοξα και μαχητικά. Γιατί ψήφος στο ΚΚΕ είναι μήνυμα ελπίδας για τους μεγάλους αγώνες που έχουμε μπροστά μας, για να κατακτήσουμε το μέλλον και τη ζωή που μας αξίζει.

Κόντρα στο ρεύμα της υποταγής και του συμβιβασμού. Δεν διαλέγουμε ποιος θα μας επιτίθεται από καλύτερη θέση. Διαλέγουμε και δυναμώνουμε αυτόν που θα υπερασπίζεται τα δικαιώματα της νεολαίας, αυτόν που θα αντιστέκεται και θα δυναμώνει τον αγώνα και την πραγματική ελπίδα της ανατροπής».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ