Πέμπτη 7 Μάρτη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΑΡΙΣΑ
Σήμερα η συνέχιση της δίκης των αγωνιστών αγροτών

Νέα συγκέντρωση καταδίκης της ποινικοποίησης των λαϊκών αγώνων

Συνεχίζεται σήμερα στα δικαστήρια της Λάρισας η δίκη σε βάρος των στελεχών του οργανωμένου αγροτικού κινήματος, που είχε διακοπεί την 1η Μάρτη λόγω παρέλευσης του ωραρίου.

Εξω από τα δικαστήρια, στις 10 π.μ., θα πραγματοποιηθεί νέα συγκέντρωση καταδίκης της πολιτικής ποινικοποίησης του συνδικαλισμού και των αγροτικών αγώνων που εφαρμόζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Υπενθυμίζεται ότι στο εδώλιο του «αγροτοδικείου» κάθονται 8 μέλη των ΔΣ των Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, Καρδίτσας και Τρικάλων - ανάμεσά τους οι Ρ. Μαρούδας και Κ. Τζέλλας, μέλη της Γραμματείας της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων - και άλλοι δύο αγρότες, που κατηγορούνται ότι παρότρυναν τους αγρότες και κτηνοτρόφους της Θεσσαλίας να συμμετάσχουν στο μπλόκο της Νίκαιας που στήθηκε στις 28/1/2019.

Στη διάρκεια της δικαστικής διαδικασίας την 1η Μάρτη, οι συνήγοροι υπεράσπισης επέμειναν ιδιαίτερα στην πρωτοφανή μεθόδευση της συγκεκριμένης δικαστικής δίωξης που, όπως είπαν, στόχο είχε να αποτραπούν τα μπλόκα εν τη γενέσει τους. Με τις αποκαλυπτικές ερωτήσεις τους, έφεραν σε δύσκολη θέση τον αστυνομικό μάρτυρα κατηγορίας, αλλά και την εισαγγελέα της έδρας Αικ. Παπαϊωάννου, η οποία ήταν και η εισαγγελέας που συνέταξε το κατηγορητήριο.

Στις καταθέσεις τους, οι πρώτοι μάρτυρες υπεράσπισης, αφού τόνισαν ότι οι αποφάσεις για το περιεχόμενο, το χρόνο και τη μορφή των αγροτικών κινητοποιήσεων παίρνονται μέσα από τις συλλογικές διαδικασίες του οργανωμένου αγροτικού κινήματος, κατήγγειλαν ότι οι ευθύνες για τις απαράδεκτες δικαστικές διώξεις ανήκουν στην κυβέρνηση.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ