Σάββατο 16 Φλεβάρη 2019 - Κυριακή 17 Φλεβάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
2019 ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Βασίλης ΚΩΣΤΑΡΑΣ

Ακτινολόγος, επιμελητής Α' του ΓΝ Αγρινίου, αντιπρόεδρος της Ενωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Αιτωλοακαρνανίας

Το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθούν μια σειρά σοβαρές εκλογικές μάχες και αυτό που κρίνεται είναι οι εργαζόμενοι να βγουν από καλύτερες θέσεις για να διεκδικήσουν.

Βιώσαμε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ - «πρώτη φορά αριστερά» - που προώθησε την πιο σκληρή αντιλαϊκή πολιτική. Εφάρμοσε τα 2 μνημόνια, των ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, ψήφισε ένα τρίτο ακόμα πιο σκληρό μνημόνιο, μαζί με όλα τα υπόλοιπα αστικά κόμματα. Πρωτοστάτησε με τέτοια συνέπεια, που θα την ζήλευαν πολλοί, σε όλους τους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και των Αμερικανών στην ευρύτερη περιοχή, βάζοντας το λαό σε πιο επικίνδυνα παιχνίδια, για τα συμφέροντα της αστικής τάξης της χώρας μας και των μεγάλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων. Ηταν αυτός που με το σύνθημα «η ΕΕ είναι το κοινό μας σπίτι», έσπειρε αυταπάτες, εγκλώβισε συνειδήσεις, λέγοντας ότι αλλάζοντας τους συσχετισμούς σε Ελλάδα και Ευρώπη, εκλέγοντας κυβερνήσεις «αριστερές», θα άλλαζε ο αντιδραστικός χαρακτήρας της ΕΕ, θα έμπαινε φρένο στις ακραίες νεοφιλελεύθερες πολιτικές.

Οσοι συμμετείχαμε στο εγχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ πιστέψαμε ότι μια αριστερή κυβέρνηση, ακόμα και στον καπιταλισμό, θα μπορούσε να βάλει φρένο στα μνημόνια των κυβερνήσεων ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και στην επίθεση του κεφαλαίου.

Το δημοψήφισμα του 2015, το «όχι» που έγινε «ναι» και έφερε ένα 3ο μνημόνιο, εξαπατώντας και σπέρνοντας απογοήτευση, με οδήγησε στην αποχώρησή μου από τον ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με άλλους, συμμετέχοντας τότε στη δημιουργία της ΛΑΕ. Αμεσα συνειδητοποίησα πια το αδιέξοδο της πολιτικής πρότασης και των δύο κομμάτων για την υπεράσπιση του λαού. Από τότε άρχισα να παρακολουθώ πιο στενά τη δράση του ΚΚΕ και την πολιτική του πρόταση. Επιβεβαιώθηκαν όλες οι εκτιμήσεις του και αποδείχτηκε ο πιο συνεπής, σταθερός υπερασπιστής των δικαιωμάτων του λαού, πρωτοστατώντας στο ταξικό εργατικό κίνημα, στους αγώνες. Με αυτές τις σκέψεις, δηλώνω τη συμπόρευσή μου με το ΚΚΕ και καλώ κάθε έντιμο, αγωνιστή, αριστερό να κάνει θαρρετά το βήμα, παρά τις επιμέρους επιφυλάξεις που μπορεί να έχουμε, τώρα να δυναμώσουμε το ΚΚΕ παντού, για όλες τις μάχες που έχουμε μπροστά μας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ