Πέμπτη 7 Μάρτη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Για την επέτειο του Κιλελέρ

Η ΚΕ του ΚΚΕ, 109 χρόνια από την ηρωική εξέγερση των αγροτών του θεσσαλικού κάμπου, χαιρετίζει τους αγώνες των μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων, που για άλλη μια χρονιά βρέθηκαν σε σύγκρουση με την αντιλαϊκή πολιτική του ξεκληρίσματος, αλλά και των αγροτοδικείων. Στήριξε και στηρίζει τα αιτήματά τους, αναγνωρίζει τις μορφές πάλης που χρησιμοποιούν, όπως τα μπλόκα του αγώνα, για άσκηση πίεσης στις κυβερνήσεις.

Τον Μάρτη του 1910, οι κολίγοι εξεγέρθηκαν και συγκρούστηκαν με τους τσιφλικάδες καταπιεστές τους και το κράτος τους. Ο πολύνεκρος και πολύχρονος αγώνας αγροτών και εργατών έφερε αποτελέσματα και έγινε η απαλλοτρίωση των τσιφλικιών.

Σήμερα, οι αγώνες των αυτοαπασχολούμενων αγροτοκτηνοτρόφων, με βάση τα προβλήματα στις τιμές παραγωγής, τα χρέη, την προστασία από τις φυσικές καταστροφές, τα χαράτσια κ.λπ., στρέφονται ενάντια στους επιχειρηματικούς ομίλους, τους μεγαλοαγρότες καπιταλιστές και μεγαλεμπόρους, των οποίων τα συμφέροντα υλοποιούν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις, είναι κοινός στόχος τους στο πλαίσιο της ΕΕ.

Η «παραγωγική ανασυγκρότηση», με τις «ομάδες παραγωγών», τους «νέους» αγροτικούς συνεταιρισμούς που υπόσχονται η κυβέρνηση, τα αστικά κόμματα, οι φιλο-ΕΕ και φιλο-ΚΑΠ δυνάμεις, είναι εργαλεία ενίσχυσης της κερδοφορίας τους. Η ΚΑΠ, οι αναδιαρθρώσεις, τα προγράμματα αγροτικής ανάπτυξης, τα μνημόνια και άλλα μέτρα ευνοούν σταθερά τη συγκέντρωση της παραγωγής, της εμπορίας των αγροτικών προϊόντων, της γης, την κυριαρχία των μονοπωλιακών ομίλων του αγροτοκτηνοτροφικού τομέα. Αυτό σημαίνει ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων και γενίκευση της μισθωτής εργασίας στην αγροτοκτηνοτροφική παραγωγή, στην οποία δεν θα μπορούν να απορροφηθούν οι ξεκληρισμένοι.

Υπάρχει πείρα, που δείχνει τη σημασία της αντίστασης, που οδηγεί στη μερική ικανοποίηση αιτημάτων και την καθυστέρηση του ξεκληρίσματος, παρά το ότι οι αντιλαϊκές κυβερνήσεις ό,τι δίνουν με το ένα χέρι το αφαιρούν με το άλλο, αλλά και της αναγκαιότητας της συνολικής αντεπίθεσης, ως προϋπόθεση για οριστική αντιμετώπιση του συνόλου των προβλημάτων προς όφελος των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων.

Ο αγώνας θα είναι μακρόχρονος, σκληρός και με θυσίες. Χρειάζεται οργάνωση, μαζική και δυναμική συμμετοχή, επιμονή και υπομονή, εναλλαγή των μορφών πάλης, πάλεμα της αντιλαϊκής πολιτικής όλο το χρόνο και καθημερινά και όχι μόνο στην περίοδο των μπλόκων. Προϋποθέτει μαζικούς και δυνατούς αγροτικούς συλλόγους.

Το ΚΚΕ με τις δυνάμεις του υποστηρίζει το οργανωμένο κίνημα της μικρομεσαίας αγροτιάς, στο πλαίσιο της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων αναδεικνύει τη σημασία της αγωνιστικής συμπόρευσης με την εργατική τάξη, τους αυτοαπασχολούμενους της πόλης, τη νεολαία και τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών. Αυτή είναι η απάντηση στα «καλέσματα διαλόγου», τον «κοινωνικό εταιρισμό» διάφορων μορφών και του συμβιβασμού, που οδηγούν σε ήττα το οργανωμένο αγροτικό κίνημα των μικρομεσαίων αγροτών.

Οι επερχόμενες εκλογές είναι μια ευκαιρία να νιώσουν πιο αδύναμοι τα κόμματα και οι κυβερνήσεις των μονοπωλίων, της ΕΕ. Να νιώσουν την πίεση των ανθρώπων της δουλειάς, στο χωράφι, στο εργοστάσιο, στα καταστήματα, στις μεταφορές, στο νοσοκομείο, στο σχολείο κι αλλού. Αυτό μπορεί να γίνει με ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗ ΜΑΖΙ ΤΟΥ.

Στις τοπικές και περιφερειακές εκλογές με την υπερψήφιση των ψηφοδελτίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Στις ευρωεκλογές και βουλευτικές εκλογές όποτε και αν γίνουν, ρίχνοντας στην κάλπη το κόκκινο ψηφοδέλτιο. ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ΚΚΕ.

Το ΚΚΕ παλεύει για την εργατική εξουσία, την κοινωνικοποίηση των καπιταλιστικών αγροτικών εκμεταλλεύσεων, των συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής, της γης, των κρατικών υποδομών και του εμπορίου, με κεντρικό σχεδιασμό, για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Αυτό είναι το κοινό μέλλον που συμφέρει την εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα και τους βιοπαλαιστές αγρότες, γιατί θα βελτιώσει συνολικά τις συνθήκες εργασίας και ζωής τους.

Μπροστά στην 109η επέτειο του Κιλελέρ, απευθύνει κάλεσμα αγωνιστικής συμπόρευσης των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων με την εργατική τάξη, τους αυτοαπασχολούμενους της πόλης, τη νεολαία και τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών. Κοινά είναι τα προβλήματα, οι ανάγκες για φτηνό ηλεκτρικό ρεύμα, καύσιμα, δωρεάν αναβαθμισμένες υπηρεσίες Υγείας, Πρόνοιας, Παιδείας, Αθλητισμού, Πολιτισμού.

Το δυνάμωμα αυτής της κοινής δράσης, με αντιμονοπωλιακούς - αντικαπιταλιστικούς στόχους πάλης, σε τροχιά σύγκρουσης με την ΕΕ, το κεφάλαιο και τις κυβερνήσεις του, είναι η ελπίδα για την επιβίωση, ανοίγει το δρόμο για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.

Είναι ρεαλιστική η συγκρότηση της Κοινωνικής Συμμαχίας ώστε να υπάρξει αντίσταση και προοπτική. Η ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων και του καπιταλιστικού συστήματος που οδηγεί το λαό στην εξαθλίωση. Είναι μονόδρομος απέναντι στην επίθεση των αστικών κυβερνήσεων, του κεφαλαίου και των διακρατικών συμμαχιών του, ΕΕ, ΔΝΤ, ΟΟΣΑ, ΠΟΕ, ΝΑΤΟ κ.ά.

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΚΚΕ - ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΚΚΕ ΠΑΝΤΟΥ

ΑΘΗΝΑ 6/3/2019

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ