Τρίτη 5 Μάρτη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΜΕΣΣΗΝΙΑ
Καταγγέλλουν τη στάση δικαστικής αντιπροσώπου και εφορευτικής επιτροπής

Τη στάση της εφορευτικής επιτροπής αλλά και της δικαστικής αντιπροσώπου στις αρχαιρεσίες του Μεσσηνιακού Συνδικάτου Εργαζομένων καταγγέλλουν συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, εκλεγμένα μέλη της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας. Η εν λόγω συνδικαλιστική οργάνωση, που απευθύνεται σε ιδιωτικούς υπαλλήλους, προχώρησε σε αρχαιρεσίες οι οποίες ολοκληρώθηκαν την περασμένη Τετάρτη.

Κατά τη διάρκεια των εκλογών, ο Βαγγέλης Λαμπρόπουλος και ο Παναγιώτης Κουφαλάκος, μέλη της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου, ζήτησαν από την εφορευτική επιτροπή να τους ενημερώσει για τον αριθμό των ψηφισάντων, εισέπραξαν όμως την άρνηση μελών του Σωματείου που εμφανίστηκαν ως εφορευτική. Σε αντίστοιχο αίτημα, την τελευταία μέρα των εκλογών, η δικηγόρος που είχε αναλάβει τη διενέργειά τους όχι μόνο αρνήθηκε αλλά απείλησε τον συνδικαλιστή ότι θα καλέσει την αστυνομία για να περάσει αυτόφωρο! Οι συνδικαλιστές έχουν καταθέσει σχετική καταγγελία στον Δικηγορικό Σύλλογο Καλαμάτας.

«Γεννάται το ερώτημα: Τι κρύβουν με το να μη λένε τον αριθμό των ψηφισάντων;», σημειώνουν οι συνδικαλιστές και διατυπώνουν επιφυλάξεις για το αδιάβλητο της εκλογικής διαδικασίας. Καλούν τους εργαζόμενους «να γυρίσουν την πλάτη σε όλους αυτούς που τους θέλουν ψηφαλάκια για τις καρέκλες του εργατοπατερισμού» και να δώσουν την απάντησή τους με τη συμμετοχή τους στη συγκέντρωση στις 14 Μάρτη, στο Εργατικό Κέντρο.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org