Τρίτη 5 Μάρτη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Εργατική απάντηση στα σχέδια για «συνέδριο» της εργοδοσίας και της αστυνομίας

Απάντηση σε όσα μεθοδεύει η πλειοψηφία της διοίκησης της ΟΙΥΕ

Στα σωματεία - μέλη της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων (ΟΙΥΕ), στους εργαζόμενους στο Εμπόριο, στην Καθαριότητα, στους υπαλλήλους γραφείων, στους ναυτιλιακούς υπαλλήλους, στους εργαζόμενους σε κάθε χώρο δουλειάς, απευθύνεται το ΠΑΜΕ με αφορμή στο 38ο Συνέδριο - παρωδία που ετοιμάζεται να διεξάγει αύριο Τετάρτη και την Πέμπτη η πλειοψηφία της διοίκησης της ΟΙΥΕ.

«Εξω από τα Σωματεία η εργοδοσία!», είναι το μήνυμα που τους καλεί να στείλουν.

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει «την εξαφανισμένη πλειοψηφία της ΟΙΥΕ (ομάδα Βασιλόπουλου - ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ) που ενώ ανακοίνωσε με mail την πραγματοποίηση Συνεδρίου στις 6-7 Μάρτη και το επικύρωσε σε συνεδρίαση - express του ΔΣ μετά από λίγες ώρες», μόλις μία μέρα πριν το Συνέδριο που η ίδια όρισε, «ανακοίνωσε μέσω νέου mail προς τα σωματεία - μέλη της το χρονοδιάγραμμα και τις τεχνικές λεπτομέρειες». Με τον ίδιο τρόπο ενημέρωσε «ένα πανελλαδικό σώμα 600 περίπου αντιπροσώπων από τα Χανιά έως το Σουφλί πως τα έξοδα της μετακίνησης, της διαμονής, της διατροφής και των αδειών θα βαρύνουν αποκλειστικά τους εργαζόμενους αντιπροσώπους».

«Οι δυνάμεις που διέλυσαν το συνέδριο με μπράβους και νονούς της νύχτας και επιχειρούν να βάλουν από την μπροστινή πόρτα τους εργοδότες μέσα στα σωματεία, ζητούν και τα ρέστα! Θέλουν ένα συνέδριο με αποκλεισμούς, χωρίς εργαζόμενους, χωρίς αντιπροσώπους, με στόχο να εκλέξουν εφορευτική επιτροπή για να καθορίσουν τους συσχετισμούς με βάση τους διευθυντικούς μηχανισμούς τους που έχουν σε κάθε επιχείρηση», καταγγέλλει.

Οσον αφορά τα οικονομικά, επισημαίνει ότι «τα σωματεία - μέλη της Ομοσπονδίας με βάση τις συλλογικές αποφάσεις είναι όλα "ταμειακώς εντάξει"», ενώ η ΟΙΥΕ «έχει πάρει ήδη ένα ποσό των 30.000 ευρώ από τη ΓΣΕΕ για την πραγματοποίηση του Συνεδρίου». Κι ενώ ήδη «οφείλονται ποσά μεταφοράς στους αντιπροσώπους για το συνέδριο που οι ίδιες δυνάμεις διέλυσαν, υπάρχει μαύρο σκοτάδι στα οικονομικά, χωρίς να δίνεται καμία απολύτως απάντηση για τα χρηματοκιβώτια που ανοίγουν ώστε να κλείνονται αίθουσες ξενοδοχείων».

Κανένας δεν θα παίξει πάνω στις πλάτες των εργαζομένων!

«Κανένας δεν θα παίξει στις πλάτες μας για να πραγματοποιεί συνέδρια με μπράβους, συνέδρια της εργοδοσίας και της αστυνομίας!», υπογραμμίζει το ΠΑΜΕ. Στην ανακοίνωσή του αναφέρει: «Προσπερνάμε τις νεκραναστημένες σφραγίδες - σωματεία της πλειοψηφίας της ΟΙΥΕ, που εμφανίζονται ξαφνικά για να δημιουργήσουν προβοκάτσιες και κλίμα, σωματεία - μηχανισμοί που στη συντριπτική πλειοψηφία τους είναι αφανή στους εργαζόμενους και σε κάθε πόλη.

Με βάση τα νέα στοιχεία που συγκεντρώνονται και θα δημοσιοποιηθούν τις επόμενες μέρες για όλες τις αθλιότητες της πλειοψηφίας της ΟΙΥΕ, με αποκαλύψεις για τη συντεταγμένη προσπάθεια από ισχυρούς επιχειρηματικούς ομίλους (super market, ναυτιλιακές επιχειρήσεις κ.λπ.) μέχρι και τον πρόεδρο της ΟΙΥΕ ώστε η εργοδοσία να μπει και να παρέμβει με φυσική παρουσία εντός των σωματείων, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ σε κάθε χώρο δουλειάς και σε κάθε περιοχή θα βρίσκονται παρούσες απέναντι σε οποιαδήποτε προσπάθεια νομιμοποίησης των εργοδοτών μέσα στα σωματεία.

Με μεγαλύτερο πείσμα και αγανάκτηση για το παιχνίδι που θέλουν να παίξουν πάνω στις πλάτες μας και στις συλλογικές διαδικασίες.Εξω η εργοδοσία από τα σωματεία!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ