Τετάρτη 27 Φλεβάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Παρέμβαση του ΚΚΕ στη Βουλή

Αμεσα μέτρα προστασίας της ζωής και της λαϊκής περιουσίας, άμεση αποκατάσταση των οδικών συγκοινωνιών, της ηλεκτροδότησης, της ύδρευσης και των τηλεπικοινωνιών και άμεση καταγραφή των ζημιών με 100% αποζημίωση ζητά το ΚΚΕ για την Κρήτη. Αυτό τόνισε χτες ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος, Νίκος Καραθανασόπουλος, στην Ολομέλεια της Βουλής, μιλώντας επί του νομοσχεδίου για τους «εταιρικούς μετασχηματισμούς».

Σχολιάζοντας την πρόθεση της κυβέρνησης να παγώσει τις υποχρεώσεις των κατοίκων των πληγεισών περιοχών προς την Εφορία και την πρόθεση της ΝΔ να καταθέσει σχετική τροπολογία, ο Ν. Καραθανασόπουλος σημείωσε ότι «είναι αργά για δάκρυα» και έκανε λόγο για υποκρισία. Οπως είπε, το πρόβλημα δεν είναι τα καιρικά φαινόμενα, αλλά η έλλειψη υποδομών αντιπλημμυρικής προστασίας που να θωρακίζουν τη ζωή και τη λαϊκή περιουσία. Πρόσθεσε ότι αυτό καταγράφεται σε όλη τη χώρα και για αυτό το προηγούμενο διάστημα έγιναν οι φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα και οι πλημμύρες σε Πελοπόννησο, Εύβοια και Αιτωλοακαρνανία με μεγάλες καταστροφές.

Υπογράμμισε ότι η έλλειψη υποδομών για την προστασία από τα φυσικά φαινόμενα σχετίζεται με το μοντέλο ανάπτυξης που υπηρετούν ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα και το οποίο θυσιάζει τις λαϊκές ανάγκες και τη ζωή στο βωμό της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων. Σημείωσε ότι έχουν διατεθεί δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ ευρωπαϊκών κονδυλίων από τα χρήματα των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων και δεν έγινε καμία απολύτως υποδομή, παρά μόνο μπαλώματα μετά από πλημμύρες και σεισμούς, και πρόσθεσε ότι η Κρήτη αφέθηκε στο έλεος των καιρικών φαινομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ