Τρίτη 5 Μάρτη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Κινητοποίηση την Παρασκευή με αφορμή τη Μέρα της Γυναίκας

Στις 6 μ.μ., στα Προπύλαια

Κινητοποίηση την Παρασκευή 8 Μάρτη, στις 6 μ.μ., στα Προπύλαια, οργανώνει με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας.

Αντίστοιχα, οι Σύλλογοι και οι Ομάδες Γυναικών Θεσσαλονίκης (μέλη της ΟΓΕ) οργανώνουν κινητοποίηση την ίδια μέρα, στις 11 π.μ., μπροστά στην 3η - 4η ΥΠΕ, στην Αριστοτέλους.

«Σήμερα, στη χαραυγή του 21ου αιώνα, υπάρχουν όλες οι επιστημονικές και τεχνολογικές δυνατότητες που μπορούν να εξασφαλίσουν μια ζωή όπως αξίζει σε μας και τα παιδιά μας. Υπάρχουν οι δυνατότητες για να έχουμε όλες μια ζωή με μόνιμη και σταθερή εργασία, με ολόπλευρη προστασία της μητρότητας από το κράτος, με ελεύθερο χρόνο που θα τον αξιοποιούμε δημιουργικά και θα μπορούμε να συμμετέχουμε στην κοινωνική δράση», σημειώνει η ΟΓΕ στην ανακοίνωσή της.

«Οι ανάγκες μας όμως σκοντάφτουν στην πολιτική της ΕΕ, των κυβερνήσεων και των αντιλαϊκών περιφερειακών, τοπικών διοικήσεων, που υπηρετούν τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων και όχι τις λαϊκές ανάγκες», προσθέτει η ΟΓΕ.

«Ο καλύτερος τρόπος για να τιμήσουμε την 8η Μάρτη, την Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας, είναι να δυναμώσουμε το ριζοσπαστικό γυναικείο κίνημα, τα εργατικά σωματεία, τις ενώσεις αυτοαπασχολούμενων, τους αγροτικούς και φοιτητικούς συλλόγους, να εντείνουμε την πάλη μας για το μέλλον που αξίζει σε εμάς και τα παιδιά μας», υπογραμμίζει.

Κάλεσμα συμμετοχής στην κινητοποίηση απευθύνει και το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής.

Κοινή πρωτοβουλία για τις αναπληρώτριες εκπαιδευτικούς

Στην κινητοποίηση καλούν επίσης η Πρωτοβουλία Αναπληρωτών - Αναπληρωτριών και Ωρομίσθιων Εκπαιδευτικών και οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Ρόζα Ιμβριώτη», «Γ. Σεφέρης», «Ο Σωκράτης», «Νίκος Πλουμπίδης» και Παλαιού Φαλήρου.

Επιπλέον, σε μια κοινή πρωτοβουλία με την ΟΓΕ, οργανώνουν παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας, την Πέμπτη 28/3, στις 2 μ.μ., για τα προβλήματα των αναπληρωτριών εκπαιδευτικών.

«Ενώνουμε τις δυνάμεις μας και διεκδικούμε να εξασφαλιστεί σε όλες και όλους τους συμβασιούχους εκπαιδευτικούς μόρφωση, δουλειά και ζωή με δικαιώματα, ολόπλευρη προστασία της μητρότητας από το κράτος», σημειώνουν στην κοινή τους ανακοίνωση. Οπως εξηγούν, οι αναπληρώτριες εκπαιδευτικοί δεν έχουν μόνο να αντιμετωπίσουν «την αλλαγή του τόπου διαβίωσης κάθε χρόνο», το νοίκι και τα έξοδα για τα οποία δεν αρκεί ο πενιχρός μισθός τους, αλλά και μια σειρά διακρίσεις σε περίπτωση εγκυμοσύνης.

Εκδήλωση για τις εργαζόμενες στην Καθαριότητα

Εκδήλωση με θέμα τις εργαζόμενες στην Καθαριότητα, τις επιπτώσεις της δουλειάς στον οργανισμό και την υγεία τους, αλλά και τη μητρότητα οργανώνει το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, την Πέμπτη 7/3, στις 6 μ.μ., στην αίθουσα του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας (Αγ. Φιλοθέης 5β).

Στη Λάρισα

Με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας, η Ενωση Γυναικών Λάρισας (μέλος ΟΓΕ) οργανώνει την Πέμπτη 7/3, στις 7 μ.μ., στο Εμπορικό Επιμελητήριο, εκδήλωση με τίτλο: «Οι δικές μας ανάγκες δεν χωράνε στην πολιτική Ευρωπαϊκής Ενωσης και κυβερνήσεων. Το δικαίωμα στην Προσχολική Αγωγή είναι δικαίωμα κάθε παιδιού».

Ανακοίνωση από την ΠΑΣΕΒΕ

Στις αυτοαπασχολούμενες που αγωνίζονται να ανταπεξέλθουν «στις ατελείωτες επαγγελματικές και οικονομικές υποχρεώσεις» και να συνδυάσουν «ατελείωτες ώρες εργασίας και μητρότητα», απευθύνεται η Πανελλαδική Γραμματεία της ΠΑΣΕΒΕ.

«Η δική σου συμμετοχή στα σωματεία και τη συλλογική δράση μπορεί να δώσει νέα ώθηση, νέα δυναμική στην αποτελεσματικότητα της πάλης μας», τονίζει στην ανακοίνωσή της.

Η ΠΑΣΕΒΕ καλεί επίσης τα σωματεία και τις Ομοσπονδίες «να ενθαρρύνουν έμπρακτα τη συμμετοχή των αυτοαπασχολούμενων γυναικών στις συλλογικές διαδικασίες και αποφάσεις, στις αγωνιστικές δραστηριότητες. Να κάνουν δική τους υπόθεση την οργάνωση της πάλης για τις ιδιαίτερες ανάγκες των αυτοαπασχολούμενων γυναικών, για κοινωνικά μέτρα προστασίας της μητρότητας, στήριξης της οικογένειας».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org