Σάββατο 16 Φλεβάρη 2019 - Κυριακή 17 Φλεβάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
2019 ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ
Πολύμορφες δράσεις για την Υγεία με σωματεία και φορείς από τη Δυτική Αθήνα

Πολύμορφη δραστηριότητα με κεντρικό αίτημα την υπεράσπιση της Υγείας του λαού της δυτικής Αθήνας, που θα κορυφωθεί με συλλαλητήριο την Κυριακή 17 Μάρτη, αποφασίστηκε σε σύσκεψη που διοργάνωσε η δημοτική αρχή Χαϊδαρίου την περασμένη Πέμπτη.

Στη συζήτηση, όπου συμμετείχαν πάνω από 30 εργατικά σωματεία και φορείς, αποφάσισαν να κλιμακώσουν τη δράση τους, με παραστάσεις διαμαρτυρίας, εξορμήσεις κ.ά., απευθύνοντας στο λαό της περιοχής κάλεσμα πάλης και διεκδίκησης για την αναβάθμιση των δημόσιων δομών Υγείας. Ο Μιχάλης Σελέκος, δήμαρχος Χαϊδαρίου και εκ νέου υποψήφιος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», παρουσίασε τις τραγικές ελλείψεις, αλλά και τις διεκδικήσεις της δημοτικής αρχής, που έχει σταθερά στην προμετωπίδα της. Ανέδειξε τις ευθύνες των κυβερνήσεων γιατί με τη στρατηγική της εμπορευματοποίησης της Υγείας, υποβαθμίζει διαρκώς τις δημόσιες και δωρεάν δομές.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το Νοσοκομείο Δυτικής Αττικής «Αγία Βαρβάρα» (πρώην «Λοιμωδών») λειτουργεί πλέον μόνο ως Πρωτοβάθμια Μονάδα Υγείας. Τα Κέντρα Υγείας της περιοχής υπολειτουργούν με ελάχιστο προσωπικό, χωρίς γιατρούς βασικών ειδικοτήτων. Οι ΤΟΜΥ δεν φτάνουν καν για να καλύψουν τις ανάγκες για συνταγογράφηση.

Τα δημόσια Ψυχιατρικά Νοσοκομεία συρρικνώνονται, με ασθενείς και εργαζόμενους να θυσιάζονται στο βωμό της επιχειρηματικής κερδοφορίας και των ΜΚΟ. Στο Κέντρο Βρεφών «Μητέρα» παραμένουν κλειστές πτέρυγες λόγω έλλειψης προσωπικού και δεκάδες παιδιά παραμένουν εγκαταλελειμμένα. Στο κτίριο του «Λοιμωδών» έχουν στοιβαχτεί σε άθλιες συνθήκες 28 παιδιά μετά το κλείσιμο του Κέντρου Χρόνιων Παθήσεων στο Σκαραμαγκά.

Απέναντι σε αυτήν την κατάσταση ο Μ. Σελέκος κάλεσε σε ένταση της πάλης, ενάντια στην πολιτική που γεννάει αυτά τα σοβαρά προβλήματα. «Ο λαός πρέπει να αντισταθεί σε αυτήν την πολιτική και το επόμενο διάστημα μπορεί να βγάλει συμπεράσματα για να δει ποιες πολιτικές δυνάμεις στηρίζουν αυτήν την πολιτική και ποιες αντιστέκονται και μπαίνουν μπροστά στον αγώνα», σημείωσε μεταξύ άλλων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ