Τρίτη 13 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΕΒΡΟΣ
Στο δρόμο οι βαμβακοπαραγωγοί

Εκατοντάδες αγρότες του Εβρου, που έφθασαν στην Αλεξανδρούπολη από χωριά και πόλεις του νομού, σχηματίζοντας μια μακρά φάλαγγα αυτοκινήτων, απέκλεισαν χθες το μεσημέρι τη Νομαρχία. Απαίτηση των αγανακτισμένων παραγωγών είναι η μη εφαρμογή του νέου κανονισμού για το βαμβάκι που ψήφισε η ΕΕ με συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης, αφού γνωρίζουν ότι με τον τρόπο αυτό οδηγείται στην εξαφάνιση η βαμβακοκαλλιέργεια στη χώρα μας. Μιλώντας στους συγκεντρωμένους, ο Κώστας Ζησίδης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Εβρου, τόνισε ότι οι αγρότες είναι αποφασισμένοι με τους δυναμικούς τους αγώνες να μην επιτρέψουν την εφαρμογή του νέου βαμβακοκτόνου κανονισμού της ΕΕ και ότι η κινητοποίηση αυτή ήταν μόνο η αρχή. Στους συγκεντρωμένους μίλησε και ο Νικ. Καραμανίδης, μέλος της Ενωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών Αλεξανδρούπολης, Φερρών, Σουφλίου, μέλος της ΠΑΣΥ, ενώ ψήφισμα διαβάστηκε από τον Γιάννη Μακρή, μέλος της ΠΑΣΥ.

Με το ψήφισμά τους, οι συγκεντρωμένοι διατυπώνουν τα αιτήματά τους προς την κυβέρνηση και ζητούν να αυξηθεί το πλαφόν παραγωγής βαμβακιού, η επιδότηση να δίνεται άμεσα στον παραγωγό στο ύψος της τιμής στόχου και όχι στην ελάχιστη τιμή, το πρόστιμο συνυπευθυνότητας να μην υπολογίζεται με προσαύξηση, αλλά στη φυσική παραγωγή του βαμβακιού. Τέλος, να απαλλαγούν από πρόστιμα συνυπευθυνότητας οι μικροί παραγωγοί μέχρι 100 ιδιόκτητων στρεμμάτων ή 150 ενοικιαζομένων.

Στην κινητοποίηση συμμετείχε η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Εβρου «Η ενότητα» και δεκάδες αγροτικοί σύλλογοι. Επίσης παραβρέθηκε αντιπροσωπεία του ΔΣ του Συλλόγου Νομαρχιακών Υπαλλήλων Ν. Εβρου. Στο ψήφισμα συμπαράστασης των νομαρχιακών υπαλλήλων τονίζεται ότι η συγκρότηση ενός μεγάλου λαϊκού μετώπου όλων των εργαζομένων που πλήττονται, μπορεί να βάλει φραγμό στην αντιλαϊκή επέλαση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ