Σάββατο 16 Φλεβάρη 2019 - Κυριακή 17 Φλεβάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
2019 ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΟ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Αντισεισμική προστασία, δικαίωμα ζωής και ασφάλειας για το λαό

Με μαζική συμμετοχή εργαζομένων και επιστημόνων από το χώρο των κατασκευών, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 6/2 η εκδήλωση - ημερίδα της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, με θέμα: «Αντισεισμική προστασία, δικαίωμα ζωής και ασφάλειας για το λαό», στο αμφιθέατρο του ΤΕΕ/ΤΚΜ, στη Θεσσαλονίκη.

Στην εκδήλωση εκ μέρους του ΚΚΕ μίλησαν ο Σωτήρης Αβραμόπουλος, πολιτικός μηχανικός, υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, και ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, ευρωβουλευτής, υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Θεματικές παρεμβάσεις έκαναν:

Ο Κυριαζής Πιτιλάκης, ομότιμος καθηγητής Πολιτικών Μηχανικών του ΑΠΘ, πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ενωσης Σεισμικής Μηχανικής, με θέμα «Αντισεισμική Προστασία στην Ελλάδα και την Ευρώπη: Σκέψεις και προβληματισμοί».

Ο Βασίλης Λεκίδης, δρ. πολιτικός μηχανικός, διευθυντής Ερευνών στο ΙΤΣΑΚ-ΟΑΣΠ, πρόεδρος της Επιτροπής Φυσικών Καταστροφών του ΤΕΕ/ΤΚΜ, με θέμα «Διαχείριση σεισμικού κινδύνου για την πόλη της Θεσσαλονίκης - Σενάρια επικινδυνότητας».

Η Ελευθερία Παπαδημητρίου, καθηγήτρια Σεισμολογίας στον Τομέα Γεωφυσικής του Τμήματος Γεωλογίας του ΑΠΘ, με θέμα «Αντισεισμική θωράκιση στην περιοχή της Θεσσαλονίκης - Γνώση και προστασία».

Μίλησε επίσης ο Θανάσης Κουτσουράς, πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Θεσσαλονίκης. Ο «Ριζοσπάστης» παρουσιάζει αποσπάσματα από τις παρεμβάσεις όλων των ομιλητών.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ